Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
Foto van een traditionele straat in de Franse wijk van New Orleans terwijl u over de Route du Blues rijdt.

Louisiana rondreizen

Een multiculturele staat

Waarom zou u een rondreis door Louisiana maken?

Voor liefhebbers van muziek, cultuur en natuur is een verblijf in Louisiana een must op de lijst van bestemmingen. Laat onze reisexperts u begeleiden op uw rondreis door Louisiana en ontdek deze multiculturele Amerikaanse staat met zijn mythische plaatsen vol geschiedenis. Word ontdekkingsreiziger voor een dag door over de Mississippi te varen, treed in de voetsporen van het verleden door de hoofdstad Baton Rouge te bezoeken en laat uw heupen schudden in de straten van New Orleans.

De beste bestemmingen in Louisiana

1. Baton Rouge

In de hoofdstad van de staat Louisiana kunt u niet om het Capitool met zijn 140 meter hoge toren en Franse tuinen heen. Klim naar de 27e verdieping om dit indrukwekkende panorama te bewonderen. Vervolg uw tocht met een bezoek aan het Louisiana State Museum, waar u onderhoudende tentoonstellingen kunt zien over de tradities van de Pelican State, of bezoek de USS Kidd, een voormalige torpedoboot uit de Tweede Wereldoorlog, om meer te leren over de marinegeschiedenis. Wandel daarna door de lanen van de botanische tuinen van Independence Park voordat u meer te weten komt over de Cajun-cultuur in het Rural Life Museum.

2. De Plantageweg

Van Baton Rouge naar New Orleans loopt de beroemde Plantation Road. Langs de oevers van de Mississippi liggen de katoen- en suikerrietboerderijen die u tijdens uw reis naar Louisiana kunt bezoeken. Louisiana, een plaats met een rijke geschiedenis, is gevormd door zijn slavenverleden. Sommige heeft u waarschijnlijk al in films gezien, zoals Oak Alley Plantation en zijn legendarische 28 Oak Alley.

3. Lafayette, hoofdstad van Cajun country.

Lafayette is erg trots op zijn Franse erfgoed en het zal u dan ook niet verbazen als u in Lafayette Frans hoort. Maak een reis door het verleden door Breaux Bridge en zijn concentraat van Cajun-cultuur te verkennen, en maak van de gelegenheid gebruik om crawfish, de plaatselijke specialiteit, te proeven! Stop vervolgens bij Lake Martin om per kano de fauna en flora van deze mythische moerassen te observeren. Sluit de dag af in het levendige centrum van Lafayette, waar gastronomie en feestgedruis belangrijk zijn voor de plaatselijke bevolking.

4. De Bayous

Een ander herkenningspunt van Pelican State, de baai. Word een ontdekkingsreiziger voor een dag door met een boot door de moerassen te varen die bevolkt worden door alligators en andere wilde dieren. De bayous zijn een must-see tijdens uw rondreis door Louisiana en laten u de rijke fauna en flora van deze staat ontdekken. Boek dus een moerastour om deze jungle te verkennen met een gids die u op de hoogte zal brengen van de geheimen en legenden die in deze streek bestaan.

5. New Iberia

Zet uw reis door Louisiana voort in het hart van een culturele en historische mix in New Iberia. Cajun, Afrikaanse en Creoolse culturen komen samen in deze stad met een kosmopolitisch erfgoed. Op Avery Island kunt u tijdens een rondleiding door de fabriek de geheimen van de beroemde Tabasco-saus leren kennen. En voor natuurliefhebbers is het de moeite waard een bezoek te brengen aan de Jungle Gardens, waar zich het Trekvogelreservaat bevindt.

6. New Orleans

Op een reis naar Louisiana is het onmogelijk om het mythische New Orleans, de bakermat van de jazz, te missen. U mag het historische Oude Franse Plein en de prachtige Saint-Louis kathedraal niet missen. Ontdek vervolgens de emblematische smeedijzeren balkons in Royal Street, die beïnvloed zijn door de Spaanse en Creoolse architectuur. Als u in de stemming bent voor een gastronomische pauze, neem dan de tijd om lokale specialiteiten te proeven op de Franse markt. Wandel vervolgens door de feestelijke sfeer van de verschillende buurten waar muziek alomtegenwoordig is. En indien u avontuurlijk aangelegd bent, weet dan dat New Orleans de meest spookachtige stad ter wereld is. Maak een avondrondleiding en ontdek de verhalen over spoken, vampiers en andere mysterieuze personages waar de stad beroemd om is. Minder

Hoe is het eten en de cultuur in Louisiana?

 • Voorbijgangers wandelen langs de beroemde Preservation Hall Jazz Bar in het French Quarter op Bourbon Street, een van de populairste plaatsen om te bezoeken tijdens uw reis naar Louisiana.

  Louisiana Cultuur

  Louisiana staat bekend als een van de meest feestelijke staten van de Verenigde Staten. Een mengeling van muziekstromingen zoals blues, gospel, zydeco, Cajun muziek en jazz, beroemde legendes zoals Louis Armstrong zijn hier geboren. U hebt het hele jaar door een ruime keuze.

 • Een standbeeld van een footballspeler bij een parade in New Orleans.

  Sport

  Basketbal, golf, beachvolleybal of American football, Louisiana geeft een belangrijke plaats aan zijn sportteams. Het was zelfs het team van New Orleans dat in 2009 de beroemde Superbowl won. Dompel u tijdens uw reis naar Louisiana onder in de levendige sfeer tijdens een sportwedstrijd.

 • Een uithangbord van een restaurant waar u kunt genieten van een van de populairste gerechten van New Orleans, de Po Boy. Een must see tijdens uw reis naar Louisiana.

  Eten in Louisiana

  Tijdens uw road trip in Louisiana zult u verleid worden door de vele multiculturele culinaire specialiteiten van deze streek. Laat u verleiden door de étouffé van langoesten, de beroemde po-boys, een typisch broodje uit de streek, of de op houtvuur gegrilde oesters. Wat zoet betreft, kunt u genieten van lekkere desserts zoals broodpudding of donuts voor fijnproevers.

Praktische informatie voor uw vakantie in Louisiana

Meer bestemmingen in de VS

Tourlane maakt gebruik van cookies om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met de cookies.


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Omboekingsbeleid

Omboekingsbeleid

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer kosteloos met geld-terug-garantie.

Meer informatie