Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Ervaar kleurrijke huizen tijdens een vakantie in New Orleans

Verenigde Staten

New Orleans reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

 1. Bestemmingen
 2. Noord-Amerika
 3. Verenigde Staten
 4. New Orleans

Wat te doen tijdens uw verblijf in New Orleans?

De levendige metropool New Orleans ligt niet ver van de Golf van Mexico in de Amerikaanse staat Louisiana. Laat u imponeren door het brede culturele aanbod van New Orleans, dat wordt beschouwd als de bakermat van de jazz. Wandel door de historische Old Town met zijn sierlijke huisgevels of maak een tochtje met een raderstoomboot op de Mississippi en ontdek de stad vanuit een nieuw perspectief. Met Tourlane, kunt u uw vluchten, transfers, accommodaties en gidsen boeken - alles op één plek! Onze reisdeskundigen zullen uw perfecte tour pakket samen te stellen op basis van uw reis smaak en voorkeuren.

 • Bourbon Street in een New Orleans ervaring

  Bourbon Street

  Beroemde boulevard in het hart van de French Quarter

 • Ontdek Jackson Square tijdens een vakantie in New Orleans

  Jackson Square

  Park en bezienswaardigheid met historische betekenis

 • Verken het Garden District tijdens een vakantie in New Orleans

  De Garden District

  Pittoresk district met prachtige landgoederen

De vijf beste bezienswaardigheden van New Orleans

1. Bourbon Street

Bourbon Street vormt het hart van Old Town New Orleans, de Franse wijk. De straat dateert uit 1718 en heeft talrijke historische bezienswaardigheden. Vandaag de dag staat Bourbon Street bekend als een party mile en een plek met restaurants en bars waarrond zich interessante verhalen verstrengelen. De straat dankt zijn naam overigens niet aan de amberkleurige whisky, maar als eerbetoon aan de Franse adellijke familie van de Bourbons. Want New Orleans werd in het begin van de 18e eeuw gesticht door de Franse kolonist Jean-Baptiste Le Moyne de Bienville.

2. Jackson Square

Ook in de French Quarter vindt u Jackson Square, net buiten de St. Lois kathedraal. Het openbare park, met het opvallende ruiterstandbeeld van Andrew Jackson, de zevende president, is een nationaal historisch monument in de stad.

3. Garden District

Ooit bestond het Garden District uit plantages. Vandaag de dag wordt de wijk beschouwd als een van de groenste en meest pittoreske in New Orleans met prachtige herenhuizen omringd door ruime kavels. Als u door het Garden District wandelt, komt u steeds weer langs mooie tuinen, parken en fonteinen. In veel van de voormalige landhuizen zijn winkels gevestigd die u uitnodigen om rond te snuffelen.

4. Saint Louis Begraafplaats

Saint Louis Cemetery I werd in 1789 geopend en is de oudste begraafplaats in Louisiana. Bekende persoonlijkheden zijn hier begraven. Onder hen de ooit invloedrijke voodoo priesteres Marie Laveau.

5. Preservation Hall

Preservation Hall ligt in het French Quarter en is een van de topadressen voor jazzconcerten in New Orleans. Het gebouw werd rond 1750 gebouwd als privé-woning en deed in de 19e eeuw dienst als speakeasy en fotostudio, voordat Larry Borenstein er een kunstgalerie opende en er ook af en toe jamsessies organiseerde. Op deze avonden traden legendes op als George Lewis, Punch Miller, Sweet Emma Barrett, Billie en de Humphrey Brothers. Zo kwamen jazzconcerten op gang die steeds populairder werden en grote massa's jazzliefhebbers aantrokken. Minder

Bekijk ook deze bestemmingen in Amerika

Noord-Amerika Reisexpert

Uw reisexpert voor Noord-Amerika

Kosteloos en vrijblijvend reisadvies