Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Geniet van de skyline tijdens een stedentrip naar New York

Verenigde Staten

New York reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

 1. Bestemmingen
 2. Noord-Amerika
 3. Verenigde Staten
 4. New York

Wat te doen tijdens uw verblijf in New York?

In de metropool aan de oostkust van de VS komen de meest uiteenlopende culturen, trends en verhalen samen. New York is altijd een stap vooruit en staat daarom ook bekend als een centrum van kunst, mode en culinaire innovaties. The Big Apple is de thuisbasis van gerenommeerde musea zoals MoMA, maar ook van indrukwekkende gebouwen en monumenten zoals het Empire State Building en de Brooklyn Bridge, die twee van de vijf stadsdelen met elkaar verbindt.

Beleef bekroonde Broadway-shows of standup comedy in Greenwich Village, proef de verschillende hoogtepunten in met Michelinsterren bekroonde restaurants of foodtrucks, en slenter door een waar winkelparadijs dat niets te wensen overlaat. Een reis naar New York omvat ook lange wandelingen door de straten van Manhattan, het hart van de stad. Minder

 • Brooklyn Bridge New York

  Brooklyn Bridge

  De iconische brug over de East River

 • Freiheitsstatue von New York

  Vrijheidsbeeld

  Het symbool van vrijheid in de VS

 • Central Park

  Central Park

  De groene oase van de stad

De zes beste bezienswaardigheden van New York

1. Times Square

Times Square, waarschijnlijk het beroemdste plein van de stad, lokt bezoekers naar het hart van Manhattan tijdens hun reis door New York met talloze winkels om te winkelen en talrijke restaurants. Kleurrijke neonreclames en duizenden lichtjes verlichten de nachtelijke hemel boven Times Square. Elk jaar om middernacht op 31 december valt op het grote plein de beroemde bal bovenop het One Times Square-gebouw, waarmee het nieuwe jaar wordt ingeluid en duizenden bezoekers worden aangetrokken. Bijzonder de moeite waard is ook een uitstapje naar het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds, waar u tal van beroemdheden tegenkomt.

2. Rockefeller Center

Het gebouwencomplex werd beschouwd als een nieuwe creatie van moderne architectuur in de jaren 1940, aangezien het niet uit één, maar uit 20 gebouwen bestaat. Voor het Rockefeller Center staat de grootste kerstboom van de V.S. te schitteren tijdens de kerstdagen. Bekijk de grote kerstshow van de Rockettes in Radio City Music Hall, het oudste gebouw van Rockefeller Center.

3. Brooklyn Bridge

Het overspant de East River en verbindt de stadsdelen Manhattan en Brooklyn. Toen hij in 1883 werd voltooid, werd hij beschouwd als de langste brug ter wereld en nu is hij een van de oudste hangbruggen in de VS. Neem de metro naar Brooklyn en loop vanaf daar over de Brooklyn Bridge. Dit geeft u een prachtig uitzicht op de skyline van New York.

4. One World Trade Center

Ontzagwekkend, het hoogste gebouw van New York torent 541 meter de lucht in. De toren bevindt zich op Ground Zero, naast de voormalige locatie van het World Trade Center. Daar werd ook het 9/11 Memorial gebouwd, ter herdenking van de slachtoffers van de aanslagen van 1993 en 2001. Het observatiedek op de bovenste verdiepingen van One World Trade Center biedt u een indrukwekkend panoramisch uitzicht op de Hudson-rivier.

5. Vrijheidsbeeld

Een reis naar New York mag niet zonder een foto met het Vrijheidsbeeld, dat al van verre te zien is en reizigers al decennia lang begroet. Het standbeeld was een geschenk van Frankrijk aan de VS ter gelegenheid van de 100e verjaardag van de Onafhankelijkheidsverklaring en wordt beschouwd als een symbool van vrijheid. U kunt gratis met de Staten Island Ferry langs het standbeeld varen en genieten van het prachtige uitzicht op Manhattan. Beklim de kroon op Liberty Island of bezoek het Liberty Island Museum. Hier komt u interessante feiten te weten over de geschiedenis van het Vrijheidsbeeld.

6. Central Park

Het groene park in het midden van Manhattan is een ware oase van rust en nodigt uit tot wandelen, fietsen, varen en ontspannen. Op veel hoeken komt u getalenteerde straatartiesten tegen, of het nu schilders, muzikanten of dansers zijn. Bezoek de Central Park Zoo of de Turtle Pond. Vooral in mei en juni kunt u veel kleine schildpadden ontdekken tussen de bomen en stenen rond het meer. Minder

Bekijk ook deze Amerikaanse reisbestemmingen

Noord-Amerika Reisexpert

Uw reisexpert voor Noord-Amerika

Kosteloos en vrijblijvend reisadvies