Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Geniet van de skyline tijdens een stedentrip naar New York

New York reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Noord-Amerika
  3. Verenigde Staten
  4. New York

  Wat te doen tijdens uw verblijf in New York?

  In de metropool aan de oostkust van de VS komen de meest uiteenlopende culturen, trends en verhalen samen. New York is altijd een stap vooruit en staat daarom ook bekend als een centrum van kunst, mode en culinaire innovaties. The Big Apple is de thuisbasis van gerenommeerde musea zoals MoMA, maar ook van indrukwekkende gebouwen en monumenten zoals het Empire State Building en de Brooklyn Bridge, die twee van de vijf stadsdelen met elkaar verbindt.

  Beleef bekroonde Broadway-shows of standup comedy in Greenwich Village, proef de verschillende hoogtepunten in met Michelinsterren bekroonde restaurants of foodtrucks, en slenter door een waar winkelparadijs dat niets te wensen overlaat. Een reis naar New York omvat ook lange wandelingen door de straten van Manhattan, het hart van de stad. Minder

  1. Brooklyn Bridge New York

   Brooklyn Bridge

   De iconische brug over de East River

  2. Freiheitsstatue von New York

   Vrijheidsbeeld

   Het symbool van vrijheid in de VS

  3. Central Park

   Central Park

   De groene oase van de stad

  De zes beste bezienswaardigheden van New York

  1. Times Square

  Times Square, waarschijnlijk het beroemdste plein van de stad, lokt bezoekers naar het hart van Manhattan tijdens hun reis door New York met talloze winkels om te winkelen en talrijke restaurants. Kleurrijke neonreclames en duizenden lichtjes verlichten de nachtelijke hemel boven Times Square. Elk jaar om middernacht op 31 december valt op het grote plein de beroemde bal bovenop het One Times Square-gebouw, waarmee het nieuwe jaar wordt ingeluid en duizenden bezoekers worden aangetrokken. Bijzonder de moeite waard is ook een uitstapje naar het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds, waar u tal van beroemdheden tegenkomt.

  2. Rockefeller Center

  Het gebouwencomplex werd beschouwd als een nieuwe creatie van moderne architectuur in de jaren 1940, aangezien het niet uit één, maar uit 20 gebouwen bestaat. Voor het Rockefeller Center staat de grootste kerstboom van de V.S. te schitteren tijdens de kerstdagen. Bekijk de grote kerstshow van de Rockettes in Radio City Music Hall, het oudste gebouw van Rockefeller Center.

  3. Brooklyn Bridge

  Het overspant de East River en verbindt de stadsdelen Manhattan en Brooklyn. Toen hij in 1883 werd voltooid, werd hij beschouwd als de langste brug ter wereld en nu is hij een van de oudste hangbruggen in de VS. Neem de metro naar Brooklyn en loop vanaf daar over de Brooklyn Bridge. Dit geeft u een prachtig uitzicht op de skyline van New York.

  4. One World Trade Center

  Ontzagwekkend, het hoogste gebouw van New York torent 541 meter de lucht in. De toren bevindt zich op Ground Zero, naast de voormalige locatie van het World Trade Center. Daar werd ook het 9/11 Memorial gebouwd, ter herdenking van de slachtoffers van de aanslagen van 1993 en 2001. Het observatiedek op de bovenste verdiepingen van One World Trade Center biedt u een indrukwekkend panoramisch uitzicht op de Hudson-rivier.

  5. Vrijheidsbeeld

  Een reis naar New York mag niet zonder een foto met het Vrijheidsbeeld, dat al van verre te zien is en reizigers al decennia lang begroet. Het standbeeld was een geschenk van Frankrijk aan de VS ter gelegenheid van de 100e verjaardag van de Onafhankelijkheidsverklaring en wordt beschouwd als een symbool van vrijheid. U kunt gratis met de Staten Island Ferry langs het standbeeld varen en genieten van het prachtige uitzicht op Manhattan. Beklim de kroon op Liberty Island of bezoek het Liberty Island Museum. Hier komt u interessante feiten te weten over de geschiedenis van het Vrijheidsbeeld.

  6. Central Park

  Het groene park in het midden van Manhattan is een ware oase van rust en nodigt uit tot wandelen, fietsen, varen en ontspannen. Op veel hoeken komt u getalenteerde straatartiesten tegen, of het nu schilders, muzikanten of dansers zijn. Bezoek de Central Park Zoo of de Turtle Pond. Vooral in mei en juni kunt u veel kleine schildpadden ontdekken tussen de bomen en stenen rond het meer. Minder

  Ontdek New York gedurende deze reizen

  1. Uitzicht op de Skyline van New York gedurende uw Amerika rondreis

   vanaf

   € 2.345

   excl. vlucht (p.p.)

  Bekijk ook deze Amerikaanse reisbestemmingen

  1. Uitzicht op de skyline van Orlando - te beleven tijdens een Orlando vakantie

   Orlando

  2. Ervaar een uniek uitzicht op de skyline tijdens uw vakantie in Miami

   Miami

  3. Ervaar een wereld van glamour tijdens een Hollywood tour met Tourlane.

   Hollywood

  4. Ervaar kleurrijke huizen tijdens een vakantie in New Orleans

   New Orleans

  5. Groothoekopname van Route 66 Tour.

   Route 66

  6. Zie wilde bizons tijdens uw vakantie in Yellowstone, hier de weg oversteken, als onderdeel van een rondreis door Noord-Amerika.

   Yellowstone

  7. Beleef de kustlijn van de stad tijdens uw vakantie in Honolulu

   Honolulu

  8. Ontdek de wijk Downtown tijdens uw vakantie in Phoenix.

   Phoenix

  9. Ervaar een uniek uitzicht op de skyline tijdens een vakantie in Chicago

   Chicago

  10. Man wandelt langs de Colorado rivier door de Grand Canyon in Arizona tijdens reis door Amerika.

   Grand Canyon

  11. Uitzicht op de kustplaats tijdens een Myrtle Beach vakantie in South Carolina met Tourlane

   Myrtle Beach

  12. Beleef een indrukwekkend natuurwonder in de VS tijdens een Kings Canyon tour.

   Kings Canyon

  13. Blick_auf_das_Griffith_Park_Observatory_mit_der_Skyline_von_Los_Angeles_im_Hintergrund

   Los Angeles

  14. De_Las_Vegas_trip_bij_nacht_gezien_vanuit_de_lucht_met_kleurrijk_verlichte_ casino's

   Las Vegas

  15. Blick_auf_die_Golden_Gate_Bridge_in_San_Francisco_USA

   San Francisco