Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Groothoekopname van Route 66 Tour.

Verenigde Staten

Route 66 road trip

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

 1. Bestemmingen
 2. Noord-Amerika
 3. Verenigde Staten
 4. Route 66

Wat te doen tijdens een Route 66 reis?

Deze iconische reis begint in het centrum van Chicago en eindigt op de Santa Monica Pier in Los Angeles. De route volgt een historische route die acht staten overspant en wordt gekenmerkt door eigenzinnige attracties langs de weg en een gezonde dosis klassieke Amerikaanse geest. Indien u er altijd al van gedroomd hebt om dwars door het land te rijden, is Route 66 de ultieme roadtrip-ervaring in de VS.

 • Bezoek de indrukwekkende Meramec Caverns tijdens uw Route66 tour.

  Meramec Grotten

  Kalksteen Grotten in de Ozarks

 • Maak tijdens uw Route 66 tour een stop bij de fascinerende Palo Duro Canyon.

  Palo Duro Canyon

  Tweede grootste canyon in Amerika

 • Geniet van een lekkere hotdogpauze tijdens uw Route 66 tour.

  Cozy Dog Drive-In

  Iconic Illinois Diner

De 6 beste bezienswaardigheden aan Route 66

1. Meramec Caves

Diep in de Ozarks bij Stanton, Missouri, bevinden zich bijna 30 kilometer aan ondergrondse kalksteengrotten die in de afgelopen 400 miljoen jaar zijn gevormd. De grotten vormen een indrukwekkend 7 kilometer lang systeem van natuurlijke rots- en mineraalformaties met levendige kleuren en een kleurrijke geschiedenis die daarbij past. De grotten boden onderdak aan Indianen, dienden als station op de Underground Railroad en werden naar verluidt zelfs gebruikt als schuilplaats door de beruchte outlaw Jesse James.

2. Palo Duro Canyon State Park

De Grand Canyon is niet de enige canyon op Route 66 die een bezoek waard is. Met een lengte van 193 kilometer, een breedte van 32 kilometer en een diepte tot 6 meter is Palo Duro Canyon State Park bij Amarillo, Texas, de op één na grootste canyon van Amerika. Vanuit de glooiende vlaktes opent Palo Duro Canyon zich voor u met prachtige veelkleurige lagen van 250 miljoen jaar oude rotsen, rotswanden en ongelooflijke panoramische uitzichten. Dit geologische meesterwerk biedt tal van leuke en spannende activiteiten om u bezig te houden voordat u weer in de auto stapt, van wandelen en fietsen tot paardrijden en luxe kamperen op de bodem van de canyon.

3. The Cozy Dog

Soms zijn de beste stops onderweg de makkelijkste. Deze iconische diner in Springfield, Illinois, is niet alleen een Route 66-klassieker, maar ook de geboorteplaats van een Amerikaanse fastfoodfavoriet, de corn dog op een stokje. Dit restaurant, al sinds de jaren 1950 in handen van de familie Waldmire, serveert al decennia lang gefrituurde lekkernijen aan reizigers die van de beroemdste weg van het land komen. The Cozy Dog staat vol met Route 66 memorabilia en heeft een vriendelijke bediening aan de toog die een must is voor zijn geschiedenis en kitscherige ambiance.

4. Pops 66 Soda Ranch

U vindt Pops net buiten Oklahoma City op Route 66. Deze grillige attractie langs de weg is moeilijk te missen en wordt gekenmerkt door een reusachtige, gloeiende fles frisdrank. Hier zijn meer dan 700 verschillende smaken te vinden, van de koolzuurhoudende drank - sommige verleidelijk en andere bizar - waaronder Butterscotch, Maple Bacon, Peanut Butter and Jelly, Mint Julep en Buffalo Wing.

5. Calico

Calico, ooit een bloeiende westerse mijnstad in San Bernardino County, Californië, werd in het midden van de jaren 1890 verlaten. In zijn tijd produceerde de stad meer dan 20 miljoen dollar aan zilver, had meer dan 500 mijnen en een bevolking van meer dan 3.500. Maar toen de waarde van het zilver daalde, vertrokken de mijnwerkers om hun fortuin elders te zoeken - een spookstad achterlatend. De stad werd in de jaren 1950 in haar oude glorie hersteld en biedt bezoekers nu een unieke kans om te zien hoe mijnwerkers leefden en werkten tijdens de mijnexplosie van de jaren 1880.

6. Shaffer Fish Bowl Spring

Verborgen tussen de rondingen van de Black Mountains in de Mojavewoestijn herbergt deze onwaarschijnlijke kleine plek een verrassend geheim - een natuurlijke bron die zich verzamelt in een betonnen bassin. De naam komt van de goudvis die in het verfrissende water kan zwemmen. Deze vredige kleine oase ligt verscholen aan een stenen trap op een rotsachtige helling waar wilde ezels, dikhoornschapen, bijen en andere woestijnwezens hun dorst kunnen lessen. Minder

Ontdek Route 66 op deze reisroutes

 • Route 66 leidt door het herfstlandschap van de Kananaskis regio in Alberta.

  vanaf

  € 2.497

  excl. vlucht (p.p.)

Bekijk ook deze reisbestemmingen in Amerika

Noord-Amerika Reisexpert

Uw reisexpert voor Noord-Amerika

Kosteloos en vrijblijvend reisadvies