Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Lake_Horseshoe_in_Denali_National_Park_Alaska_USA

Twee weken: Alaska via Yukon in Canada

Beleef de mooiste hoogtepunten in de Yukon en Alaska tijdens een individuele reis.

 • Vanaf 15 dagen

 • Groepsreis

 • Mei - September

 • Circa 11 uur

Plan uw reis
 1. Bestemmingen
 2. Noord-Amerika
 3. Verenigde Staten
 4. Twee weken: Alaska via Yukon in Canada

Reisroute Alaska via Yukon in Canada

Alaska en de Yukon-regio in Canada brengen u naar enkele van de mooiste landschappen van Noord-Amerika. Enorme gletsjers, wildromantische toendra- en taigagebieden, de machtige Yukon-rivier en verlaten goudmijnen - Alaska en de Yukon ontvouwen hun magie vanaf de eerste dag. In een minibus volgt u de legendarische goudkoortsroute langs de Klondike rivier. Verover het land van het noorderlicht, grizzlyberen en goudzoekers tijdens uw vakantie in Alaska!

Hoogtepunten van de reisroute:

 1. Anchorage

 2. Denali National Park

 3. Fairbanks

 4. Dawson City

 5. Whitehorse

 6. Haines Junction

 7. Tok

 8. Valdez

 9. Seward

 10. Anchorage

 11.  Minder
Zicht op de skyline van Anchorage in Alaska

Anchorage

Anchorage is met iets minder dan 300.000 inwoners de grootste stad van Alaska en het economisch centrum van de staat. Na de landing wordt u persoonlijk opgewacht op de luchthaven en naar uw accommodatie gebracht. Anchorage geeft al een voorproefje van de ongetemde wildernis die u te wachten staat tijdens uw Alaska vakantie in de VS en de Yukon in Canada. Geniet van de achtergrond van Cook Inlet en de met sneeuw bedekte Chugach Mountains. Acclimatiseer en slenter door de levendige straten van de stad. In Anchorage kunt u weer winkelen, het Alaska Native Heritage Center bezoeken of door de botanische tuinen slenteren. Anchorage biedt alle voorzieningen van een gemiddelde Amerikaanse stad. Het "echte" Alaska begint pas voorbij de stadsgrenzen.

Elanden in Denali National Park, Alaska

Denali National Park

Denali betekent "de grote". Met een tophoogte van 6.194 meter is Denali de hoogste berg van Noord-Amerika. Tot 2015 droeg hij de naam "Mount McKinley", waaronder de meeste mensen hem nog steeds kennen. Een fabelachtig landschap van taiga en toendra zones wacht op u in Denali National Park. Grote delen van het park zijn bedekt met permafrost. Een beetje geluk is hier nodig om grizzlyberen te spotten. Naast hen leven er wolvenroedels, elanden, Dall-schapen en rendieren in de regio. In Denali National Park maakt u een excursie naar Wonder Lake, dat op zijn gladde oppervlak een droomachtige weerspiegeling is van het Denali-massief. Optioneel bent u vrij om een spectaculaire helikoptervlucht over Denali te maken. Dit is het dichtst dat u bij de berggletsjers kunt komen.

Fairbanks in Alaska

Fairbanks

In Fairbanks ervaart u het authentieke leven van de mensen in Alaska. In tegenstelling tot Anchorage heeft Fairbanks zijn oorspronkelijke nederzettingskarakter behouden. De stad met 31.000 inwoners ligt aan de Chena River. Ten zuiden ervan lopen de Tanana rivier en de Tanana vlakte. Op een heldere dag kunt u vanaf de oever van de rivier tot aan het centrale Alaska massief kijken. Fairbanks is de jaarlijkse start- of finishplaats van de befaamde Yukon Quest, een legendarische hondenslee-race. Bezoek zeker het Pioneer Park, een soort pretpark: het werd gebouwd ter ere van de verwerving van het grondgebied dat nu Alaska is. Hier vertellen musea, tentoonstellingen en parken u het hele verhaal. Voor een bijzonder uitzicht op Fairbanks kunt u een tochtje maken met een raderstoomboot over de Chena River.

Maak een stop in Dawson City tijdens uw Yukon road trip.

Dawson City

Hoewel Dawson City de omvang van een dorp heeft, zijn de geschiedenis en de reputatie legendarisch. U keert Alaska voorlopig de rug toe en komt aan in Dawson City, Canada - de belangrijkste plaats van de Klondike Gold Rush tussen 1896 en 1899. Bijna alle historische gebouwen uit die tijd zijn liefdevol gerestaureerd. Dawson City heeft zijn charme behouden en vertelt bij elke bocht een nieuwe episode van de beruchte goudkoorts op de Klondike Rivier. Word zelf goudzoeker: leen een waspan en waag een kans op goudklompjes in de ijskoude Klondike River. Op het programma staan ook een bezoek aan Midnight Dome en Bonanza Creek. De toendra en de alpiene plateaus vormen een machtig en diep indrukwekkend landschap dat u voortdurend begeleidt.

Bezoek tijdens uw reis naar de Yukon de hoofdstad van de regio, Whitehorse.

Whitehorse

De Canyon Mountains zien er een beetje intimiderend uit in de verte. De "Wilderness City", Whitehorse, biedt een gezellig toevluchtsoord om te ontsnappen aan de barre maar prachtige natuur van de Yukon. Whitehorse werd belangrijk ten tijde van de Klondike Gold Rush, nadat de eerste mensen zich hier 8.000 jaar geleden vestigden. De stad ligt sereen aan de Yukon rivier tussen Lake Laberge en Marsh Lake. Op weg naar Whitehorse via de Klondike Highway ontdekt u de Five Finger Rapids van de Yukon River. Een echt hoogtepunt beleeft u tijdens een excursie naar het goudmijnstadje Skagway aan de Chilkoot Inlet. Maak een fotostop bij 's werelds kleinste woestijn, de Carcross Desert.

Haines Junction in Yukon Canada

Haines Junction

De geschiedenis van het huidige Haines Junction is bijzonder jong, hoewel de eerste mensen zich hier 2000 jaar geleden vestigden. Slechts 600 zielen wonen in het piepkleine dorpje aan de rand van Canada's grootste nationale parken, het Kluane National Park and Reserve. Haines Junction ontstond toen de Alaska Highway in de jaren 40 werd aangelegd. Het was bedoeld om de kustplaats Haines te verbinden met de Haines Highway - vandaar de bijnaam "Junction". Het Kluane National Park herbergt 's werelds grootste aaneengesloten gletsjergebied op aarde, buiten de polen. Hoewel de meeste regio's van het uitgestrekte nationale park onontwikkeld zijn, kunt u er korte wandelingen maken door het unieke landschap van bossen, toendra's, glasachtige meren en woeste rivieren.

Lake Kluane - Tok - Canada

Tok - Lake Kluane

Langs Lake Kluane volgt u de Alaska Highway in westelijke richting. U verlaat Canada en bereikt de eerste grote stad in Alaska: Tok. De grensnederzetting ligt op een grotendeels vlak en onvruchtbaar gebied van de Tanana-vallei, direct aan een belangrijk knooppunt van snelwegen. Ondanks het uitgesproken grensleven, leiden talrijke routes vanuit Tok naar de omliggende wildernis. Wandelingen door de Mentasta en Wrangell Mountains onthullen al het moois van het grensgebied tussen Canada en Alaska. Op weg naar Tok, stop bij het Sheep Mountain Bezoekerscentrum: Houd uw camera gereed om het prachtige Kluane-meer vast te leggen. Als u geduldig en voorzichtig bent, kunt u ook enkele van de schuwe Dall-schapen benaderen die in deze bergen leven.

Uitzicht op de haven van Valdez in Alaska

Valdez

Kleine plaats met grote betekenis. U bereikt de Pacifische kust in het zuiden van Alaska. Hier ligt de havenstad Valdez aan een ruige, diep gegroefde kust. Aan de achterkant van de stad, spiraalt het Alaska massief omhoog. Valdez herbergt de noordelijkste ijsvrije haven ter wereld. Verrassend genoeg is het ook de plaats met de meeste sneeuw in Alaska. Geniet van de kleurrijke huizen en het machtige natuurschoon. Valdez straalt verlangen en melancholie uit. Tijdens een kajaktocht langs de kust hebt u een goede kans om zeeleeuwen en zeearenden te zien. Bij het naderen van de stad steekt u het kustgebergte over via de Thompson Pass: hier storten machtige watervallen vlak langs de weg naar beneden. Dit is een van de redenen waarom de streek "Klein Zwitserland" wordt genoemd.

 Exit Glacier - Seward - Alaska

Seward - Exit Glacier

Je ruilt de bus voor een veerboot en steekt de Prince William Sound over. In Whittier stapt u weer over en vervolgt uw weg naar Seward in het Kenai Fjords National Park. Seward is een schilderachtig, idyllisch kustplaatsje aan de monding van de Resurrection River. Seward staat bekend als een belangrijk knooppunt voor auto-, trein- en luchtvervoer naar centraal Alaska. Ten noorden van de stad ligt de enorme Exit Glacier - ideaal om te wandelen, mountainbiken en klimmen. Uw tocht met de veerboot is een echt avontuur: als u geluk heeft, ziet u afkalvende gletsjers zoals de Columbia Glacier. Papegaaiduikers en zeeleeuwen ronden de subarctische ervaring in Prince William Sound af. In Whittier staat een korte excursie naar Portage Glacier op het programma.

Zicht op de skyline van Anchorage in Alaska

Anchorage

De rit terug naar Anchorage biedt tal van hoogtepunten aan het einde van uw vakantie in Alaska: Bij de Turnagain Arm ontvouwt zich een spectaculair panorama van het Kenai schiereiland en de Placer River. Misschien ziet u zelfs een paar beluga walvissen aan het wateroppervlak. Gebruik de laatste uren in Anchorage om souvenirs te kopen of musea en kunsttentoonstellingen in de binnenstad te bezoeken. Voor bierliefhebbers is een proeverij in een van de microbrouwerijen de moeite waard. Als u nog niet genoeg hebt van gletsjers, kunt u een extra rondrit maken door het Kenai Fjord National Park. Hier ligt het Harding Ice Field, de op drie na grootste ijskap van de VS. De grootste gletsjers zijn de Holgate gletsjer en de Aialik gletsjer.

Spreek met een reisexpert

Gecombineerd hebben onze reisexperts:

 • Meer dan 10.000 reizen samengesteld

 • Meer dan 150 landen bezocht

 • Meer dan 35 nationaliteiten in het team

 • Meer dan 40.000 ton CO2 gecompenseerd

REISADVIES STARTEN

Personaliseer uw reis met deze extra's

Eten & drinken

Voeg geheel verzorgde maaltijden toe.

Activiteiten

Van wijnproeverijen tot 4x4 safari's.

Accommodaties

Van luxe hotels tot rustieke campings.

Vervoer

Transfers naar hotel of vliegveld.

Bekijk ook deze reisroutes door Amerika

 1. Uitzicht op de Skyline van New York gedurende uw Amerika rondreis

  vanaf

  € 2.345

  excl. vlucht (p.p.)

 2. Strandhuis in Florida in de Verenigde Staten

  vanaf

  € 1.855

  excl. vlucht (p.p.)

 3. SUV_op_een_weg_door_de_Mojave_Desert_in_de_USA

  vanaf

  € 3.069

  excl. vlucht (p.p.)

 4. Route 66 leidt door het herfstlandschap van de Kananaskis regio in Alberta.

  vanaf

  € 2.497

  excl. vlucht (p.p.)

Plan uw reis