Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
SUV_op_een_weg_door_de_Mojave_Desert_in_de_USA

Twee weken wandeltocht in de Grand Canyon

Beleef de nationale parken rond de Grand Canyon op wandelpaden en in een terreinwagen.

 • vanaf 15 dagen

 • Kleine groepsreis

 • Mei - September

 • Circa 12 uur

 1. Bestemmingen
 2. Noord-Amerika
 3. Verenigde Staten
 4. Twee weken wandeltocht in de Grand Canyon

Reisroute twee weken Grand Canyon

Vervul uw Amerikaanse droom tijdens een tweeweekse Grand Canyon trektocht met een groep door het zuidwesten van de VS: te voet en in een terreinwagen baant u zich een weg door de Grand Canyon, verkent u de Mojave-woestijn en de bizarre rotsformaties en eindeloze uitgestrektheid van het Colorado Plateau. U krijgt interessante inzichten in het leven van de Navajo en ervaart het pure contrastprogramma in de gokstad Las Vegas. Bent u klaar voor een nieuw avontuur?

Hoogtepunten van de reisroute:

 1. Las Vegas

 2. St George

 3. Kanab

 4. Grand Canyon National Park

 5. Vermilion Cliffs National Monument

 6. Bryce Canyon National Park

 7. Escalante

 8. Groene Rivier

 9. Monticello

 10. Natural Bridges National Monument

 11. Canyon de Chelly National Monument

 12. Grand Canyon National Park

 13. Las Vegas

 14.  Minder
Las Vegas Bellagio fontein

Las Vegas

De gokmetropool Las Vegas ligt in de Mojave-woestijn in het westen van de staat Nevada. Het is uw begin- en eindbestemming op uw reis door de nationale parken van het zuidwesten van de VS. De "Sin City" verwelkomt u met alle glamour die het te bieden heeft. Geniet van deze unieke stad voordat u het wilde westen verovert. Voordat uw 4x4- en wandelavontuur begint, is Las Vegas aan u om te verkennen: wandel over de Las Vegas Strip en Fremont Street. Wanneer de stad 's avonds in een zee van lichtjes verandert, kunt u een bezoek brengen aan de Bellagio Fountains - een enorme verlichte waterpartij voor het gelijknamige luxehotel.

Uitzicht op de sneeuwwitte Mormoonse tempel in St. George in Utah, USA

St. George

St. George is in vele opzichten een echt hoogtepunt van uw reis: Enerzijds bekoort de schilderachtig gelegen stad met een heerlijk ontspannen sfeer, indrukwekkende gebouwen zoals de sneeuwwitte Mormoonse Tempel en heuse filmsets (Jurassic Park!). Aan de andere kant is St. George het ideale vertrekpunt om de roodgloeiende Red Cliffs en de versteende duinen van Snow Canyon State Park te verkennen. Met een gids en 4x4 terreinwagen haast u zich door de noordelijke Mojave woestijn naar het Colorado Plateau. Daar wacht u een natte wandeling door het enkelhoge water van Kanarra Creek.

Angels' Landing in Zion Park Utah, VS

Kanab

Ga verder door zuid Utah naar Kanab. U bevindt zich de hele tijd in de "Grand Circle", een ringvormige aaneenschakeling van talrijke nationale parken en reservaten met spectaculaire rots-, woestijn- en duinlandschappen die op u wachten. U kunt Kanab gebruiken als startpunt voor wandeltochten en als bron van kennis: In de natuurhistorische musea en bezoekerscentra kunt u werkelijk alles te weten komen over de wilde dieren en het geologische verleden van de landschappen. Ga naar Zion National Park: gevormd door de Virgin River, de kenmerkende Zion Narrows gevormd in Zion National Park. Waad door deze smalle en tunnelachtige kloven, laat u verbazen door de kleurrijke rotsen en beklim Angels' Landing.

Grand Canyon National Park in Arizona in de VS

Grand Canyon National Park

Over kleine woestijnweggetjes nadert u een echte reus - de Grand Canyon. Het is de grootste kloof op aarde: 446 kilometer lang en tot 26 kilometer breed slingert de canyon zich door het noorden van Arizona. Het plateau daalt af in duizelingwekkend steile wanden. De Colorado rivier buldert in de valleien. U zult de "Northern Rim" ervaren, het noordelijke en afgelegen deel van de Grand Canyon, ver van de populaire bestemmingen. Houd uw ogen open voor Kaibab-eekhoorns en edelherten zoals elanden en herten tijdens een wandeling over de Rainbow Rim Trail. Bestemming is een wild en romantisch kamp bij Timp Point.

Uitzicht op het spectaculaire Vermilion Cliffs National Monument bij de Grand Canyon in de VS

Vermilion Cliffs National Monument

Weet u wat nog mooier is dan de Grand Canyon? Een zonsopgang boven de Grand Canyon. U zult dit van dichtbij meemaken voordat u uw avontuur door Buckskin Gulch voortzet. U wandelt door een deel van de Grand Canyon dat een uiterst nauwe doorgang vormt, een zogenaamde slot canyon. Het Vermilion Cliffs National Monument ligt ook in deze regio. Het landschap is waarschijnlijk een van de mooiste in de Grand Canyon. Bezoeken zijn strikt gereguleerd. U bent vrij om zelfstandig door Buckskin Canyon te wandelen als u dat wilt. Zorg dat u uw camera bij de hand hebt voor de kleurrijke lagen rotsformaties.

Bryce Canyon National Park in Utah, USA

Bryce Canyon National Park

U kunt geweldig theater beleven in Bryce Canyon National Park. Het canyonlandschap werd ongeveer 60 miljoen jaar geleden gevormd en valt ruwweg samen met het uitsterven van de dinosauriërs. Het nationale park is beroemd om zijn rotspilaren, de "hoodoos", die als orgelpijpen op een rij staan. De meest spectaculaire formatie is het Amfitheater, een ketelvormige kloof waar de rotskolommen een waar labyrint vormen. Wandel langs de Queens Garden Trail en de Navajo Loop. Hier hebt u het beste uitzicht op de "hoodoos" en kunt u gracieuze adelaars zien die vrolijk over de kloven zweven.

Uitzicht op het kleurrijke Escalante National Monument in de VS

Escalante

Rood, paars, geel, oranje - de rotsachtige ravijnen van het Escalante Natural Monument glinsteren in de prachtigste kleuren en schakeringen. Veel rivieren en beekjes breken het licht dat door de slot canyons valt en spelen een kleurrijk spel met de zandsteenlagen. Het monument toont 200 miljoen jaar aardse geschiedenis in al haar facetten. Een gevarieerd struwelenlandschap dat op een oerwoud lijkt, spreidt zich over het plateau uit. In het Grand Staircase - Escalante Natural Monument volgt u de historische "Hole in the Rock Road", die ooit door Mormonen werd aangelegd. De wandeling voert door slot canyons en eindigt in het stadje Escalante.

Capitol Reef National Park Utah in de VS

Groene Rivier

Green River is een kleine, slaperige gemeenschap ten noorden van Capitol Reef National Park. Uitgestrekte stukken van de legendarische Burr Trail lopen door het ruige en stoffige nationale park. De Henry Mountains doemen op uit de verte. De streek is dunbevolkt en alleen insiders waarderen het als excursiegebied. U zult een uitgestrekt en surrealistisch gebied ontdekken waar coyotes, lynxen en af en toe een poema ronddolen. Uw tocht door het San Rafael Rif is spannend. Een prachtige kloof die een magisch landschap ontvouwt met bijzondere slot canyons. In de Green River Oasis kunt u uitrusten en u opfrissen.

Monticello in Arches National Park in Utah in de VS

Monticello

Het piepkleine stadje Monticello ligt in het uiterste oosten van Utah en zal uw thuis zijn na een groot avontuur in Arches National Park en Canyonlands National Park. Monticello, Italiaans voor "kleine berg", is genoemd naar het landgoed van Thomas Jefferson in Virginia. Het landgoed werd gebouwd in een neoklassieke stijl, gebaseerd op de ideeën van de Italiaanse renaissancekunstenaar Andrea Palladio. De grillige rotsbogen van Arches National Park zullen u versteld doen staan: "Park Avenue", "The Windows" en "Delicate Arch" verbergen indrukwekkende kunstwerken van de natuur.

Uitzicht op het indrukwekkende Natural Bridges National Monument in de VS

Natural Bridges National Monument

Bent u al onder de indruk van de rotsbogen van Arches National Park? Dan zult u weg zijn van de kolossale stenen bruggen van Natural Bridges National Monument in Grand Canyon National Park. Hier komt u drie stenen bruggen tegen die in de loop van miljoenen jaren door springvloeden in zacht zandgesteente zijn "gebeiteld". De bruggen heten Sipapu, Kachina en Owachomo. Hun namen komen van de Indiaanse Anasazi cultuur. Via de Slickrock Trail en de Moki Dugway baant u zich een stoffige weg naar de stenen bruggen. Een jeep tour wacht op u in de vallei. Of verken het canyonlandschap op de panoramische weg als self-driver.

Canyon de Chelly National Monument in de VS

Canyon de Chelly National Monument

Canyon de Chelly is een van de weinige plaatsen waar het oude Navajo volk nog leeft. Het ligt in het midden van het Navajo reservaat. De naam "de Chelly" is afgeleid van het Navajo woord "Tséji": Passend, het betekent "rotskloof". In tegenstelling tot de anders vrij dorre en stoffige canyonlandschappen is de regio in het Canyon de Chelly National Monument uiterst vruchtbaar. Zelfs nu nog verbouwen de Navajo hier fruit en graan. Klim naar beneden in de Canyon de Muerto. Daarna maakt u een ontspannende wandeling langs Navajo boerderijen en bezoekt u ruïnes en rotsschilderingen van de Anasazi cultuur die meer dan 800 jaar oud zijn.

Grand Canyon National Park met Colorado rivier in de VS

Grand Canyon National Park

De bekroning van uw reis door de Nationale Parken van het Zuidwesten is wederom het Grand Canyon National Park. In het zuidelijke gedeelte wachten de mooiste uitzichten op u, met uitzicht op de Colorado rivier en de canyons die tot 1.600 meter diep zijn. De roodbruine rotsen, die soms goud glinsteren in het zonlicht, zijn bijna twee miljard jaar oud. Dit unieke natuurspektakel staat sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Verken de Grand Canyon gewoon op eigen houtje: wandelingen op Kaiba Ridge, naar Plateau Point of langs de Panorama Trail op de rand van de canyon zijn beschikbaar in alle moeilijkheidsgraden.

Las Vegas Hotel Paris

Las Vegas

Uw avontuur in het zuidwesten van de VS loopt langzaam ten einde op uw terugreis naar Las Vegas. Natuurlijk met een echt hoogtepunt: De laatste kilometers die u aflegt over de legendarische Route 66. In Arizona, tussen de steden Seligman en Kingman, is er nog een goed bewaard stuk van de vroegere snelweg. Hij liep ooit tussen Chicago en Santa Monica (L.A.), maar verloor sinds de jaren 1950 steeds meer aan belang door de nieuwe interstate highways. Voor de terugreis kunt u een adembenemende helikoptervlucht over de Grand Canyon maken. Om een passend Route 66 souvenir te bemachtigen, stop in Seligman voordat u teruggaat naar Las Vegas.

Spreek met een reisexpert

Gecombineerd hebben onze reisexperts:

 • Meer dan 10.000 reizen samengesteld

 • Meer dan 150 landen bezocht

 • Meer dan 35 nationaliteiten in het team

 • Meer dan 40.000 ton CO2 gecompenseerd

Personaliseer uw reis met deze extra's

Eten & drinken

Voeg geheel verzorgde maaltijden toe.

Activiteiten

Van wijnproeverijen tot 4x4 safari's.

Accommodaties

Van luxe hotels tot rustieke campings.

Vervoer

Transfers naar hotel of vliegveld.

Bekijk ook deze reisroutes door Amerika

 1. Uitzicht op de Skyline van New York gedurende uw Amerika rondreis

  vanaf

  € 2.345

  excl. vlucht (p.p.)

 2. Strandhuis in Florida in de Verenigde Staten

  vanaf

  € 1.855

  excl. vlucht (p.p.)

 3. Route 66 leidt door het herfstlandschap van de Kananaskis regio in Alberta.

  vanaf

  € 2.497

  excl. vlucht (p.p.)

 4. Man wandelt langs de Colorado rivier door de Grand Canyon in Arizona tijdens reis door Amerika.

  vanaf

  € 2.669

  excl. vlucht (p.p.)

 5. San Francisco Golden Gate Bridge

  vanaf

  € 1.659

  excl. vlucht (p.p.)

 6. Lake_Horseshoe_in_Denali_National_Park_Alaska_USA

  vanaf

  € 3.059

  excl. vlucht (p.p.)

 7. Straat_met_huis_in_Victoriaanse_stijl_in_Marthas_Vineyard_USA

  vanaf

  € 1.800

  excl. vlucht (p.p.)

 8. Vader en zoon wandelen door de jungle op Kauai in Hawaii

  vanaf

  € 3.249

  excl. vlucht (p.p.)