Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Man wandelt langs de Colorado rivier door de Grand Canyon in Arizona tijdens reis door Amerika.

Wandelvakantie Amerika: Yellowstone naar Grand Canyon

Spannende indrukken tijdens een trektocht van Yellowstone National Park naar de Grand Canyon.

 • vanaf 14 dagen

 • Kleine groepsreis

 • Mei - September

 • Circa 13 uur

 1. Bestemmingen
 2. Noord-Amerika
 3. Verenigde Staten
 4. Wandelvakantie Amerika: Yellowstone naar Grand Canyon

Reisroute Yellowstone naar Grand Canyon

De Rocky Mountains brengen u naar alpiene berglandschappen, hoogvlaktes doorkruist door woestijnen en machtige canyons: met een gids wandelt u door adembenemende nationale parken zoals Yellowstone en de Grand Canyon. U doorkruist Monument Valley met zijn iconische mesa's en bezoekt eeuwenoude Navajo Indiaanse ruïnes. Maak uw wandelschoenen vast voor een reis naar het wilde en romantische paradijs van de VS.

Hoogtepunten van de reisroute:

 1. Salt Lake City

 2. Rexburg

 3. Yellowstone National Park

 4. Pinedale

 5. Snowmass Village

 6. Cortez

 7. Pagina

 8. Grand Canyon National Park

 9. Las Vegas

 10.  Minder
Uitzicht op de skyline van Salt Lake City in de VS

Salt Lake City

Uw trektocht door de Rocky Mountains begint in de mormonenstad Salt Lake City. De stad maakt indruk met haar adembenemende panorama, dat u een voorproefje geeft van de dagen die komen gaan. De Wasatch Range in het oosten en de Oquirrh Mountains in het westen omsluiten de stad in een alpine sfeer. Maak de eerste uren in Salt Lake City tot de uwe: maak een korte wandeling door Emigration Canyon of kom meer te weten over het ontstaan van de Rocky Mountains in het Natural History Museum of Utah.

Grand Teton National Park in de VS

Rexburg

Rexburg is een klein stadje dat voor veel bezoekers de ideale uitvalsbasis is voor uitstapjes naar Grand Teton National Park en Yellowstone National Park. Aangezien Rexburg in de oostelijke Snake River Plain ligt, is er een fantastisch uitzicht op de alpiene bergketens van de Rocky Mountains. Ten zuiden van de stad ligt het Craters of the Moon National Monument. Een vulkanisch landschap dat getuigt van de laatste vulkanische activiteit 2000 jaar geleden. Een skilift brengt u naar de bergkam van de Grand Targhee. Dit opent een adembenemend panoramisch uitzicht op het alpiene ansichtkaartlandschap van de Grand Teton Mountains. De westelijke regio van het nationale park wordt beschouwd als een insider-tip en wordt zelden door andere reizigers bezocht.

Verken de Grand Canyon van Yellowstone tijdens uw vakantie.

Yellowstone National Park

Uitspattende canyons en woeste rivieren, metershoge geisers en subalpiene naaldbossen - Yellowstone National Park neemt u mee naar een wildernis waar u vanaf de eerste minuut voor zult vallen. Yellowstone is het oudste nationale park ter wereld en staat sinds 1978 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De geothermische bronnen zijn bijzonder. Geisers zoals Old Faithful en de thermale bron Grand Prismatic Spring zijn kunstwerken door de natuur geschapen. De Wapiti Hiking Trail en Uncle Tom's Trail brengen u naar de mooiste hoekjes van de Grand Canyon in Yellowstone National Park. In de Lamar Valley ziet u rustig grazende kuddes bizons. Steek promenades over en wandel langs de oranje en blauwe Grand Prismatic Spring, terwijl geisers een liedje voor u sissen.

Uitzicht op de Wind River Mountains, Pinedale in de VS

Pinedale

De piepkleine gemeente Pinedale wordt omringd door het Wind River-gebergte in een hoge vallei, de Pine Creek Corridor. Meer dan 1.300 bergmeren vormen de bekende waterscheiding van de USA, waardoor alle rivieren van de regio worden gestuurd. Het betoverende landschap bestaat uit ruige, grillige bergen en een mengeling van steppe en woestijn. Deze worden bewoond door grizzly's, elanden, bergleeuwen en pronghorn. Goed begaanbare paden leiden u door het unieke Grand Teton National Park. Nergens anders kunt u dichter bij het vroegere leven van de pelsjagers, de "Bergmannen" komen. Steek met de veerboot Lake Jenny over om in het bezoekerscentrum alles te weten te komen over de iconische rotskliffen van de Tetons.

Snowmass Village - Rocky Mountains bij Aspen - VS

Snowmass Village

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt Snowmass Village beschouwd als een mekka voor wintersporters. Samen met het luxe skigebied van Aspen trekken talloze skiërs en snowboarders elk jaar naar de Burnt Mountain Ridge en de Black Mountains. Snowmass Village staat ook bekend om zijn grote populatie zwarte beren. Misschien heeft u het geluk om deze schuwe dieren tijdens een van uw wandelingen te zien. In het dorp bevindt zich het Ziegler stuwmeer, een van de belangrijkste opgravingen uit de ijstijd. Wandelaars kunnen op eigen gelegenheid het spannende berglandschap rond Aspen verkennen. De Maroon Bells zullen u betoveren met donderende bergwatervallen en ansichtkaartmotieven.

Mesa Verde National Park in Colorado, USA

Cortez

Je gaat naar het zuiden langs de Million Dollar Highway, een van de meest spectaculaire bergwegen in de Rocky Mountains. Uw bestemming is Cortez, een klein stadje in de buurt van het Four Corners National Monument (grenspunt tussen Utah, Colorado, New Mexico en Arizona). Cortez opent de toegangspoort tot Mesa Verde National Park. Dit was ooit bewoond door de Pueblo-indianen en staat al geruime tijd op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Samen met een ranger bezoekt u duizend jaar oude ruïnes. U wandelt door Spruce Canyon, volgt historische paden en geniet van het uitzicht op de groene Tafelberg (mesa verde).

Pagina in Glen Canyon National Recreation Area in de VS

Pagina

Het Colorado Plateau spreidt zich voor u uit. U vervolgt uw reis naar Page bij Lake Powell. De stad is een echt juweeltje. Ondanks zijn jonge geschiedenis is het nauw verbonden met het culturele erfgoed van het Navajo-volk. Vanuit Page bereikt u het prachtige Glen Canyon National Recreation Area, dat met de Old Historic Quarter veel verhalen vertelt over het oude indianenvolk. Indien mogelijk, neem dan een jeeptour door Monument Valley. De verlaten en met zandsteen bezaaide vlakte op het Colorado Plateau biedt een geweldig panorama over de wereldberoemde Tafelbergen, die reeds als decor hebben gediend voor talrijke Westernfilms.

Grand Canyon National Park in Arizona in de VS

Grand Canyon National Park

Volgens Theodore Roosevelt is de volgende bestemming op uw reis een van de natuurwonderen die iedereen eens in zijn leven zou moeten zien. Miljoenen jaren lang heeft de Colorado rivier zich een weg gebaand door het zachte zandsteen van het Colorado Plateau. De Grand Canyon meet maar liefst 446 kilometer en is op het breedste punt bijna 26 kilometer breed. De buitengewone flora en fauna worden beschermd door het Grand Canyon National Park, dat sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Verken het prachtige landschap op de historische paden langs de duizelingwekkende rand van de Grand Canyon. Coyotes, bergleeuwen en antilopen kunnen uw pad kruisen. U kunt een van de mooiste uitzichtpunten, Plateau Point, bereiken tijdens een 20 km lange, matig moeilijke wandeltocht.

Las Vegas Hotel Paris

Las Vegas

De stad van de zonde, de "Sin City", markeert het einde van uw trektocht door de Rocky Mountains. Las Vegas is een kosmopolitische stad in het midden van de Mojavewoestijn, die zich in de jaren 1950 en 1960 ontwikkelde van een kleine nederzetting tot een metropool. Luxe hotels, casino's en gloeiende reclameborden veranderen het stadsbeeld in een groot pretpark. U ervaart een heel bijzondere sfeer: achter het moderne stadsbeeld doemen in de verte de bergen van Red Rock Canyon op. Uw gids heeft vast wel een tip of twee voor u. Rond uw reis af met een wandeling over de Las Vegas Strip of Fremont Street. Bezoek de Bellagio waterpartij 's nachts - een magisch moment.

Spreek met een reisexpert

Gecombineerd hebben onze reisexperts:

 • Meer dan 10.000 reizen samengesteld

 • Meer dan 150 landen bezocht

 • Meer dan 35 nationaliteiten in het team

 • Meer dan 40.000 ton CO2 gecompenseerd

Personaliseer uw reis met deze extra's

Eten & drinken

Voeg geheel verzorgde maaltijden toe.

Activiteiten

Van wijnproeverijen tot 4x4 safari's.

Accommodaties

Van luxe hotels tot rustieke campings.

Vervoer

Transfers naar hotel of vliegveld.

Bekijk ook deze reisroutes door Amerika

 1. Uitzicht op de Skyline van New York gedurende uw Amerika rondreis

  vanaf

  € 2.345

  excl. vlucht (p.p.)

 2. Strandhuis in Florida in de Verenigde Staten

  vanaf

  € 1.855

  excl. vlucht (p.p.)

 3. SUV_op_een_weg_door_de_Mojave_Desert_in_de_USA

  vanaf

  € 3.069

  excl. vlucht (p.p.)

 4. Route 66 leidt door het herfstlandschap van de Kananaskis regio in Alberta.

  vanaf

  € 2.497

  excl. vlucht (p.p.)

 5. San Francisco Golden Gate Bridge

  vanaf

  € 1.659

  excl. vlucht (p.p.)

 6. Lake_Horseshoe_in_Denali_National_Park_Alaska_USA

  vanaf

  € 3.059

  excl. vlucht (p.p.)

 7. Straat_met_huis_in_Victoriaanse_stijl_in_Marthas_Vineyard_USA

  vanaf

  € 1.800

  excl. vlucht (p.p.)

 8. Vader en zoon wandelen door de jungle op Kauai in Hawaii

  vanaf

  € 3.249

  excl. vlucht (p.p.)