Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Zie wilde bizons tijdens uw vakantie in Yellowstone, hier de weg oversteken, als onderdeel van een rondreis door Noord-Amerika.

Verenigde Staten

Yellowstone reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

 1. Bestemmingen
 2. Noord-Amerika
 3. Verenigde Staten
 4. Yellowstone

Wat te doen tijdens een Yellowstone reis?

Yellowstone National Park, dat zich uitstrekt over bijna 1500 vierkante kilometer in Wyoming, Idaho en Montana, is vanuit elke hoek prachtig. Als 's werelds eerste nationale park is het beroemd om zijn spectaculaire landschappen, ongelooflijke geothermische wonderen en enkele van de meest diverse ecosystemen ter wereld. Ongeacht de tijd van het jaar waarin u Yellowstone bezoekt, het zal u de adem benemen, van grizzly's en geisers tot donderende watervallen, sprankelende meren en uitgestrekte canyons.

Plan u een reis naar Yellowstone? Met Tourlane kunt u het avontuur van uw leven samenstellen met exclusieve tips en begeleiding van onze ervaren reisexperts. Minder

 • Ontdek het Shoshone Geyser Basin tijdens uw Yellowstone tour.

  Shoshone Geyser Basin

  Geiserbekken in het achterland

 • Ontdek het ongelooflijke kleurenpalet van de Grand Prismatic Spring tijdens uw vakantie in Yellowstone.

  Grote prismatische bron

  Ongelooflijk kleurenpalet

 • Verken de Grand Canyon van Yellowstone tijdens uw vakantie.

  Grand Canyon

  Grand Canyon van Yellowstone

Bezoek deze bezienswaardigheden tijdens de reis

1. Shoshone Geyser Basin

Old Faithful Geyser mag dan het middelpunt van de belangstelling zijn, er zijn bijna 500 geisers in Yellowstone, en het is de moeite waard om alle mogelijkheden te verkennen. Shoshone is het grootste thermale bekken in de backcountry van het park en heeft een van de hoogste concentraties geisers ter wereld. In plaats van promenades en mensenmassa's kunt u het borrelende, dampende en kokende landschap in al zijn natuurlijke glorie aanschouwen. Als u bereid bent een langere wandeling in het binnenland te maken, wordt u beloond met een ervaring van onschatbare waarde, vol met thermische geisers, uitzicht op de bergen en een van de meest ongerepte plaatsen op de planeet.

2. Grand Prismatic Spring

Grand Prismatic Spring, ontdekt in de jaren 1800, is een van Amerika's mooiste en meest gefotografeerde plaatsen. Met een diepte van 49 meter is deze letterlijke hotspot de grootste warmwaterbron van het land, maar het is niet alleen de immense omvang die een bezoek waard maakt. De kokende bron dankt zijn naam aan de opeenvolging van zijn kleuren, die die van een regenboog volgen - diep, rijk blauw omgeven door levendige ringen van kleur variërend van groen tot oranje. De kenmerkende buitenaardse kleuren van de Grand Prismatic maken het tot de ster van het Midway Geyser Basin en een essentieel moment van elke Yellowstone reis.

3. Grand Canyon van Yellowstone

Wist u dat ook Yellowstone een Grand Canyon heeft? Hij is misschien niet zo groot als de andere Grand Canyon, maar met zijn kromme, kleurrijke wanden en donderende watervallen is hij net zo indrukwekkend. De canyon, ooit een geiserbekken, strekt zich uit over 32 kilometer en is op sommige plaatsen tot 366 meter diep, met prachtige rotswanden in stoffig roze en geel. Er zijn verschillende fantastische wandelpaden naar uitzichtpunten op zowel de noord- als de zuidrand, waar u kunt genieten van een adembenemend uitzicht tegen de achtergrond van de machtige Lower Yellowstone Falls, die zich meer dan 91 meter in het hart van de canyon storten.

4. Lamar Valley

Yellowstone is een absoluut nirvana voor wildlife-watchers, en Lamar Valley is een uitstekende plek om kuddes bizons en andere wilde dieren te spotten. Bekend als de Serengeti van Noord-Amerika, zijn de glooiende savanne-achtige vlaktes gewoonlijk bezaaid met honderden, soms duizenden, wilde bizons die vrij rondzwerven over het weelderige groene gras van deze riviervallei. De afgelegen ligging van Lamar Valley betekent minder menselijk verkeer, zodat u meer kans hebt om elanden, pronghornantilopen, grizzly's en zelfs af en toe de ongrijpbare wolvenroedel te zien die zo veel bezoekers hopen te zien.

5. Raften op de Snake River

Als u op zoek bent naar een beetje avontuur om uw verblijf in Yellowstone wat op te fleuren, is er niets beters dan een wildwater rafting avontuur op de Snake River. Hoewel u in Yellowstone niet kunt raften, bieden de wateren rond het park voor elk wat wils - van spannende stroomversnellingen tot rustige, stromende stukken. Natuurlijk biedt het peddelen u ook volop mogelijkheden om wilde dieren te spotten en te genieten van unieke uitzichten op de omringende bergketens. Vraag uw reisexpert om meer informatie over het boeken! Minder

Bekijk ook deze reisbestemmingen in Amerika

Noord-Amerika Reisexpert

Uw reisexpert voor Noord-Amerika

Kosteloos en vrijblijvend reisadvies