REISADVIES:
085 888 3741

Australië reizen

Van Sydney tot Ayers Rock - een land vol avontuur

Uw reisadvies

Wij helpen u graag!

Al onze reizen worden door onze enthousiaste Oceanië-experts aan uw wensen aangepast. Altijd gratis en vrijblijvend.

Plan uw reis

Uw rondreis door Australië

Australië ligt op het zuidelijk halfrond en is een immens land, grensend aan de Indische- en Stille Oceaan. Het land is zo groot dat het door sommige mensen ook als continent wordt beschouwd. De meeste Australiërs wonen in grote steden zoals Sydney en Melbourne. Dit betekent dat de uitgestrekte gebieden van Australië worden gedomineerd door natuur. Dit maakt het land een perfecte bestemming voor echte avonturiers. Omringd door prachtige, tropische zandstranden en met de fascinerende natuurwonderen Ayers Rock en Great Barrier Reef, is er bijna geen concurrentie voor Australië te vinden. Beleef de verhalen van de Aboriginals, bezoek de wijngebieden in het zuiden en geniet van kangoeroes, koala’s en andere dieren die u nergens anders op de wereld in het wild tegenkomt.

Wat te doen in Australië

Puur avontuur

Ongerepte landschappen worden afgewisseld met ultramoderne metropolen, droomstranden en een rijk cultureel leven. Tijdens je rondreis door Australië leer je veel populaire maar ook verborgen hoogtepunten weg van het massatoerisme kennen. Ontdek de wereldberoemde Ayers Rock tijdens een uitgebreide wandeltocht en geniet van een spectaculair uitzicht op majestueuze ravijnen en kliffen. Of ga op een iets andere safari en observeer kamelen, kangoeroes of krokodillen in hun natuurlijke habitat.

Duiken in het Great Barrier Reef, ongerepte eilanden en de cultuur van Aboriginals

De oostkust van Australië is een waar paradijs voor duikers en snorkelaars. Als u naar het tropisch, noordoostelijk Australië reist, maak dan zeker een boottocht naar Upolu Cay, een deel van het Great Barrier Reef. De beschermde, ondiepe wateren van de Cay maken het voor beginnende snorkelaar en duikers een ideale locatie om het rif te verkennen.

Niet ver van Brisbane is een excursie naar Fraser Island, ook wel bekend als K'Gari (paradijs in de taal van de Aboriginals ) altijd een hoogtepunt. Van oude regenwouden met King Ferns tot witte zandstranden en zelfs zoetwatermeren, Fraser Island is een juweel van Oost-Australië dat op de monumentenlijst staat.

Vlakbij Cairns ligt de Pamagirri Aboriginal Experience in het Rainforestation Nature Park, een must-see. Hier leert u hoe u de befaamde digeridoo kunt spelen en gooit u een boemerang en een speer op de Dreamtime Walk. De dagelijkse Pamagirri-dans met traditionele voorstellingen van dieren, voedsel verzamelen en jagen behoort tot de historie van Australië.

Australië bezienswaardigheden

Opera House en Harbour Bridge

Het Opera House is de meest bekende bezienswaardigheid van Sydney: Het is dé locatie voor kunstenaars van alle soorten en maten. Hier vinden concerten en muziekshows plaats, evenals opera, dans en balletvoorstellingen. Ook theater- en filmliefhebbers komen in het Operagebouw aan hun trekken. Het Sydney Opera House ligt ten oosten van de beroemde Sydney Harbour Bridge. Het dient als de belangrijkste verkeersverbinding tussen Sydney en zijn voorsteden aan de noordzijde van de haven. Met een lengte van meer dan 500 meter is het een van de langste stalen boogbruggen ter wereld.

Great Barrier Reef

Het beroemde Great Barrier Reef is een van de zeven wereldwonderen. De overweldigende biodiversiteit en adembenemende schoonheid van het rif maken het Great Barrier Reef tot een waar paradijs, vooral voor duikers en snorkelaars. Het rif biedt een spectaculaire scala aan zeeleven met 400 verschillende heldere koralen, roggen, dolfijnen, duizenden vissoorten en zeeschildpadden. U kijkt uw ogen uit.

Ayers Rock

Ayers Rock, ook wel bekend als Uluru, is een UNESCO-werelderfgoedlocatie en heilige grond voor de Australische bevolking. Sterke wind, regen en erosie hebben de zandsteenmonoliet over honderden miljoenen jaren gevormd. Ayers Rock stijgt 342 meter boven de omringende woestijnvlakte en bereikt een hoogte van 831 meter boven de zeespiegel. Het gesteente verandert van kleur afhankelijk van de stand van de zon: de meest opvallende verandering van kleur is bij zonsondergang, wanneer de ovale monoliet vurig oranje-rood gloeit.

Kangaroo Island

Het op twee na grootste eiland van Australië, Kangaroo Island, is vol met wilde dieren en natuurlijke schoonheid. Het is de thuisbasis van een overvloed aan inheemse wilde dieren: Hier kunt u kangoeroes, koala's, zeehonden, dolfijnen en pinguïns in hun natuurlijke habitat observeren. Door het isolement van het vasteland heeft het eiland minder te lijden gehad onder de gevolgen van de Europese nederzettingen en heeft het daardoor meer dan de helft van zijn oorspronkelijke vegetatie behouden.

Karijini National Park

Spectaculaire ravijnen, majestueuze watervallen, prachtige steengroeven - dit alles en nog veel meer is het Karijini Nationaal Park. Het op één na grootste nationale park van West-Australië beschermt de vele verschillende leefgebieden, landschappen, planten en dieren in de regio. Wilde bloemen variëren met per seizoen, terwijl rotswanden van kleur veranderen met het zonlicht zodat dit prachtige panorama's oplevert.

Ontdek deze steden in Australië

Beste reistijd Australië

De seizoenen op het zuidelijk halfrond zijn omgekeerd aan de onze. In Australië begint de lente in september en eindigt in november, de zomer duurt van december tot februari, de herfst van maart tot mei en de winter van juni tot augustus. Door de grootte van het land zijn er verschillende klimaatzones. Over het geheel genomen is Australië een zeer droog land, dus hoge temperaturen zijn aangenaam. In het binnenland is het het hele jaar door heet. In het noorden en noordoosten begint het regenseizoen rond november en duurt tot april. Aan de zuidoostkust regent het vaker, vooral in de zomer van het Northern Territory. In het algemeen zijn de Australische lente en zomer goede maanden om het land te bezoeken.

Er zijn een aantal belangrijke vakanties in Australië die u in gedachten moet houden bij het plannen van uw reis. Waarschijnlijk de belangrijkste feestdag is Australia Day, die elk jaar op 26 januari wordt gevierd. Andere feestdagen zijn onder andere Anzac Day op 25 april en Kerstmis op 25 en 26 december. De eerste dinsdag in november is de Melbourne Cup, die helemaal in het teken staat van paardenrennen.Snelle & eenvoudige reisplanning

Op maat gemaakte droomreizen

Persoonlijk advies van Tourlane-experts

Vluchten, reisprogramma's, gidsen - alles uit één hand

Gratis en vrijblijvende aanbiedingen


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

BEN JIJ EEN REISEXPERT?

Tourlane zoekt jou!

Verdien geld met de verkoop van unieke reizen!

Meer informatie