Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
Uitzicht over het stuur terwijl je over het strand van Fraser Island rijdt

Australië

Reizen naar Fraser Island

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

Wat te doen in Fraser Island?

Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld, verwelkomt u voor de oostkust van Australië met droomachtige, veelzijdige landschappen. Geen wonder dat de Aboriginal stam die hier woont het eiland K'gari noemt, paradijs. Blauwe meren, kristalheldere beekjes, zandduinen bedekt met tropisch regenwoud - dat nergens anders ter wereld te vinden is - en eucalyptusbossen wachten op u.

Dit natuurparadijs staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en herbergt meer dan 350 vogelsoorten en verschillende zoogdieren, waaronder wilde dingo's. Voor de kust kunt u het geluk hebben dolfijnen, bultrugwalvissen of zeeschildpadden te zien. Zwem in een van de vele meren, wandel over de Fraser Island Great Walk, ga met een 4x4 of ga nachtwandelen met rangers. De mogelijkheden op Fraser Island zijn net zo gevarieerd als het natuurschoon! Minder

 • Fraser Eiland Lake McKenzie

  Lake McKenzie

  Dromerig sneeuwwit zand en diepblauw water

 • Fraser Eiland SS Maheno

  SS Maheno

  Een indrukwekkend scheepswrak bij het "75 Mile Beach".

 • Fraser Island Champagne Zwembaden

  Champagne Pools

  Zwembaden gevormd door vulkanisch gesteente

De 4 beste bezienswaardigheden van Fraser Island

1. Lake McKenzie

Bijna 200 zoetwatermeren bevinden zich op het eiland. Tijdens uw uitstapje naar Fraser Island mag u een bezoek aan Lake McKenzie zeker niet overslaan en, het beste van alles, een duik nemen in het koele water. Het diepblauwe, kristalheldere meer wordt alleen gevoed door regenwater en is omgeven door sneeuwwit zand, een plaatje uit een prentenboek! U kunt ook eten meenemen en gebruik maken van de openbare picknickplaatsen en barbecuefaciliteiten - het adembenemend mooie meer altijd in het zicht.

2. SS Maheno

Een cycloon deed de Maheno, een afgedankt passagiersschip dat op weg was naar de schroothoop, in 1935 zinken en aanspoelen op de kust van Fraser Island. Het indrukwekkende scheepswrak ligt nog steeds aan de oostkant van het eiland, ook wel bekend als 75 Mile Beach. Grijp deze unieke kans om zonder duikuitrusting en droge voeten de bizarre roestige resten van een schip te verkennen en een paar heel bijzondere souvenirfoto's te maken. Bij eb kunt u het hele wrak bewonderen, bij vloed is de helft bedekt door water.

3. Lake Wabby

Vlak naast de helderwitte zandduin Hammerstone Sandblow ligt het groenig glinsterende Lake Wabby, tevens het diepste meer van Fraser Island. Aangezien het een lagere pH-waarde heeft dan de andere meren van het eiland, leven hier veel vissoorten. Bereik het meer na een wandeling van 45 minuten door groen struikgewas en over steile zandduinen. Beloon uzelf daarna met een duik in het groene water.

4. Champagne Pools

Sterke stromingen kunnen zwemmen op de stranden van Fraser Island gevaarlijk maken. Maar niet in de Champagne Pools, aan de oostkant van het eiland. De natuurlijke zwembaden worden beschermd door rotsformaties waar de golven breken, wat een ontspannende duik mogelijk maakt. Geniet van het uitzicht op de oceaan en de wilde natuur om u heen tijdens uw Fraser Island reis. De naam "Champagne Pools" komt trouwens van het schuimende zeewater dat in de baden klotst en aan de luxueuze drank doet denken. Minder

Bezoek Fraser Island op deze reisroutes & rondreizen

 • Luchtfoto van het populaire Byron Bay strand, ideaal voor een surfstop tijdens uw road trip in Australië.

  vanaf

  € 2.529

  excl. vlucht (p.p.)

Ontdek ook deze bestemmingen in Australie


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Omboekingsbeleid

Omboekingsbeleid

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer kosteloos met geld-terug-garantie.

Meer informatie