Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
Vlieg over 's werelds grootste koraalrif tijdens uw reis naar Australië's Great Barrier Reef.

Australië

Reizen naar Great Barrier Reef

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

Wat te doen rondom het Great Barrier Reef?

Tijdens uw verblijf op het Great Barrier Reef vaart u door paradijselijke atollen en eilanden, omgeven door prachtig blauw water. Leg aan op eilanden met witte zandstranden voor een moment van ontspanning en ontdek de prachtige fauna en flora voor een totale switch off. De voornaamste activiteit die u tijdens uw reis naar het Groot Barrièrerif kunt doen is natuurlijk scubaduiken. Een verscheidenheid aan tropische vissen, kleurrijke koralen of schildpadden wachter in deze magische omgeving op u.

Bekijk dit UNESCO-werelderfgoed ook vanuit vogelperspectief. Aan boord van een helikopter of watervliegtuig kunt u het idyllische landschap bewonderen van prachtige atollen, witte zandbanken en turquoise wateren. Minder

 • Ontdek tijdens uw reis naar het Great Barrier Reef de oorspronkelijke plek van Heart Reef, een hartvormige koraalformatie.

  Hart rif

 • Bekijk de kleurrijke vissen van Agincourt Reef tijdens uw reis naar het Great Barrier Reef.

  Agincourt Reef

 • Wandel het Horsborne Trail op uw reis naar het Great Barrier Reef.

  Thorsborne Path

 • Bezoek de Whitsundays archipel tijdens uw road trip in Australië, een must-see stop op uw weg naar het Great Barrier Reef.

  Airlie Beach

De 10 mooiste eilanden rondom het Great Barrier Reef

Wilt u van de gebaande paden af tijdens uw reis naar het Great Barrier Reef? Hier is onze keuze van 10 weinig bekende paradijselijke eilanden verborgen in deze droombestemming.

1. Whitsunday Eilanden

Kom en ontdek Withehaven beach, door velen beschouwd als een van de mooiste stranden ter wereld. Dit strand met zijn ongelooflijke witte zand is alleen bereikbaar per watervliegtuig, helikopter of boot. Het ligt verscholen op het onbewoonde eiland Whitsunday

2. Frankland Eiland

Bezoek deze prachtige eilanden met hun weelderige vegetatie en rijke koraalriffen. Waag u in een omgeving die alleen door de natuur wordt bewoond en duik tussen kleurrijke vissen, schildpadden en zelfs mantaroggen of walvissen.

3. Noordwest eiland

Trek naar North West Island, het grootste koraalzandeiland in de regio. Met zijn regenwoud, ongelooflijke zeebodem en wilde dieren, kunt u uw tent opzetten op de camping en voelt u zich als een echte schipbreukeling op een onbewoond eiland.

4. Lady Musgrave Island

Dit eilandreservaat is de thuisbasis van een ongelooflijke beschutte lagune, maar dat niet alleen. U kunt ook vogels kijken, duiken met reuzenmosselen of tropische vissen, een echt stukje paradijs dat wij u graag laten ontdekken.

5. Heron Island

Profiteer van dit eiland om een echt moment van ontspanning en ontkoppeling te beleven, ver van het leven van alledag. Heron Island, een toevluchtsoord voor zeeschildpadden en zeevogels, is een unieke ervaring.

6. Hagedissen Eiland

Met 24 witte zandstranden, een lagune en een nationaal park is Lizard Island een oase van rust en schatten.

7. Haggerstone Island

Verwen uzelf op dit eco-vriendelijke privé-eilandresort en ontdek scheepswrakken uit het Tweede Wereldoorlog-tijdperk met verbazingwekkend zeeleven in het water.

8. Pompoen Eiland

Wilt u een eiland exclusief voor uw familie of vrienden? Pumpkin Island biedt de mogelijkheid bultrugwalvissen te spotten, te zonnebaden op prachtige stranden en onvergetelijke zonsondergangen te beleven.

9. Lady Elliott Island

Dit eiland ligt verder naar het zuiden aan het Groot Barrièrerif en heeft een sterke focus op het milieu. Op Lady Elliot Island kunt u zwemmen met mantaroggen in verbazingwekkend zichtbaar water en babyschildpadden uit hun nesten zien komen.

10. Fitzroy Eiland

Populair bij Queenslanders. Ontsnap naar dit eiland met wilde mangroves, een prachtige zeebodem en zeeschildpadden. Minder

Bezoek Great Barrier Reef op deze reisroutes & rondreizen

Laat uw reis naar het Groot Barrièrerif op maat maken, dankzij het advies van onze reisexperts voor een geslaagde vakantie! Cruises, familiereizen, autotochten... ontdek onze suggesties.


 • vanaf

  € 4.099

  excl. vlucht (p.p.)

 • Luchtfoto van het populaire Byron Bay strand, ideaal voor een surfstop tijdens uw road trip in Australië.

  vanaf

  € 2.529

  excl. vlucht (p.p.)

Praktische informatie voor uw reis

Ontdek ook deze bestemmingen in Australië


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Omboekingsbeleid

Omboekingsbeleid

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer kosteloos met geld-terug-garantie.

Meer informatie