Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
Maak een uitstapje naar Victoria en ontdek deze provincie die doorkruist wordt door de Great Ocean Road.

Australië

Reizen naar Great Ocean Road

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

Wat te zien tijdens een Great Ocean Road reis?

Rijd over een van de mooiste wegen van Australië, en misschien wel zelfs van de wereld, tijdens uw reis naar de Great Ocean Road. U zult een verscheidenheid aan prachtige landschappen ontdekken tussen tropische bossen, droomstranden, indrukwekkende kliffen en dorpjes vol charme. Een weg van meer dan 200 km lang die vol verrassingen zit!

Laat uw reis naar de Great Ocean road volledig op maat maken dankzij het vrijblijvende advies van onze reisexperts. Minder

 • Vaar over de Kennett River tijdens uw Great Ocean Road reis in Australië.

  Kennett Rivier

 • Verken Great Otway National Park tijdens uw Great Ocean Road road trip.

  Great Otway National Park

 • Verken het Californische Redwood Rainforest tijdens uw Great Ocean Road trip.

  Californian Redwood Forest

 • Maak een uitstapje naar Cape Otway en wandel rond de voet van de vuurtoren op weg naar de Great Ocean Road.

  Cape Otway Vuurtoren

Bezienswaardigheden langs de Great Ocean Road

1. Torquay

Torquay, dat vaak wordt beschouwd als de toegangspoort tot de Great Ocean Road, is bovenal een van de surfhoofdsteden van de wereld. Bezoek 's werelds grootste surfmuseum, het Australian National Surfing Museum, geniet van de mooie stranden zoals de Beach Front voor een wandeling langs de waterkant of dwaal door deze aangename, lommerrijke stad tijdens uw Great Ocean trip.

2. Lorne

Maak een stop bij deze populaire badplaats met een bucolische setting tijdens uw Great Ocean Road trip. Onderweg kunt u de weelderige eucalyptusbomen bewonderen voordat u naar het brede strand gaat voor een pauze in de zon. Wandel naar Teddys Lookout voor het schilderachtigste uitzicht op de kust. En voor kunstliefhebbers heeft Lorne een indrukwekkende galerie, Qdos Arts.

3. Apollo Bay

Zet uw Great Ocean Road trip voort naar Apollo Bay, de grootste badplaats op deze tocht. Onderweg moet u zeker even stoppen bij de verschillende spectaculaire uitkijkpunten voor een verscheidenheid aan fascinerende landschappen. Eenmaal daar, zijn er genoeg activiteiten te doen. Profiteer van uw verblijf in Apollo Bay om de vuurtoren van Cape Otway te bezoeken, te wandelen in het Great Otway National Park of te ontspannen op het mooie zandstrand.

4. De 12 Apostelen

Mis de 12 Apostelen niet, een must-see op uw reis naar Great Ocean. Deze rotsachtige spitsen en pieken die uit de zee oprijzen zijn nu een iconisch Victoriaans landschap. U kunt de site bereiken via kustpaden of aan boord gaan van een helikopter om over deze indrukwekkende site te vliegen. Als u bij de 12 Apostelen bent, verken dan de Gibson Steps met zijn prachtige uitzicht op kalkstenen rotsen.

5. Port Campbell

Verander nu van omgeving en ga naar Port Campbell, een charmant authentiek dorpje genesteld in een baai. Hier kunt u genieten van een strand waar u kunt zwemmen, het Historisch Museum bezoeken en lokale lekkernijen proeven in de vele restaurants van het dorp. Niet ver van Port Campbell kunt u tijdens uw uitstapje naar Great Ocean een omweg maken om indrukwekkende kalkstenen bogen te bewonderen, zoals The Arch of London Arch.

6. Port Fairy

Eindig uw Great Ocean Road trip in het mooie stadje Port Fairy en zijn oude walvisvaardershaven. Slenter door de straten met karakteristieke huizen, stenen kerken en oude antiekwinkels. Neem een pauze in de jachthaven om de versgevangen producten te proeven voordat u uw wandeling hervat op zoek naar de beroemde vintage huizen die op de lijst van de National Trust staan. Minder

Ontdek de Great Ocean Road op deze reisroutes

 • 12 Apostelen aan de Great Ocean Road in Australië

  vanaf

  € 2.529

  excl. vlucht (p.p.)

De beste evenementen in de omgeving

  • Plan uw road trip op de Great Ocean Road tijdens het festivalseizoen.

  Falls Muziek- en kunstfestival

  Kom aan het eind van het jaar in Lorne genieten van de cultuur van dit kunst- en muziekfestival dat plaatsvindt in 4 verschillende steden in Australië.

  • Bezoek het Spring Music Festival in Port Fairy tijdens uw road trip op de Great Ocean Road.

  Spring Music Festival

  Geniet van een verscheidenheid aan klassieke en hedendaagse muziek op een van de grootste festivals van de staat, het Spring Musical Festival in Port Fairy.

  • Geniet van het Moyneyana Festival tijdens uw reis op de Great Ocean Road in Australië.

  Moyneyana Festival

  Al meer dan 60 jaar geldt voor dit festival de regel dat er één evenement per dag in Port Fairy wordt gehouden. Kunst, muziek, sport, gastronomie... u kunt elke dag van een ander thema genieten.

Praktische informatie voor uw reis

Ontdek ook deze bestemmingen in Australie


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Omboekingsbeleid

Omboekingsbeleid

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer kosteloos met geld-terug-garantie.

Meer informatie