Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht over het landschap van Watarrka National Park in Australië bij zonsondergang

Groepsreis: 10 dagen Northern Territory

Van Darwin naar Alice Springs

 • Vanaf 10 dagen

 • Kleine groepsreis

 • Mei - September

 • Circa 20 uur

 1. Bestemmingen
 2. Oceanië
 3. Australië
 4. Groepsreis: 10 dagen Northern Territory

Reisroute groepsreis door Northern Territory

Dit onvergetelijke reisavontuur neemt u samen met andere reizigers mee naar de hoogtepunten van het Northern Territory in Australië. Kijk uit naar elke dag nieuwe spannende ervaringen, zoals dierenobservaties, een duik in watervallen, boottochten en wandelingen door het indrukwekkende natuurlandschap van Noord-Australië. Bent u klaar om ontdekkingsreiziger te worden in het Northern Territory?

De hoogtepunten van deze reis:

 1. Kakadu National Park

 2. Litchfield Nationaal Park

 3. Darwin

 4. Katherine

 5. Thermale baden Mataranka

 6. Alice Springs

 7. Uluru-Kata Tjuta Nationaal Park

 8. Watarrka Nationaal Park

 9. Kings Canyon

 10.  Minder
Jim Jim Waterval in Kakadu National Park, gelegen in het Northern Territory van Australië

1. Kakadu National Park

Uw Northern Territory groepsreis avontuur begint! U wordt opgehaald bij uw hotel en reist eerst naar de Mary River Wetlands. Deze regio herbergt meer dan 250 vogelsoorten en heeft de hoogste concentratie zoutwaterkrokodillen van het zuidelijk halfrond. Dus tijdens de cruise die u hier maakt, moet u zeker een oogje in het zeil houden voor de machtige dieren die deze waterweg domineren. Maar als u geluk heeft, kunt u ook buffels, vogels en andere wilde dieren zien. De ingang van Kakadu National Park wacht op u bij de South Alligator River, een schilderachtige plek waar uw picknicklunch zal worden geserveerd. Als u al uw eerste unieke souvenirs wilt kopen, kunt u in de late namiddag Aboriginal handwerk kopen in het Bowali Visitor Centre in Ubirr. Hier kunt u een grote selectie van oude Aboriginal kunst bekijken. Leer het verhaal van de Regenboogslang en beklim Nadab Lookout voor een panoramisch uitzicht over de uiterwaarden en verder naar Arnhem Land. Als de dag ten einde loopt, komt u aan op de privé-camping waar uw diner wordt geserveerd en waar u ook vannacht zult overnachten.

Reusachtige termietenheuvel gefotografeerd in Litchfield National Park, Northern Territories, Australië.

2. Litchfield National Park

In de ochtenduren wachten de juwelen van Kakadu National Park op u. Na het ontbijt, is het afscheid van uw kamp. Ga op weg naar de majestueuze Twin en Jim Jim Falls voor een dag vol avontuur en ontdekkingen. Met een terreinwagen, een bootpendel en tenslotte via een rotsachtig pad en langs een boardwalk komt u aan bij Twin Falls. De wilde schoonheid van deze afgelegen waterval zal u echter meer dan compenseren voor al uw inspanningen. Een wandeling door moessonbossen en over rotsblokken brengt u naar Jim Jim Falls. Neem deze bijzondere omgeving met zijn 150 meter hoge kliffen op uw gemak in u op. In de namiddag gaat uw reis verder naar Litchfield National Park. s Avonds kunt u zich verheugen op een stevige maaltijd met uw avontuurlijke medereizigers.

Australië Darwin City View

3. Darwin

Geniet vandaag van de watervallen, beekjes en woeste zandstenen kliffen van Litchfield National Park. Kijk uit naar fascinerende en kathedraalachtige termietenheuvels en verken Florence en Wangi Falls. U kunt hier zelfs een verfrissende duik nemen. Na het verkennen van de vele rotsgaten en watervallen van Buley Rockhole, gaat u verder naar Darwin, waar u in de vroege avond aankomt.

Populair nationaal park in het Northern Territory vooral om te kajakken en van de natuur te genieten.

4. Katherine

U wordt vroeg in de ochtend opgehaald bij uw accommodatie in Darwin en vervolgt uw reisavontuur door het Northern Territory naar Alice Springs. Breng de middag door in Nitmiluk of Katherine Gorge National Park. De Katherine River heeft in de loop der jaren de oude zandsteen uitgesleten, waardoor een diepe, schilderachtige kloof is ontstaan. Maak hier een boottochtje. U kunt ook een optionele kanotocht maken door de rustige wateren of een adembenemende wandeling maken voordat u naar uw nabijgelegen camping gaat.

5. Mataranka Thermal Pools

5. Mataranka Thermal Pools

Een duik in de Mataranka Thermal Pools is het perfecte begin van de dag. De weelderige oase wordt omzoomd door mirteheuvels, een uniek gezicht. En geen reis naar het Northern Territory is compleet zonder een bezoek aan de Daly Waters Pub. Vroeger was dit een belangrijke drinkplaats voor pioniers en reizigers. Vandaag de dag is het een geweldige plek voor een koud biertje, een beetje geschiedenis en een authentieke Dinkum Outback ervaring! Eindig de dag bij het historische Banka Cattle Station, waar u vandaag zult kamperen.

Duivels Marbles, Australische outback bij Tennant Creek

6. Alice Springs

Vandaag zult u Tennant Creek oversteken. Langs de weg liggen de Duivelsknikkers (Karlu Karlu), een verzameling reusachtige granieten rotsen die als bij toverslag op elkaar balanceren. Later op de dag brengt uw reis u over de Steenbokskeerkring. Slechts ongeveer 20 procent van het Northern Territory ligt ten zuiden van dit punt. Tenslotte bereikt u Alice Springs, waar u uw intrek neemt in uw accommodatie voor de nacht en kunt uitrusten aan het eind van de dag. De volgende dag is ter vrije besteding.

Bezoek de plaats van de beroemde Ayers Rock of Uluru tijdens uw rondreis door Australië.

7. Uluru-Kata Tjuta National Park

Vandaag begint vroeg want er staat een bijzonder hoogtepunt op het programma: de trip naar Ayers Rock. In de namiddag maakt u een boeiende en informatieve wandeling door het gebied rond Uluru, zoals de heilige rots door de inboorlingen wordt genoemd. Als het mooi weer is, kunt u hier ook gaan klimmen. Houdt u er echter rekening mee dat Uluru een heilige plaats is en het Anangu-volk vraagt bezoekers hun wet te respecteren en de rots niet te beklimmen. Het culturele centrum dat u bezoekt is indrukwekkend en zeker een omweg waard voordat u de steeds veranderende kleuren van Uluru bij zonsondergang bewondert. Na het diner heeft u tijd om naar enkele verhalen te luisteren en naar de sterren te staren voordat u zich terugtrekt in uw kamp.

8. Watarrka Nationaal Park

8. Watarrka Nationaal Park

U wordt vandaag vroeg gewekt, zodat u de gelegenheid heeft om de adembenemende zonsopgang bij Uluru in de buurt van de camping mee te maken. De vroege ochtend is over het algemeen een bijzonder magische tijd in de woestijn en mag u niet missen. Daarna maken we een korte rit naar de Kata Tjuta of Olgas, wat vertaald uit de Aboriginal taal "vele hoofden" betekent. Bewonder op uw gemak de 36 koepels, trek uw wandelschoenen aan en ontdek te voet de indrukwekkend mooie wildernis van de Vallei der Winden. Na de lunch is het tijd om afscheid te nemen van Uluru Kata Tjuta National Park. Uw reis gaat verder naar Kings Creek Station, waar u de nacht zult doorbrengen.

Spreek met een reisexpert

Gecombineerd hebben onze reisexperts:

 • Meer dan 10.000 reizen samengesteld

 • Meer dan 150 landen bezocht

 • Meer dan 35 nationaliteiten in het team

 • Meer dan 40.000 ton CO2 gecompenseerd

Personaliseer uw reis met deze extra's

Eten & drinken

Voeg geheel verzorgde maaltijden toe.

Activiteiten

Van wijnproeverijen tot 4x4 safari's.

Accommodaties

Van luxe hotels tot rustieke campings.

Vervoer

Transfers naar hotel of vliegveld.

Andere reisroutes door Australië

 1. 12 Apostelen aan de Great Ocean Road in Australië

  vanaf

  € 2.529

  excl. vlucht (p.p.)

 2. A_road_winds_along_the_pacific_coast_on_the_south_island_of_New_ Zealand

  vanaf

  € 5.749

  excl. vlucht (p.p.)

 3. Uitzicht_op_yers_Rock_Uluru_in_Australië

  vanaf

  € 3.735

  excl. vlucht (p.p.)

 4. Een vrouw verkent de koraalriffen van het Groot Barrièrerif tijdens het duiken

  vanaf

  € 4.099

  excl. vlucht (p.p.)

 5. Luchtfoto van het populaire Byron Bay strand, ideaal voor een surfstop tijdens uw road trip in Australië.

  vanaf

  € 2.529

  excl. vlucht (p.p.)

 6. Weg in de Australische outback

  vanaf

  € 1.530

  excl. vlucht (p.p.)

 7. Een rondreis door Australië met de auto

  vanaf

  € 1.340

  excl. vlucht (p.p.)