Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Weg in de Australische outback

Northern Territory self-drive: 10 dagen

Beleef Down Under in al zijn facetten

 • Vanaf 10 dagen

 • Self-Drive

 • Mei - September

 • Circa 20 uur

 1. Bestemmingen
 2. Oceanië
 3. Australië
 4. Northern Territory self-drive: 10 dagen

Reisroute self-drive door Northern Territory

Deze reis naar het Northern Territory laat u kennismaken met de hoogtepunten van het Australische continent en veel van zijn iconische bezienswaardigheden. Er wacht u een tijd van contrasten: weelderig oerwoudgroen en rood woestijnzand, bruisende steden en de rust van de outback, klaterende watervallen en majestueuze rotsformaties. Uw rit brengt u naar verschillende natuurreservaten waar u de unieke flora en fauna van Australië van dichtbij kunt meemaken. Een afwisselende tocht die niets te wensen overlaat.

De hoogtepunten van deze tour:

 1. Darwin

 2. Kakadu National Park

 3. Katherine

 4. Tennant Creek

 5. Alice Springs

 6. Watarrka Nationaal Park

 7. Uluru-Kata Tjuta Nationaal Park

 8.  Minder
Australië Darwin City View

1. Darwin

Uw reis naar het hart van Australië begint in Darwin, de meest noordelijke stad van het continent. De stad, waar ongeveer 140.000 mensen wonen, heeft een tropisch klimaat en de nabijheid van Zuidoost-Azië maakt het tot een smeltkroes van diverse culturen, wat altijd merkbaar is in het stadsbeeld. Het Museum and Art Gallery of the Northern Territory is ideaal om in de stemming te komen voor uw komende reis naar het Northern Territory, waar u een uitgebreid overzicht krijgt van de geschiedenis, de natuurwetenschappen en de kunst van de regio. Als u het rustig aan wilt doen na uw aankomst, kunt u terecht in de George Brown Darwin Botanic Gardens: midden in de stad vindt u een groene oase die uitnodigt om even te blijven liggen en diep adem te halen. Avonturiers kunnen in Crocosaurus Cove zoutwaterkrokodillen van dichtbij bewonderen. Misschien heeft u nog zin in een wandeling langs de zee als de zon in de oceaan zakt of geniet u van versgevangen vis in een van de vele uitstekende restaurants?"

Jim Jim Waterval in Kakadu National Park, gelegen in het Northern Territory van Australië

2. Kakadu National Park

Vandaag ontdekt u het Kakadu National Park - de verschillende natuurlijke formaties maken het tot een waar juweel dat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Met 19.804 km² is Kakadu National Park ongeveer even groot als Slovenië, maar toch lijkt de enorme diversiteit van de flora en fauna die hier leeft bijna niet te geloven. Een unieke microkosmos opent zich voor u! Deze regio herbergt meer dan 280 vogelsoorten, waarvan vele zeldzaam zijn. Maar kijk niet alleen naar de lucht, maar ook naar het water: nergens anders op het zuidelijk halfrond zijn er meer zoutwaterkrokodillen. Deze imposante maar behendige hagedissen zijn de onbeperkte heersers over de wateren. Buffels en wallaby's kunnen met een beetje geluk ook gespot worden. Twee watervallen bieden een uniek natuurspektakel: Twin Falls en Jim Jim Falls. De weg erheen is niet gemakkelijk, maar de adembenemende schoonheid van deze afgelegen watervallen zal u meer dan compenseren voor al uw inspanningen. In het Bowali Visitor Centre krijgt u niet alleen praktische informatie over het park, maar vindt u ook een grote collectie Aboriginal kunst. U kunt er alles te weten komen over de mythe van de Regenboogslang en de Nadab Lookout beklimmen voor een panoramisch uitzicht over de prachtige uiterwaarden tot aan Arnhem Land. Het Bezoekerscentrum is ook de ideale plek om authentieke Aboriginal kunstnijverheid te bekijken.

Populair nationaal park in het Northern Territory vooral om te kajakken en van de natuur te genieten.

3. Katherine

De op drie na grootste stad van de Northern Territories ligt aan de Katherine River, waaraan ze ook haar naam dankt. Het klimaat van de streek heeft ertoe bijgedragen dat Katherine bekend staat als de stad waar "de outback en de tropen elkaar ontmoeten". Oorspronkelijk woonden hier de Jawoyn en Dagomen Aboriginals, maar pas in de 19e eeuw begonnen Europeanen de regio te bewonen. Maar Aboriginals maken nog steeds een belangrijk deel uit van de bevolking. In het Katherine Museum kunt u meer te weten komen over de geschiedenis van de stad en de streek. Vlakbij Katherine ligt Nitmiluk/Katherine Gorge National Park - een van de populairste bestemmingen in de regio. Hier heeft de Katherine River in de loop der jaren het oeroude zandsteen uitgesleten, waardoor een diepe en schilderachtige kloof is ontstaan. U kunt een boottocht maken, met een kano (seizoensgebonden, optioneel en tegen betaling) door het kalme water peddelen of een adembenemende wandeling maken. U kunt ook zwemmen in sommige delen van de rivier en als u naar het gebied ten zuiden van Katherine gaat, vindt u Mataranka Hot Springs - hete thermale bronnen waar u een ontspannen duik kunt nemen terwijl u omgeven bent door het weelderige groen van het tropische woud en de vogels hoort tsjilpen. Andere bezienswaardigheden zijn druipsteengrotten en watervallen. Als u geluk hebt, kunt u vanaf de schemering een vliegende vos zien; deze grote vleermuizen vliegen het liefst door bossen of hangen daar ondersteboven aan bomen.

Duivels Marbles, Australische outback bij Tennant Creek

4. Tennant Creek

Het kleine stadje Tennant Creek ligt in het hart van het Northern Territory en was het toneel van de laatste grote goudkoorts in Australië toen hier in 1926 het kostbare metaal werd ontdekt. U kunt er meer over te weten komen in het Battery Hill Mining Centre. De regio is de thuisbasis van verschillende Aboriginal groepen wier cultuur de stad blijft vormen - er zijn ook verschillende plaatsen in de omgeving die heilig zijn voor de Aboriginals. Het bekroonde Nyinkka Nyunyu Culture Centre geeft informatie over de kunst en cultuur van het Wurumungu volk dat hier woont. De natuur rond Tennant Creek wordt gekenmerkt door rots- en bergformaties, bijvoorbeeld door de Devils Marbles, een groep imposante granietrotsen. Er zijn ook nationale parken binnen handbereik, zoals de Davenport Ranges National met een gevarieerde flora en fauna. Hier kunt u ook prachtige off-road voertuig- of wandeltochten maken.

5. Alice Springs

5. Alice Springs

Alice Springs - liefkozend Alice genoemd - is de op twee na grootste stad in het Northern Territory. Omgeven door een uitgestrekt woestijnlandschap is het bij benadering het geografische centrum van Australië en voor velen het vertrekpunt voor een verkenning van het Rode Centrum van Australië. Maar de stad zelf biedt ook spannende attracties en bezienswaardigheden. Het Anzac Hill Memorial werd gebouwd als gedenkteken voor de doden van de Eerste Wereldoorlog. Het is een plaats van innerlijke bezinning en biedt een overzicht over heel Alice Springs en het omringende landschap. Een prachtige gelegenheid voor een ontmoeting met het iconische heraldische dier van Australië, de rode reuzenkangoeroe, is het Kangaroo Sanctuary in de buitenwijken van Alice Springs. Het reservaat, dat 76 hectare beslaat, biedt onderdak en medische verzorging aan kangoeroes. Bezoekers kunnen vooraf een avondwandeling over het uitgestrekte terrein boeken.

6. Watarrka National Park

6. Watarrka National Park

Het 71.000 hectare grote Watarrka National Park is de thuisbasis van de grootste kloof van Australië, de beroemde Kings Canyon. De spectaculaire canyon werd meer dan 400 miljoen jaar geleden gevormd en de zandstenen wanden rijzen op sommige plaatsen meer dan 100 meter de lucht in. Met meer dan 500 verschillende planten, waarvan er vijftig als "zeldzaam" zijn gecategoriseerd, verdient de canyon werkelijk de titel "Levend Plantenmuseum". Diep in de vallei loopt de rivierbedding van de Kings Creek uit in een billabong die volledig omgeven is door rotsen. De waterpoel, ook bekend als de "Tuin van Eden", is van essentieel belang voor het overleven van de dieren die in de canyon leven; onder andere de bergkangoeroe kan hier drinkend onder eucalyptusbomen worden waargenomen. Vanaf de parkeerplaats van Kings Canyon leiden drie wandelroutes door het indrukwekkende landschap: De Kings Creek Walk is de kortste en leidt naar een platform vanwaar u de steile rotswanden van dichtbij kunt bekijken. Meer ervaren wandelaars kunnen genieten van ongeëvenaarde uitzichten langs de Kings Canyon Rim Walk - van de uitgestrektheid van rood woestijnzand tot het weelderige groen in de vallei. Maar u hoeft niet alleen op uw voeten te vertrouwen om de unieke schoonheid van dit landschap te ervaren: Wat dacht u bijvoorbeeld van een ritje op kamelen of een helikoptervlucht?"

Bezoek de plaats van de beroemde Ayers Rock of Uluru tijdens uw rondreis door Australië.

7. Uluru-Kata Tjuta National Park

Uluru-Kata Tjuta National Park is de thuisbasis van enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van het land. Het park staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en wordt door velen beschouwd als het spirituele centrum van Australië. De middelpunten van het park zijn Uluru (Ayers Rock) en Kata Tjuta (Mount Olga/The Olgas), 40 km naar het westen. Beide plaatsen zijn heilige Aboriginal plaatsen. Uluru is ongetwijfeld de beroemdste bezienswaardigheid van Australië: onmiskenbaar door zijn opvallende ovale vorm rijst de rots meer dan 350 m de hemel in. In de loop van de dag ontvouwt zich een fascinerend kleurenspel op de rode rots, dat vooral bij zonsopgang en zonsondergang prachtig is. Er zijn zes officiële wandelroutes rond Uluru waarop u het landschap kunt verkennen. Als u meer wilt weten over de speciale relatie tussen de Aboriginals en het land, vindt u een schat aan informatie in het bekroonde Uluru-Kata Tjuta Cultural Centre. Dompel uzelf onder in de plaatselijke Anangu-cultuur met kunstwerken, artefacten en video's. Niet minder indrukwekkend is Kata Tjuta, wat ruwweg vertaald 'Vele Hoofden' betekent, en zodra u de indrukwekkende bergketen nadert, begrijpt u waar de naam op slaat: 36 heuvels vormen de bergketen, die heilig is voor de Aboriginals, met het hoogste punt op 1066 m. Het hele nationale park herbergt een ongewoon grote verscheidenheid aan diersoorten: kangoeroes, dingo's, emoes en wallaby's, maar ook 13 soorten slangen en de reuzenvaraan, de op één na grootste hagedis ter wereld. Een groot aantal wandelpaden nodigt u uit om de unieke natuur te ervaren.

Spreek met een reisexpert

Gecombineerd hebben onze reisexperts:

 • Meer dan 10.000 reizen samengesteld

 • Meer dan 150 landen bezocht

 • Meer dan 35 nationaliteiten in het team

 • Meer dan 40.000 ton CO2 gecompenseerd

Personaliseer uw reis met deze extra's

Eten & drinken

Voeg geheel verzorgde maaltijden toe.

Activiteiten

Van wijnproeverijen tot 4x4 safari's.

Accommodaties

Van luxe hotels tot rustieke campings.

Vervoer

Transfers naar hotel of vliegveld.

Andere reisroutes door Australië

 1. 12 Apostelen aan de Great Ocean Road in Australië

  vanaf

  € 2.529

  excl. vlucht (p.p.)

 2. A_road_winds_along_the_pacific_coast_on_the_south_island_of_New_ Zealand

  vanaf

  € 5.749

  excl. vlucht (p.p.)

 3. Uitzicht_op_yers_Rock_Uluru_in_Australië

  vanaf

  € 3.735

  excl. vlucht (p.p.)

 4. Een vrouw verkent de koraalriffen van het Groot Barrièrerif tijdens het duiken

  vanaf

  € 4.099

  excl. vlucht (p.p.)

 5. Luchtfoto van het populaire Byron Bay strand, ideaal voor een surfstop tijdens uw road trip in Australië.

  vanaf

  € 2.529

  excl. vlucht (p.p.)

 6. Een rondreis door Australië met de auto

  vanaf

  € 1.340

  excl. vlucht (p.p.)

 7. Uitzicht over het landschap van Watarrka National Park in Australië bij zonsondergang

  vanaf

  € 999

  excl. vlucht (p.p.)