Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
Tasmanië vakantie - ervaar ongerepte natuur

Rondreizen door Tasmanië

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

Wat te doen tijdens uw Tasmanië reis?

Aan de reputatie van Tasmanië gaat een duiveltje vooraf, maar de Australische eilandstaat is als bestemming eerder de hemel op aarde! In Tasmanië kunnen bezoekers een turbulente geschiedenis als strafkamp en adembenemende natuur verwachten. Schilderachtige stranden, spectaculaire bergen zoals Mount Wellington en veel cultuur in de hoofdstad Hobart inspireren bezoekers op het eerste gezicht.

Tasmanië zal u betoveren met een unieke mix van afwisselende natuur, bijzondere geschiedenis en culinaire hoogstandjes. Verheug u op verkenningen in het regenwoud, wandeltochten in de bergen, boottochten op rivieren, wandelingen in de steden zoals de relaxte hoofdstad Hobart en uitgebreide uren op het strand. Wat ooit een gevangenenkamp was, niet een plaats waar u uit vrije wil naar toe zou gaan, is nu een vakantieparadijs van een klasse apart! Onze reisexperts geven u aanbevelingen en de beste tips, zodat u de Australische eilandstaat op een bijzonder intense manier kunt beleven. Minder

De 6 mooiste bezienswaardigheden van Tasmanië

1. Hobart

Op een schilderachtige locatie ligt de relaxte hoofdstad van Tasmanië, de koloniale stad Hobart. Hier vindt u de beste restaurants en galeries van het eiland. Slenterend door de straten kunt u de koloniale architectuur bewonderen en dit op een ontspannen manier combineren met window shopping. Een bezoek aan MONA, het kunstmuseum van wereldklasse, is bijzonder interessant.

2. Port Arthur

Het stadje Port Arthur is vooral bekend om zijn voormalige gevangenis. De voormalige strafkolonie is nu een openluchtmuseum en een van de belangrijkste toeristische attracties op Tasmanië. In 2010 werd Port Arthur toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van UNESCO. Absoluut de moeite waard om te zien!

3. Mount Wellington

Mount Wellington is de plaatselijke berg van de hoofdstad Hobart. De beste manier om de grotendeels met sneeuw bedekte berg te verkennen is door hem te bewandelen. Hoogtepunten van de wandeling zijn de zogenaamde orgelpijpen en het uitzicht op zee. Het uitzicht is prachtig!

4. Bay of Fires

Oranje graniet, wit strand en blauwe zee ¬- de Bay of Fires in het noordoosten van het eiland is een droomplek om de natuur te bewonderen. Het is misschien wel het mooiste stuk kust in Tasmanië en nodigt uit tot afgelegen strandwandelingen en magische zonsondergangen. Een absolute must voor natuurliefhebbers en romantici!

5. Freycinet National Park

Afgelegen baaien, schilderachtige wandelingen en een prachtig uitzicht op de oceaan. Het nationale park is populair voor excursies en kamperen in de prachtige natuur. Hier vindt u prachtige stranden, bijvoorbeeld bij Wineglass Bay. Een zweterige maar lonende wandeling op Mount Amos biedt een uniek uitzicht op Wineglass Bay, zo genoemd vanwege zijn vorm. Een hoogtepunt voor actieve vakantiegangers!

6. Tasmaanse Botanische Tuinen

De Royal Tasmanian Botanical Gardens werden in 1818 geopend. Het 14 hectare grote terrein is prachtig aangelegd en heeft een indrukwekkende verzameling inheemse planten, bomen en een Aziatisch geïnspireerde tuin. Tuinliefhebbers komen hier aan hun trekken." Minder

Praktische informatie voor de reis

Bekijk ook deze regio's in Australië


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Omboekingsbeleid

Omboekingsbeleid

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer kosteloos met geld-terug-garantie.

Meer informatie