Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Een rondreis door Australië met de auto

Australië Road Trip met Camper: 11 dagen

Van noord naar zuid op een road trip door het rode continent

 • Vanaf 11 dagen

 • Self-Drive

 • Mei - September

 • Circa 20 uur

 1. Bestemmingen
 2. Oceanië
 3. Australië
 4. Australië Road Trip met Camper: 11 dagen

Reisroute 2 weken Australië Road Trip

Ervaar de hoogtepunten van het Australische continent en veel van zijn iconische bezienswaardigheden in uw eigen tempo. Er wacht u een tijd van contrasten: weelderig oerwoudgroen en rood woestijnzand, bruisende steden en de rust van de outback, klaterende watervallen en majestueuze rotsformaties. Uw reis brengt u naar verschillende natuurreservaten waar u de unieke flora en fauna van Australië van dichtbij kunt meemaken. U zult ook boeiende metropolen ontdekken met een opwindend cultureel aanbod.

De hoogtepunten van deze tour:

 1. Adelaide

 2. Barossa Vallei

 3. Coober Pedy

 4. Uluru-Kata Tjuta Nationaal Park

 5. Watarrka Nationaal Park

 6. Alice Springs

 7. Tennant Creek

 8. Katherine

 9. Kakadu National Park

 10. Darwin

 11.  Minder
Australië Adelaide fontein met skyline

1. Adelaide

U begint uw reis in het zuiden van Australië in Adelaide. The Economist heeft de op vier na grootste stad van Australië uitgeroepen tot een van de meest leefbare steden ter wereld, en dankzij de ontspannen levensstijl van de inwoners voelt iedereen zich welkom. Tegelijkertijd ontwikkelt de stad zich de laatste jaren meer en meer tot een trendy metropool - geniet van de beroemde Australische koffie in charmante cafés, sappige hamburgers in gezellige restaurants en wijn en bier in gezellige bars. Wat dacht u van een bezoek aan de Art Gallery of South Australia of het South Australian Museum? Als u zin hebt in een wandeling in de natuur, ga dan naar het Parkland, een brede groene gordel die Adelaide omringt.

Barossa Vallei

2. Barossa Valley

De volgende halte is Barossa Valley. Het gebied ten noordoosten van Adelaide is beroemd om zijn uitstekende wijnen en omvat onder meer de steden Tanunda, Angaston en Nuriootpa, en natuurlijk vele wijnhuizen met een uitstekende productie. De specialiteit van de plaatselijke wijnbouw zijn overigens de beroemde Shiraz-druiven. Rijd langs de zacht glooiende wijngaarden en geniet van het schilderachtige landschap met kleine huisjes en stenen kerkjes. Stop bij een of twee van de meer dan 80 wijnmakerijen in de regio - maar vergeet niet dat u nog steeds moet rijden! Misschien kunt u een fles of twee goede wijn inslaan voor de rest van uw vakantie.

Man in mijntunnel, Coober Pedy, Zuid-Australië

3. Coober Pedy

We gaan verder naar Coober Pedy, ook bekend als de "Opaalhoofdstad van de wereld" - de stenen, glinsterend in alle kleuren, werden hier voor het eerst ontdekt in 1915 en sindsdien hebben sinkholes en dugouts het landschap gevormd. Ook typisch voor Coober Pedy zijn de zogenaamde "dugouts": om aan de hete temperaturen tot 50°C te ontsnappen, begonnen de bewoners hun woningen in de kalksteen uit te houwen - zo ontstonden unieke ondergrondse woningen. Misschien verblijft u vandaag in een van de hotels met ondergrondse kamers? Verder kunt u onder meer twee ondergrondse kerken bezoeken om een indruk te krijgen van deze bijzondere architectuur.

Bezoek de plaats van de beroemde Ayers Rock of Uluru tijdens uw rondreis door Australië.

4. Uluru-Kata Tjuta National Park

Uluru-Kata Tjuta National Park is de thuisbasis van enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van het land. Het park staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en wordt door velen beschouwd als het spirituele centrum van Australië. De middelpunten van het park zijn Uluru (Ayers Rock) en Kata Tjuta (Mount Olga/The Olgas), 40 km naar het westen. Uluru rijst onmiskenbaar in zijn kenmerkende ovale vorm meer dan 350 meter de lucht in. In de loop van de dag ontvouwt zich een fascinerend kleurenspel op de rode rots, dat vooral bij zonsopgang en zonsondergang prachtig is. Niet minder indrukwekkend is Kata Tjuta, dat zich ongeveer laat vertalen als "Vele Hoofden". 36 heuvels vormen de bergketen die heilig is voor de Aboriginals en waarvan het hoogste punt 1066 meter is. Het hele nationale park herbergt een ongewoon grote verscheidenheid aan diersoorten: kangoeroes, dingo's, emoes en ook wallaby's hebben hier hun thuis.

5. Watarrka National Park

5. Watarrka National Park

Het 71.000 hectare grote Watarrka National Park is de thuisbasis van de grootste kloof van Australië, de beroemde Kings Canyon. De wanden van de spectaculaire canyon rijzen op sommige plaatsen meer dan 100 meter de lucht in. Met meer dan 500 verschillende planten, waarvan er vijftig als "zeldzaam" zijn gecategoriseerd, verdient de canyon werkelijk de titel "Levend Plantenmuseum". Diep in de vallei loopt de rivierbedding van de Kings Creek uit in een billabong die volledig omgeven is door rotsen. De waterpoel, ook wel de "Hof van Eden" genoemd, is van essentieel belang voor het overleven van de dieren die in de kloof leven; onder andere de bergkangoeroe kan hier drinkend onder eucalyptusbomen worden waargenomen.

Palm Valley im Finke Gorge National Park, Northern Territory, Australien.

6. Alice Springs

Alice Springs is de op twee na grootste stad in het Northern Territory. Omgeven door een uitgestrekt woestijnlandschap, is het bij benadering het geografische centrum van Australië en voor velen het vertrekpunt om het Rode Centrum van Australië te verkennen. Maar de stad zelf biedt ook spannende attracties en bezienswaardigheden. Een prachtige gelegenheid voor een ontmoeting met het iconische heraldische dier van Australië, de reusachtige rode kangoeroe, is het Kangaroo Sanctuary in de buitenwijken van Alice Springs. Het reservaat, dat 76 hectare beslaat, biedt onderdak en medische verzorging aan kangoeroes. Bezoekers kunnen vooraf een avondwandeling over het uitgestrekte terrein boeken.

Duivels Marbles, Australische outback bij Tennant Creek

7. Tennant Creek

Het stadje Tennant Creek ligt in het hart van het Northern Territory en was het toneel van de laatste grote goudkoorts in Australië toen hier in 1926 het kostbare metaal werd ontdekt. U kunt er meer over te weten komen in het Battery Hill Mining Centre. De regio is de thuisbasis van verschillende Aboriginal groepen wier cultuur de stad blijft vormen - er zijn ook verschillende plaatsen in de omgeving die heilig zijn voor de Aboriginals. Het bekroonde Nyinkka Nyunyu Culture Centre geeft informatie over de kunst en cultuur van het Wurumungu volk dat hier woont. De natuur rond Tennant Creek wordt gekenmerkt door rots- en bergformaties, bijvoorbeeld door de Devils Marbles, een groep imposante granietrotsen.

Populair nationaal park in het Northern Territory vooral om te kajakken en van de natuur te genieten.

8. Katherine

De op drie na grootste stad van de Northern Territories ligt aan de Katherine River, waaraan ze ook haar naam dankt. Het klimaat van de streek heeft ertoe bijgedragen dat Katherine bekend staat als de stad waar "de outback en de tropen elkaar ontmoeten". Oorspronkelijk woonden hier de Jawoyn en Dagomen Aboriginals, maar pas in de 19e eeuw begonnen Europeanen de regio te bewonen. In het Katherine Museum kunt u meer te weten komen over de geschiedenis van de stad en de streek. Vlakbij Katherine ligt Nitmiluk/Katherine Gorge National Park - een van de populairste bestemmingen in de regio. Hier heeft de Katherine River in de loop der jaren het oeroude zandsteen uitgesleten, waardoor een diepe en schilderachtige kloof is ontstaan.

Jim Jim Waterval in Kakadu National Park, gelegen in het Northern Territory van Australië

9. Kakadu National Park

Vandaag ontdekt u het Kakadu National Park - de verschillende natuurlijke formaties maken het tot een waar juweel dat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Met 19.804 km² is Kakadu National Park ongeveer even groot als Slovenië, maar toch lijkt de enorme diversiteit van de flora en fauna die hier leeft bijna niet te geloven. Een unieke microkosmos opent zich voor u! Deze regio herbergt meer dan 280 vogelsoorten, waarvan vele zeldzaam zijn. Maar kijk niet alleen naar de lucht, maar ook naar het water: nergens anders op het zuidelijk halfrond zijn er meer zoutwaterkrokodillen. De imposante en tegelijk behendige hagedissen zijn de onbelemmerde heersers over de wateren.

Australië Darwin City View

10. Darwin

Uw reis eindigt in Darwin, de noordelijkste stad van het continent. De stad, waar ongeveer 140.000 mensen wonen, heeft een tropisch klimaat en de nabijheid van Zuidoost-Azië maakt het tot een smeltkroes van diverse culturen, wat altijd merkbaar is in het stadsbeeld. Een ideale afsluiting van uw reis is het Museum and Art Gallery of the Northern Territory, waar u een uitgebreid overzicht krijgt van de geschiedenis, de wetenschap en de kunst van de streek. Avonturiers kunnen de zoutwaterkrokodillen van dichtbij bekijken in Crocosaurus Cove. Misschien heeft u nog zin in een wandeling langs de zee terwijl de zon in de oceaan zakt of om te genieten van versgevangen vis in een van de vele uitstekende restaurants?"

Spreek met een reisexpert

Gecombineerd hebben onze reisexperts:

 • Meer dan 10.000 reizen samengesteld

 • Meer dan 150 landen bezocht

 • Meer dan 35 nationaliteiten in het team

 • Meer dan 40.000 ton CO2 gecompenseerd

Personaliseer uw reis met deze extra's

Eten & drinken

Voeg geheel verzorgde maaltijden toe.

Activiteiten

Van wijnproeverijen tot 4x4 safari's.

Accommodaties

Van luxe hotels tot rustieke campings.

Vervoer

Transfers naar hotel of vliegveld.

Andere reisroutes door Australië

 1. 12 Apostelen aan de Great Ocean Road in Australië

  vanaf

  € 2.529

  excl. vlucht (p.p.)

 2. A_road_winds_along_the_pacific_coast_on_the_south_island_of_New_ Zealand

  vanaf

  € 5.749

  excl. vlucht (p.p.)

 3. Uitzicht_op_yers_Rock_Uluru_in_Australië

  vanaf

  € 3.735

  excl. vlucht (p.p.)

 4. Een vrouw verkent de koraalriffen van het Groot Barrièrerif tijdens het duiken

  vanaf

  € 4.099

  excl. vlucht (p.p.)

 5. Luchtfoto van het populaire Byron Bay strand, ideaal voor een surfstop tijdens uw road trip in Australië.

  vanaf

  € 2.529

  excl. vlucht (p.p.)

 6. Weg in de Australische outback

  vanaf

  € 1.530

  excl. vlucht (p.p.)

 7. Uitzicht over het landschap van Watarrka National Park in Australië bij zonsondergang

  vanaf

  € 999

  excl. vlucht (p.p.)