Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht op de schilderachtige baai tijdens een vakantie in de Bay of Islands in Nieuw-Zeeland

Rondreizen door de Bay of Islands

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  Plan uw reis
  1. Bestemmingen
  2. Oceanië
  3. Nieuw-Zeeland
  4. Bay of Islands

  Wat te doen tijdens uw Bay of Islands reis?

  De regio Bay of Islands aan de oostkust van het Noordereiland ligt ongeveer 250 km ten noorden van Auckland. Het kustlandschap met 144 eilanden is een echt vakantieparadijs. Met de zeilboot of sportboot, kajak of excursieboot, ontdek de Bay of Islands bij uitstek vanaf het water! Zeilers, duikers en natuurliefhebbers komen hier aan de kust met zijn glinsterende turkooizen zee aan hun trekken, vooral wanneer zeedieren zoals dolfijnen en walvissen hun opwachting maken.

  Onze reisexperts geven u aanbevelingen en de beste tips, zodat u de wijnstreek op een bijzonder intense manier kunt beleven. Minder

  Ontdek deze bestemmingen in de Bay of Islands

  1. Kaap Reinga

  Dit is het noordelijkste puntje van Nieuw-Zeeland dat u kunt bereiken: Cape Reinga. Voor de Maori is deze plek verbonden met een legende: Volgens hun geloof is dit de plaats waar de zielen van overleden krijgers het eiland verlaten om terug te keren naar het verre land van hun voorouders. Op de kaap staat een vuurtoren, die een geliefd motief is voor ansichtkaarten en sinds de jaren 1940 als signaal dient voor passerende schepen.

  2. Ninety Mile Beach

  Ninety Mile Beach is geen strand voor een ontspannen dagje zwemmen, want het is hier ruig en wild. Maar het is juist dit natuurspektakel dat het strand zo bijzonder en bezienswaardig maakt. U kunt de wilde natuur voelen tijdens een wandeling langs het kilometerslange strand. Dus trek weerbestendige kleding aan en ga!

  3. Hole in the Rock

  De Hole in the Rock is het herkenningspunt van de Bay of Islands. Het water heeft zich in ontelbare jaren een weg gebaand door de rotsen van Piercy Island. Een boottocht brengt u naar de Hole in the Rock, waar het niet ongewoon is dolfijnen te zien.

  4. Waipoua Bos

  Vlakbij het Hokianga leefgebied ligt het Waipoua bos. Dit oerbos is de thuisbasis van zeldzame vogels en enkele van 's werelds beroemdste kauri-bomen, zoals Te Matua Ngahere, de oudste kauri-boom ter wereld van meer dan 3000 jaar oud. Minder

  De lokale gastronomie & cultuur

  • Beleef cultuur tijdens een vakantie in de Bay of Islands

   Geschiedenis van Bay of Islands

   De Bay of Islands is van historisch belang omdat hier de bewoning van Nieuw-Zeeland door Europeanen begon. James Cook bereikte de baai in 1769, en eerst zeevaarders en daarna missionarissen vestigden zich hier. Het eerste verdrag tussen Europeanen en Maori werd ondertekend in het dorp Waitangi in 1840.

  • Proef gebraden lamsvlees tijdens een vakantie in de Bay of Islands

   Typische lokale gerechten

   In Nieuw-Zeeland wordt Sunday roast traditioneel gegeten door de Britse kolonisten. Typisch wordt gebraden lamsvlees geserveerd met geroosterde aardappelen, kumara, de regionale zoete aardappel en pompoen, erwten en jus.

  Praktische informatie voor de reis

  Bekijk ook deze regio's in Nieuw-Zeeland

  1. Beleef gletsjers, bergen en meren tijdens een vakantie op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland

   Zuidereiland

  Plan uw reis