Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Mensen zitten in een park aan een rivier in Christchurch, Nieuw-Zeeland

Christchurch reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  Plan uw reis
  1. Bestemmingen
  2. Oceanië
  3. Nieuw-Zeeland
  4. Christchurch

  Wat te doen tijdens uw Christchurch reis?

  Christchurch is de grootste stad van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. De regio heeft niet alleen kilometers lange fijne zandstranden, maar ook tal van spannende bezienswaardigheden en activiteiten. De pittoreske tuinen of de skipistes in de zuidelijke bergen bieden onvergetelijke tochten die u nog lang in herinnering zullen blijven. Mis de kans niet om deze magische plek zelf te ervaren. De beste tijd om Christchurch te bezoeken is tijdens de Europese wintermaanden van november tot februari of maart- dan is het namelijk zomer op het zuidelijk halfrond.

  1. Christchurch Botanic Gardens

   1. Christchurch Botanic Gardens

  2. Christchurch Cardboard Cathedral

   2. Cardboard Cathedral

  3. Christchurch Banks Peninsula

   3. Banks Peninsula

  De beste bezienswaardigheden in Christchurch

  1. Christchurch Botanic Gardens

  De Christchurch Botanic Gardens werden in 1863 gesticht met een Engelse eik en zijn sindsdien uitgegroeid tot een enorm parklandschap. In de tien thematuinen kunt u een grote verscheidenheid aan planten bewonderen, variërend van inheemse planten tot cactussen en orchideeën in de kas. Onze tip: Gebruik de seizoenskaart online om te zien welke bloemen op dit moment in bloei staan.

  2. Cardboard Cathedral

  Met de Cardboard Cathedral werd na de aardbeving in 2011 een vervangend gebouw voor de verwoeste kathedraal van Christchurch gecreëerd. Het tijdelijke gebouw, dat bekend werd als een kartonnen kathedraal, is een van de meest populaire bezienswaardigheden van de stad geworden. Als u het moderne, buitengewone gebouw in de zon bezoekt, dan schijnen de glas-in-loodramen bijzonder indrukwekkend.

  3. Banks Peninsula

  Akaroa ligt op het schiereiland Banks Peninsula, wat de mogelijkheid geeft om even weg te komen van de drukte van Christchurch's centrum. De smalle, kronkelende weg leidt naar fantastische uitzichtpunten in de bergen. Maak een wandeling of verken het schiereiland per mountainbike. Daarna is de Banks Peninsula met de Zuid-Franse flair de perfecte plek om te ontspannen.

  4. International Antarctic Centre

  Het Internationaal Antarctisch Centrum ligt direct aan de luchthaven van Christchurch. Het grootste centrum ter wereld in zijn soort verwelkomt u met spannende informatie over het leven in deze afgelegen regio. Mis geen van de attracties: De stormkamer, de 4D-bioscoop en vooral de reis met het amfibievoertuig Hägglund op Antarctica geven u unieke ervaringen.

  5. Hagley Park

  Een andere groene oase in de stad is Hagley Park in het centrum van Christchurch. Naast de vijf verschillende routes die door het park lopen, kunt u ook genieten van een breed scala aan sportieve activiteiten. Golf, cricket of boccia zijn slechts enkele van de opties. In de picknickplaatsen zijn er zelfs openbare barbecues beschikbaar om te gebruiken.

  6. Canterbury Museum

  Het Canterbury Museum, geopend in 1867, bevindt zich in de culturele wijk van Christchurch. Van de geschiedenis van de stad tot de Maori cultuur tot uitgestorven inheemse dieren- hier leert u veel. U kunt hier tijdens uw reis ook veel exposities bezoeken, de toegang gratis is.

  7. The Arts Centre

  Het Arts Centre is gevestigd in historische gebouwen in neogotische stijl. Het is een ontmoetingsplaats voor alle soorten Nieuw-Zeelandse ambachten, kunst en cultuur. Mis een bezoek aan de wekelijkse markt Mākete niet, waar lokale producten en heerlijk streetfood wordt aangeboden.

  8. The Riccarton Market

  De Riccarton Market is een vast onderdeel van de zondag in Canterbury. Tussen 9.00 uur en 14.00 uur bieden handelaren hun goederen aan bij ongeveer 200 kraampjes: van vers fruit en groenten tot handwerk, kleding en antiek. Neem een hapje bij de Foodcourt en zie de lokale artiesten op het podium optreden.

  9. Akaroa

  Ongeveer 83 kilometer van Christchurch wacht Akaroa op bezoekers als "de meest Franse stad van Nieuw-Zeeland". Historische landhuizen, een pittoreske haven en familierestaurants zorgen voor de charme. Akaroa werd gebouwd in een uitgestorven vulkanisch dal. Boottochten vertrekken vanuit de haven om het unieke vulkanische landschap te verkennen - inclusief ontmoetingen met de kleinste dolfijnen ter wereld!

  10. Banks Peninsula

  Akaroa ligt op het schiereiland Banks Peninsula, wat de mogelijkheid geeft om even weg te komen van de drukte van Christchurch's centrum. De smalle, kronkelende weg leidt naar fantastische uitzichtpunten in de bergen. Maak een wandeling of verken het schiereiland per mountainbike. Daarna is de Banks Peninsula met de Zuid-Franse flair de perfecte plek om te ontspannen. Minder

  Bezoek Christchurch tijdens deze rondreizen

  1. A_road_winds_along_the_pacific_coast_on_the_south_island_of_New_ Zealand

   vanaf

   € 5.749

   excl. vlucht (p.p.)

  2. Uitzicht over Christchurch en de Canterbury regio.

   vanaf

   € 2.139

   excl. vlucht (p.p.)

  3. De dynamische Fjorden in Nieuw Zeeland

   vanaf

   € 2.995

   excl. vlucht (p.p.)

  4. De weg naar Mount Cook in Nieuw-Zeeland

   vanaf

   € 3.545

   excl. vlucht (p.p.)

  5. Prachtige landschappen wachten op u in Nieuw-Zeeland

   vanaf

   € 1.595

   excl. vlucht (p.p.)

  Ontdek ook deze plekken tijdens uw rondreis

  1. Uitzicht vanaf de zee, Queenstown, Nieuw-Zeeland

   Queenstown

  2. Skyline van Wellington in Nieuw-Zeeland vanuit de lucht gezien

   Wellington

  3. Skyline van Auckland in de avond

   Auckland

  Plan uw reis