Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
Skyline van Wellington in Nieuw-Zeeland vanuit de lucht gezien

Nieuw-Zeeland

Wellington reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

Wat te doen tijdens uw Wellington reis?

De bruisende hoofdstad van Nieuw-Zeeland trekt veel bezoekers door de levendige kunst- en cultuurscene. Op het zuidelijkste puntje van het Noordereiland ligt de metropool met Maori wortels tussen de bergen en de Tasman Zee. Dit maakt Wellington een van de zonnigste regio's van het land. Ten zuiden van de havenstad ligt Mount Victoria. Maak een wandeling en u wordt beloond met spectaculaire uitzichten. Het centrum van de stad heeft een Victoriaanse flair en is zo compact dat u de vele bezienswaardigheden te voet kunt verkennen.

 • Wellington Cable Car

  1. Wellington Cable Car

 • Wellington Zealandia

  2. Zealandia

 • Wellington Beehive

  3. Beehive

De beste bezienswaardigheden in Wellington

1. Wellington Cable Car

Wellington Cable Car werd in 1902 in gebruik genomen en is een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad. De kabelbaan verbindt de Lambton Quay winkelstraat in het midden van het stadscentrum met de wijk Kelburn. Aan de top wacht u een fenomenaal uitzicht. Doordeweeks is het de moeite waard om rond 21.00 uur een ritje te maken, want dan worden de tunnels namelijk verlicht met indrukwekkende lichtshows!

2. Zealandia

Een unicum is deze jungle in het midden van Wellington, ook wel bekend als Karori Wildlife Sanctuary, een project dat al meer dan 25 jaar gericht is op renaturatie. Er zijn wat paden uitgestippeld, maar al het andere is aan zichzelf overgelaten. Probeer onderweg de Nieuw-Zeelandse vogels zoals de Maori Bell Honeyeater te spotten!

3. Beehive

De Wellingtonianen noemen het deel van het parlement waarin de kantoren van de premier en zijn kabinetsleden zich bevinden "de Beehive". Het Lambton Quay-gebouw is een populaire fotospot voor bezoekers vanwege de bijenkorfachtige architectuur. In Bellamys, het gastronomische restaurant van de Beehive, kunt u met parlementsleden dineren.

4. Museum of New Zealand Te Papa Tongarewa

Het moderne Te Papa Tongarewa Museum is een uitstekende plek om het land en de mensen beter te leren kennen. Ga op fascinerende ontdekkingsreizen met de nieuwste technologie en 3D-animatie. Op zes verdiepingen worden de geschiedenis van Nieuw-Zeeland, Zuid-Pacific cultuur en de kunst en mythologie van de Maori gepresenteerd. De toegang is gratis!

5. Beehive

De Wellingtonianen noemen het deel van het parlement waarin de kantoren van de premier en zijn kabinetsleden zich bevinden "de Beehive". Het Lambton Quay-gebouw is een populaire fotospot voor bezoekers vanwege de bijenkorfachtige architectuur. In Bellamys, het gastronomische restaurant van de Beehive, kunt u met parlementsleden dineren.

6. Space Place at Carter Observatory

De beroemde kabelbaan gaat niet alleen naar een geweldig uitkijkpunt, maar brengt u ook naar de Space Place in de Carter Observatory. Dit moderne planetarium opent de zuidelijke sterrenhemel in het heelal voor u. Daarnaast leert u tijdens uw reis direct ook alles over de astrologische Maori-tradities. Zorg ervoor dat u 's avonds komt en neem dan een kijkje door de Thomas Cooke telescoop!

7. Weta Cave Workshop Tour

Een ander hoogtepunt tijdens het reizen in Wellington is de Weta Cave Workshop Tour op het schiereiland Miramar. Hier kunt u deel uitmaken van een live filmproductie. Neem een kijkje achter de schermen van wereldberoemde bioscoopsuccessen zoals "The Lord of the Rings", "The Hobbit" en "The Chronicles of Narnia". Fantasyliefhebbers kunnen zich verheugen op een foto met enkele personages uit de film.

8. City Gallery Wellington

De City Gallery Wellington op Te Ngākau Civic Square imponeert met tentoonstellingen van hedendaagse kunst. In herinnering aan de Maori wordt het gebouw ook wel Te Whare Toi genoemd. Hier kunt u interessante evenementen op het gebied van beeldende kunst, architectuur en design bezoeken. Er zijn geen permanente tentoonstellingen, dus de tentoonstellingen zijn altijd een bezoek waard!

9. Wellington Waterfront

De Wellington Waterfront is een combinatie van een waterfront promenade en een havenpark. Geniet van het uitzicht over het water in een van de cafés of restaurants of wandel langs de boulevard en bezoek het Te Papa Museum. Een foto van de nabijgelegen sculptuur Solace of the Wind is een must.

10. Wellington Botanic Garden

Veel bezoekers vinden de Botanische Tuin de mooiste attractie tijdens hun reis in Wellington. Het werd opgericht in 1844 hoog boven de stad en herbergt een overvloed aan exotische bomen en bloemen. Vanuit de tuin heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de baai. Onze tip: Volg de Te Araroa National Walkway!

11. Mount Kaukau

De berg Kaukau onderscheidt zich met haar 445 meter van het omringende landschap van Wellington. Verschillende goede wandelpaden leiden naar de top. U wordt beloond met een spectaculair uitzicht over de stad en de haven. De klim duurt ongeveer een uur. Denk aan zonnebrandcrème en natuurlijk ook aan uw camera! Minder

Bezoek Wellington tijdens deze rondreizen

 • Uitzicht over Christchurch en de Canterbury regio.

  vanaf

  € 2.139

  excl. vlucht (p.p.)

 • De dynamische Fjorden in Nieuw Zeeland

  vanaf

  € 2.995

  excl. vlucht (p.p.)

 • De weg naar Mount Cook in Nieuw-Zeeland

  vanaf

  € 3.545

  excl. vlucht (p.p.)

 • Prachtige landschappen wachten op u in Nieuw-Zeeland

  vanaf

  € 1.595

  excl. vlucht (p.p.)

Ontdek ook deze plekken tijdens uw rondreis

Tourlane maakt gebruik van cookies om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met de cookies.


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Omboekingsbeleid

Omboekingsbeleid

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer kosteloos met geld-terug-garantie.

Meer informatie