Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!

Nieuw-Zeeland

Vakantie in Wellington

De mooiste bezienswaardigheden, hoogtepunten en tips van insiders.

Uw reisexpert voor Oceanië

Kosteloos en vrijblijvend reisadvies

Wat te doen tijdens uw Wellington reis?

De bruisende hoofdstad van Nieuw-Zeeland trekt veel bezoekers door de levendige kunst- en cultuurscene. Op het zuidelijkste puntje van het Noordereiland ligt de metropool met Maori wortels tussen de bergen en de Tasman Zee. Dit maakt Wellington een van de zonnigste regio's van het land. Ten zuiden van de havenstad ligt Mount Victoria. Maak een wandeling en u wordt beloond met spectaculaire uitzichten. Het centrum van de stad heeft een Victoriaanse flair en is zo compact dat u de vele bezienswaardigheden te voet kunt verkennen.

 1. Museum of New Zealand Te Papa Tongarewa

 2. Wellington Cable Car

 3. Space Place at Carter Observatory

 4. Zealandia

 5. Weta Cave Workshop Tour

 6. City Gallery Wellington

 7. Wellington Waterfront

 8. Wellington Botanic Garden

 9. Beehive

 10. Mount Kaukau

 11.  Minder

De beste bezienswaardigheden in Wellington

1. Museum of New Zealand Te Papa Tongarewa

Het moderne Te Papa Tongarewa Museum is een uitstekende plek om het land en de mensen beter te leren kennen. Ga op fascinerende ontdekkingsreizen met de nieuwste technologie en 3D-animatie. Op zes verdiepingen worden de geschiedenis van Nieuw-Zeeland, Zuid-Pacific cultuur en de kunst en mythologie van de Maori gepresenteerd. De toegang is gratis!

2. Wellington Cable Car

Wellington Cable Car werd in 1902 in gebruik genomen en is een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad. De kabelbaan verbindt de Lambton Quay winkelstraat in het midden van het stadscentrum met de wijk Kelburn. Aan de top wacht u een fenomenaal uitzicht. Doordeweeks is het de moeite waard om rond 21.00 uur een ritje te maken, want dan worden de tunnels namelijk verlicht met indrukwekkende lichtshows!

3. Space Place at Carter Observatory

De beroemde kabelbaan gaat niet alleen naar een geweldig uitkijkpunt, maar brengt u ook naar de Space Place in de Carter Observatory. Dit moderne planetarium opent de zuidelijke sterrenhemel in het heelal voor u. Daarnaast leert u tijdens uw reis direct ook alles over de astrologische Maori-tradities. Zorg ervoor dat u 's avonds komt en neem dan een kijkje door de Thomas Cooke telescoop!

4. Zealandia

Een unicum is deze jungle in het midden van Wellington, ook wel bekend als Karori Wildlife Sanctuary, een project dat al meer dan 25 jaar gericht is op renaturatie. Er zijn wat paden uitgestippeld, maar al het andere is aan zichzelf overgelaten. Probeer onderweg de Nieuw-Zeelandse vogels zoals de Maori Bell Honeyeater te spotten!

5. Weta Cave Workshop Tour

Een ander hoogtepunt tijdens het reizen in Wellington is de Weta Cave Workshop Tour op het schiereiland Miramar. Hier kunt u deel uitmaken van een live filmproductie. Neem een kijkje achter de schermen van wereldberoemde bioscoopsuccessen zoals "The Lord of the Rings", "The Hobbit" en "The Chronicles of Narnia". Fantasyliefhebbers kunnen zich verheugen op een foto met enkele personages uit de film.

6. City Gallery Wellington

De City Gallery Wellington op Te Ngākau Civic Square imponeert met tentoonstellingen van hedendaagse kunst. In herinnering aan de Maori wordt het gebouw ook wel Te Whare Toi genoemd. Hier kunt u interessante evenementen op het gebied van beeldende kunst, architectuur en design bezoeken. Er zijn geen permanente tentoonstellingen, dus de tentoonstellingen zijn altijd een bezoek waard!

7. Wellington Waterfront

De Wellington Waterfront is een combinatie van een waterfront promenade en een havenpark. Geniet van het uitzicht over het water in een van de cafés of restaurants of wandel langs de boulevard en bezoek het Te Papa Museum. Een foto van de nabijgelegen sculptuur Solace of the Wind is een must.

8. Wellington Botanic Garden

Veel bezoekers vinden de Botanische Tuin de mooiste attractie tijdens hun reis in Wellington. Het werd opgericht in 1844 hoog boven de stad en herbergt een overvloed aan exotische bomen en bloemen. Vanuit de tuin heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de baai. Onze tip: Volg de Te Araroa National Walkway!

9. Beehive

De Wellingtonianen noemen het deel van het parlement waarin de kantoren van de premier en zijn kabinetsleden zich bevinden "de Beehive". Het Lambton Quay-gebouw is een populaire fotospot voor bezoekers vanwege de bijenkorfachtige architectuur. In Bellamys, het gastronomische restaurant van de Beehive, kunt u met parlementsleden dineren.

10. Mount Kaukau

De berg Kaukau onderscheidt zich met haar 445 meter van het omringende landschap van Wellington. Verschillende goede wandelpaden leiden naar de top. U wordt beloond met een spectaculair uitzicht over de stad en de haven. De klim duurt ongeveer een uur. Denk aan zonnebrandcrème en natuurlijk  ook aan uw camera! Minder

Bezoek Wellington tijdens deze rondreizen

Ontdek ook deze plekken tijdens uw rondreisPersoonlijk advies van Tourlane-experts

Vluchten, reisprogramma's, gidsen - alles uit één hand

Op maat gemaakte droomreizen

Gratis en vrijblijvende aanbiedingen

Snelle & eenvoudige reisplanningMet Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Onze reisbelofte

Onze reisbelofte

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer met geld-terug-garantie.

Meer informatie