Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Beleef gletsjers, bergen en meren tijdens een vakantie op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland

Rondreizen door het Zuidereiland

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Oceanië
  3. Nieuw-Zeeland
  4. Zuidereiland

  Wat te doen tijdens uw verblijf op het Zuidereiland?

  Beleef op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland spannende gletsjertochten, boottochten door majestueuze fjorden, wijngebieden en tal van natuuravonturen tijdens wandeltochten in de nationale parken. Beklim bergen in de Zuidelijke Alpen van Nieuw-Zeeland, bekijk walvissen aan de kusten van het Zuidereiland en laat de adrenaline door u aderen stromen tijdens het bungeejumpen in Queenstown, de actiehoofdstad van de wereld.

  Of het nu gaat om rustig genieten van de natuur of sportieve avonturen - onze reisexperts geven u aanbevelingen en de beste tips, zodat u het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland tijdens uw rondreis op een bijzonder intense manier kunt beleven. Minder

  Ontdek deze plaatsen op het Zuidereiland

  1. Aoraki / Mt Cook National Park

  Aoraki of Mt Cook is met 3724 meter de hoogste top van Nieuw-Zeeland en maakt deel uit van de Nieuw-Zeelandse Alpen, de zogenaamde Zuidelijke Alpen. In het Mt Cook National Park wachten vele activiteiten op u: safari's, wandelingen naar Hooker Lake of Tasman Glacier Lake, paardrijden of boottochten op de gletsjermeren lokken u in de zomer. In de winter wordt het Nationaal Park een winterdroom. Dan worden skitochten aangeboden op de Tasman gletsjer. Als u van bovenaf van het uitzicht op de gletsjers wilt genieten, kunt u een helikoptervlucht boeken.

  2. Fiordland Nationaal Park

  Fiordland National Park met Milford en Doubtful Sounds maken deel uit van het UNESCO Werelderfgoed. Beleef de fjorden vanaf het water of ga wandelen in het Fiordland National Park. Vanuit het stadje Te Anau kunt u het Nationaal Park inrijden en genieten van het prachtige landschap.

  3. Marlborough Sounds

  De Marlborough Sounds zijn 1500 kilometer kustlijn. Ontdek afgelegen baaien, altijd groene heuvels en natuurlijk de wilde dieren van het zeereservaat. Op een boot of in een kajak, een tochtje op het water is het beste idee om het kustlandschap te verkennen. Wandeltochten over de heuvels van meerdere dagen zijn ook mogelijk. Het ene adembenemende uitzicht volgt op het andere.

  4. Queenstown

  Queenstown wordt beschouwd als de hoofdstad van het avontuur! Hier wijzen alle tekenen op adrenaline! Of het nu gaat om bungeejumpen, jetboaten, parachutespringen of wildwatervaren - dit is de beste plek om het te doen. Minder

  1. Mensen zitten in een park aan een rivier in Christchurch, Nieuw-Zeeland

   Christchurch

  2. Uitzicht vanaf de zee, Queenstown, Nieuw-Zeeland

   Queenstown

  De lokale gastronomie & cultuur

  • Traditioneller Maori-Zaun mit Schnitzereien in Rotorua, Neuseeland.

   Cultuur op Nieuw-Zeeland Zuidereiland

   De Māori, de inheemse bevolking van Nieuw-Zeeland, kwamen meer dan 1000 jaar geleden naar de eilanden vanuit hun mythische Polynesische thuisland Hawaiki. Zij maken ongeveer 14% van de bevolking uit. Tot op de dag van vandaag spelen de Maori taal, tradities en geschiedenis een belangrijke rol in de Nieuw-Zeelandse cultuur.

  • Het Bluff Oyster Festival - een must op een vakantie naar het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland

   Eten op het Nieuw-Zeelandse Zuidereiland

   De stad Bluff is de thuisbasis van de Nieuw-Zeelandse oesterboerderij. Als u een liefhebber bent van zeevruchten, kunt u hier de beroemde Bluff-oesters vers van de boerderij proberen. Bluff is elk jaar in mei gastheer van het Bluff Oyster Festival.

  Praktische informatie voor de reis

  Bekijk ook deze regio's in Nieuw-Zeeland

  1. Uitzicht op de schilderachtige baai tijdens een vakantie in de Bay of Islands in Nieuw-Zeeland

   Bay of Islands