Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
Overstekende groep zebra's door de Serengeti in Tanzania

Veilig reizen tijdens Corona - Aanbevelingen van een veiligheidsexpert

Rangschikking van de veiligste corona reisbestemmingen

Laatst bijgewerkt op: 7 mei 2021

Waar is het veilig om te reizen tijdens de huidige Corona pandemie? Dat is de vraag die elke reisliefhebber zich stelt. Welke landen zijn het veiligst, hoe moet u reizen en wat voor soort accommodatie moet u boeken?

Om de reizigers die, met ingepakte koffers en al, klaar zitten voor vertrek op weg te helpen heeft reisorganisatie Tourlane, in samenwerking met voormalig NAVO-directeur Johann Jones, een lijst met de belangrijkste criteria en tips opgesteld om hen te helpen bij het kiezen van een veilige bestemming. De volgende veiligheidsfactoren werden geanalyseerd om een rangschikking van de veiligste corona reisbestemmingen te maken:

  • 14-daagse melding van Covid-19 gevallen volgens het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC)

  • Capaciteitsscore van de Internationale Gezondheidsregeling (IHR)

  • Bevolkingsdichtheid van het land

  • Vluchtverbindingen vanuit Nederland

  • Zonuren per dag voor buitenactiviteiten

Om reizigers een overzicht te bieden van de landen die zij voor toekomstige boekingen in beschouwing kunnen nemen, zijn enkel landen die aan de bovenstaande criteria voldoen opgenomen. Verschillende reisbestemmingen hebben momenteel echter de landsgrenzen nog niet heropend of weer gesloten.

Zicht op de piramides in de woestijn van Egypte in Noord-Afrika.

#1: Egypte is momenteel de veiligste bestemming ondanks de Corona-crisis. Het land van de farao's wordt gekenmerkt door een bijzonder laag percentage gevallen van Corona, een lage bevolkingsdichtheid en zeer stabiele weersomstandigheden voor talrijke buitenactiviteiten. De woestijnstaat, die het noordoosten van Afrika met het Midden-Oosten verbindt, is ook gemakkelijk te bereiken met een rechtstreekse vlucht vanuit Nederland.

Een rondreis door Australië met de auto

#2: Australië is uitgeroepen tot de 2e veiligste reisbestemming, ondanks Corona. Het land "Down Under" scoort hoog dankzij een enorm lage Corona case reporting rate, een goed ontwikkelde gezondheidsinfrastructuur, zeer stabiele weersomstandigheden met gemiddeld acht uur zon per dag en veel ruimte voor uitgebreide ontdekkingsreizen en roadtrips, waarbij grote menigten kunnen worden vermeden en het risico op infecties tot een minimum kan worden beperkt.

Beliebtes Reiseziel und das Wahrzeichen Chinas: Die chinesische Mauer

#3: China staat op de 3e plaats van de veiligste reisbestemming. De Corona-cases in China hebben zich gestabiliseerd op een zeer laag niveau, zelfs het RIVM noemt China niet langer als een risicogebied. Daarnaast scoort het land met een uitstekende medische capaciteit volgens de internationale gezondheidsvoorschriften, een directe vluchtverbinding vanuit Nederland en een relatief lage bevolkingsdichtheid.

Tourlane's veiligheidsexpert Johann Jones

Johann Jones: "De meeste reizigers waren al voor de Corona-pandemie veiligheidsbewust. De keuze van de bestemming was gebaseerd op factoren zoals het orkaanseizoen of het misdaadcijfer. Een mogelijke coronavirusbesmetting is nu toegevoegd aan de lijst van zorgen. Om reizigers te helpen een veilige bestemming te kiezen in tijden van corona, hebben we onze expertise gebruikt om een aantal criteria te identificeren die iedereen kan gebruiken".

De categorieën in de tabel bevatten de oorspronkelijke waarden in de betreffende meeteenheid. Om de gegevens te standaardiseren werd aan elke categorie een waarde van 1-10 toegekend, die werd getotaliseerd (zie kolom "Totaal gewogen") en de basis vormt voor de rangschikking. De maximaal mogelijke score is 50. Om de gegevens te schalen van 0 tot 10 (waarbij 10 de beste waarde weergeeft) is de volgende vergelijking gebruikt:

Score (i) = 10*(x-minimum)/(maximum/minimum)

Tourlane maakt gebruik van cookies om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met de cookies.


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Omboekingsbeleid

Omboekingsbeleid

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer kosteloos met geld-terug-garantie.

Meer informatie