Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Reis naar de Atacama-woestijn in het noorden van Chili tijdens uw reis naar Zuid-Amerika.

Zuid-Amerika rondreizen

De wereld op één continent

  1. Bestemmingen
  2. Zuid-Amerika

Reizen in Zuid-Amerika

Omringd door de Atlantische Oceaan in het oosten en de Stille Oceaan in het westen, presenteert Zuid-Amerika zich met een gevarieerde flora en fauna: van de Caribische kust in het noorden tot de Straat van Drake, die het continent scheidt van de ijswereld van Antarctica. Stadsreizen, tochten door regenwouden en mangroves, strandvakanties en een fauna die u nergens anders ter wereld vindt:

Een Zuid-Amerika reis is ideaal voor wie houdt van steden, natuur en avontuur. Met de Andes in het westen ligt het langste gebergte ter wereld in Zuid-Amerika. Het berggebied strekt zich uit over een lengte van 7.500 kilometer van Venezuela in het noorden tot Patagonië ten zuiden van Argentinië. Dit is ook de hoogste berg van Zuid-Amerika, de 6.962 meter hoge Aconcagua in Argentinië. En er is nog een andere superlatief te vinden in Zuid-Amerika: met ongeveer 6.500 kilometer is de Amazone de langste rivier van het hele continent. Minder

Ontdek deze reisbestemmingen in Zuid-Amerika

U kunt niet beslissen tussen Argentinië, Brazilië of Peru? Onze reisexperts adviseren u graag en stellen voor u een 100% op maat gemaakte Zuid-Amerikaanse tour samen - als self-drive tour, groepsrondleiding of onder privé begeleiding.

Vier bijzondere reisbestemmingen in Zuid-Amerika

1. Argentinië

Argentinië kan een grote verscheidenheid aan verschillende landschappen bieden. Deze variëren van de fantastische watervallen in Iguazú tot de subtropische grasvlaktes van de pampas en de ruige schoonheid van Patagonië. Argentinië heeft ook cultureel gezien veel te bieden met zijn metropolen zoals Buenos Aires.

2. Chili

Het diverse land loopt over de Andes aan de westkust van Zuid-Amerika. De geografie varieert van noordelijke woestijnen, zuidelijke bossen, vulkanen en meren. Met zijn rijke geschiedenis en levendige cultuur is Chili altijd een bezoek waard. De Atacama-woestijn, de droogste woestijn op aarde, is ook thuis in dit Zuid-Amerikaanse land. In de hoofdstad Santiago ervaart u het spannende contrast tussen het westerse leven en de oude Inca-cultuur. De stad is ook een uitstekend uitgangspunt voor excursies naar de wijngaarden, naar de stranden van Viña del Mar of naar Valparaiso, de op één na grootste stad van Chili.

3. Ecuador

Ecuador met een unieke natuur: Hier is de Straat van de Vulkanen, een bergketen in het Andesgebergte met de meest actieve vulkanen ter wereld. Een daarvan is Cotopaxi, waarvan de contouren het beeld van de hoofdstad Quito vormen. Ecuador's tweede grootste stad ligt op een hoogte van 3.000 meter en is daarmee de hoogste ter wereld. De oude stad van Quito, met zijn historische gebouwen en kleurrijke koloniale architectuur, staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

4. Peru

Niet voor niets wordt Peru beschouwd als een paradijs voor iedereen die avontuur en natuur wil combineren tijdens het reizen. Bergbeklimmers en wandelaars vinden hier ongerepte natuur en adembenemende beklimmingen. Mysterieuze Inca-sites, waaronder de indrukwekkende ruïnestad Machu Picchu, tropische regenwouden en het Amazonegebied zorgen voor een perfecte avontuurlijke vakantie. Minder

Bekijk ook de bestemmingen op deze continenten

Uw reisexpert voor Zuid-Amerika

Kosteloos & vrijblijvend reisadvies