Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht langs een weg naar de berg Fitz Roy in Patagonië, Argentinië

Rondreizen in Argentinië

Veelzijdige natuur en kleurrijk stadsleven

 1. Bestemmingen
 2. Zuid-Amerika
 3. Argentinië

Wat een reis naar Argentinië uniek maakt?

Plan een onvergetelijke rondreis door Argentinië met Tourlane. Argentinië is niet alleen het grootste Spaanstalige land ter wereld, het is ook een van de meest diverse landen ter wereld wat door de immense biodiversiteit in de vier verschillende regio's wordt weerspiegeld: De Andes, het Noorden, de Pampas en Patagonië. Wijnliefhebbers gaan naar de oostelijke uitlopers van het Andesgebergte om vruchtbare wijngaarden te vinden, terwijl de outdoor-types zich in de ongerepte wildernis van Patagonië vestigen, waar zeeleeuwen, poema's en enkele van de beste wandelroutes ter wereld te vinden zijn. Elke Argentijnse reis voert u door de immens levende hoofdstad Buenos Aires, waar de Europese architectuur naadloos aansluit bij de Latijns-Amerikaanse manier van leven.

Ontdek deze bestemmingen in Argentinië

Argentinië schittert niet alleen met buitengewone natuurschoon, maar heeft ook cultureel gezien veel te bieden. Ga op ontdekkingsreis naar het verleden in het noordoosten van Salta. In de bruisende metropool Buenos Aires is er naast de tango, de café-flair en het nachtleven een heel scala aan cultuur te ontdekken.

Lokale evenementen om niet te missen

  • Jaarlijks festival van de druivenoogst in Medonza van februari tot maart.

  Druivenoogstfeest

  Het traditionele festival vindt plaats in maart en wacht op u met veel plezier en dans.

  • Jaarlijks tangofestival in Buenos Aires, Argentinië

  Tango-festival in Buenos Aires

  Elk jaar in augustus vindt in Buenos Aires het Tango Festival plaats.

Vijf unieke Argentijnse bezienswaardigheden

1. Vuurland

De eilanden in het zuidelijkste puntje van Argentinië behoren tot Tierra del Fuego. Tierra del Fuego, zoals het in Argentinië wordt genoemd, biedt alles wat de harten van de avonturiers sneller doet kloppen: Of het nu gaat om nationale parken, meren, rivieren en waterwegen, uitgestrekte niches en ongerepte natuur. Tierra del Fuego biedt al het moois waar Patagonië zo beroemd om is en een absolute "must" tijdens uw Argentijnse rondreis!

2. Iguazu watervallen

Zonder twijfel zijn de machtige Iguazu watervallen een belangrijk hoogtepunt op uw Zuid-Amerika tournee. Het UNESCO-werelderfgoed ligt op de grens tussen Argentinië en Brazilië en is een van de grootste watervallen ter wereld. U kunt dit unieke natuurspektakel uit beide landen zien.

3. Perito Moreno Gletsjer

De Perito Moreno Gletsjer in het diepe zuiden van Argentinië wordt beschouwd als een van de meest fenomenale natuurverschijnselen op aarde. De waarschijnlijk meest bekende en zeker ook meest indrukwekkende gletsjer van Argentinië stijgt ongeveer 70 meter hoog uit het water en heeft een 4-5 km brede tong. De Perito Moreno Gletsjer is een van de weinige gletsjers ter wereld die nog groeien.

4. Schiereiland Valdes

Het schiereiland Valdes ligt in de Argentijnse provincie Chubut. Het strekt zich uit over 360.000 hectare in oostelijke richting naar de zuidelijke Atlantische Oceaan. Het schiereiland Valdes, dat een beschermd gebied is, is een waar paradijs voor walvissen, zeeleeuwen, olifanten en pinguïns. Op binnenlandse reizen wordt u vaak begeleid door guanaco's, vossen en Ñandus.

5. Nahuel Huapi Nationaal Park

Met een totaal van 705.000 hectare is Argentinië's nationale park het grootste en eerste in de regio . Het beschermt een ecologische kern die ongelooflijk waardevol is. De landschappen zijn subliem, ongerept en absoluut representatief voor de Noord-Patagonische Andes. Er zijn veel meren in de bossen en bergen, die de perfecte basis vormen voor een wandeltocht. Minder

Dit kunt u onder meer beleven tijdens uw reis

Stadsleven & Cultuur

Hete nachten in Buenos Aires, ijskoude gletsjerwerelden, ongerepte natuur, ontspannen stadsleven op het strand: het Zuid-Amerikaanse land heeft veel te bieden. Beleef de beroemde Tango in de straten van Buenos Aires of ontdek de unieke charme van de wijnbouwgebieden van Mendoza.

Wandelen en dieren kijken

Argentinië heeft niet alleen cultureel veel te bieden, maar is ook de ideale bestemming voor outdoorfans en avonturiers. Zorg ervoor dat u tijdens uw rondreis in Argentinië een reis naar Patagonië maakt. Patagonië is een uitgestrekt gebied dat zich uitstrekt over de zuidelijke punt van Zuid-Amerika en wordt doorkruist door de Andes. Patagonië is verdeeld in twee delen: Een deel behoort tot Argentinië en wordt gekenmerkt door droge steppen, graslanden en woestijnen. In het deel dat bij Chili hoort zijn er gletsjerfjorden en regenwouden.

In Patagonië kunt u een van de meest dynamische gletsjers ter wereld van dichtbij bekijken. Of ontdek de tropische regenwouden met hun rijkdom aan exotische dieren en planten. U kunt ook wandelen door dorre woestijngebieden en ten slotte, op Kaap Hoorn, het stormachtige einde van de wereld, zich verbazen over hoe de Atlantische en de Stille Oceaan zich verenigen. Minder

Praktische informatie voor de reis

De beste tijd om Argentinië te bezoeken is van oktober tot half december (lente/begin van de zomer) en van april tot half juni (herfst/begin van de winter). Het noordoosten van Argentinië wordt gekenmerkt door een tropisch klimaat dat het hele jaar door goede reisomstandigheden biedt.

Winter in Argentinië

Van half juni tot half september is het in Argentinië winter. Deze maanden zijn geschikt voor reizen in het noorden van het land. Het weer is hier droog en warm. s Nachts kan het echter erg koud worden, afhankelijk van de hoogte. Het noordwesten van Argentinië wordt gekenmerkt door steppeachtige hoogvlakten en nevelwouden. Hoewel het daar 's nachts in de winter erg koud kan worden, zijn de temperaturen overdag veel aangenamer dan in de zomer. Het maakt niet uit in welke tijd van het jaar u naar Patagonië reist, de vuistregel is altijd om uitgerust te zijn met weerbestendige en warme kleding. Aangezien het weer daar volledig kan veranderen van het ene uur naar het andere.

Zomer in Argentinië

De Argentijnse zomer van november tot februari is ideaal om Patagonië en Vuurland te bezoeken, terwijl de Argentijnse winter van juni tot augustus erg koud is. Goed om te weten: Van half december tot februari hebben de Argentijnen hun eigen vakantie en brengen ze de meeste van hen door in hun eigen land. Daarom is het op veel plaatsen erg druk. Ook de hotels zijn in deze periode duurder en binnenlandse vluchten zijn snel volgeboekt.

Bezoek ook deze bestemmingen in Zuid-Amerika

Profielfoto van Linda - Tourlane reisdeskundige voor Zuid-Amerika

Uw reisexpert voor Zuid-Amerika

Kosteloos & vrijblijvend reisadvies