Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht langs een weg naar de berg Fitz Roy in Patagonië, Argentinië

Rondreizen in Argentinië

Veelzijdige natuur en kleurrijk stadsleven

  1. Bestemmingen
  2. Zuid-Amerika
  3. Argentinië

  Wat een reis door Argentinië uniek maakt?

  Plan een onvergetelijke rondreis door Argentinië met Tourlane. Argentinië is niet alleen het grootste Spaanstalige land ter wereld, het is ook een van de meest diverse landen ter wereld wat door de immense biodiversiteit in de vier verschillende regio's wordt weerspiegeld: De Andes, het Noorden, de Pampas en Patagonië. Wijnliefhebbers gaan naar de oostelijke uitlopers van het Andesgebergte om vruchtbare wijngaarden te vinden, terwijl de outdoor-types zich in de ongerepte wildernis van Patagonië vestigen, waar zeeleeuwen, poema's en enkele van de beste wandelroutes ter wereld te vinden zijn. Elke Argentijnse reis voert u door de immens levende hoofdstad Buenos Aires, waar de Europese architectuur naadloos aansluit bij de Latijns-Amerikaanse manier van leven.

  Ontdek deze bestemmingen in Argentinië

  Argentinië schittert niet alleen met buitengewone natuurschoon, maar heeft ook cultureel gezien veel te bieden. Ga op ontdekkingsreis naar het verleden in het noordoosten van Salta. In de bruisende metropool Buenos Aires is er naast de tango, de café-flair en het nachtleven een heel scala aan cultuur te ontdekken.

  1. Uitzicht over het Nahuel Huapi-meer bij Bariloche Argentinië

   Bariloche

  2. Verlicht_Obelisk_op_het_Plaza_en_la_Republica_in_Buenos_Aires_Argentinië

   Buenos Aires

  3. Uitzicht op de Iguazu watervallen in Brazilië

   Iguazú-watervallen

  4. Maak een uitstapje naar Santa Fe tijdens uw rondreis op maat door Argentinië.

   Santa Fe

  5. Uitzicht vanaf de zee naar Ushuaia in Argentinië met besneeuwde bergen op de achtergrond

   Ushuaia

  Lokale evenementen om niet te missen

  1. Jaarlijks festival van de druivenoogst in Medonza van februari tot maart.

   Druivenoogstfeest

   Het traditionele festival vindt plaats in maart en wacht op u met veel plezier en dans.

  2. Jaarlijks tangofestival in Buenos Aires, Argentinië

   Tango-festival in Buenos Aires

   Elk jaar in augustus vindt in Buenos Aires het Tango Festival plaats.

  Vijf unieke Argentijnse bezienswaardigheden

  1. Vuurland

  De eilanden in het zuidelijkste puntje van Argentinië behoren tot Tierra del Fuego. Tierra del Fuego, zoals het in Argentinië wordt genoemd, biedt alles wat de harten van de avonturiers sneller doet kloppen: Of het nu gaat om nationale parken, meren, rivieren en waterwegen, uitgestrekte niches en ongerepte natuur. Tierra del Fuego biedt al het moois waar Patagonië zo beroemd om is en een absolute "must" tijdens uw Argentijnse rondreis!

  2. Iguazu watervallen

  Zonder twijfel zijn de machtige Iguazu watervallen een belangrijk hoogtepunt op uw Zuid-Amerika tournee. Het UNESCO-werelderfgoed ligt op de grens tussen Argentinië en Brazilië en is een van de grootste watervallen ter wereld. U kunt dit unieke natuurspektakel uit beide landen zien.

  3. Perito Moreno Gletsjer

  De Perito Moreno Gletsjer in het diepe zuiden van Argentinië wordt beschouwd als een van de meest fenomenale natuurverschijnselen op aarde. De waarschijnlijk meest bekende en zeker ook meest indrukwekkende gletsjer van Argentinië stijgt ongeveer 70 meter hoog uit het water en heeft een 4-5 km brede tong. De Perito Moreno Gletsjer is een van de weinige gletsjers ter wereld die nog groeien.

  4. Schiereiland Valdes

  Het schiereiland Valdes ligt in de Argentijnse provincie Chubut. Het strekt zich uit over 360.000 hectare in oostelijke richting naar de zuidelijke Atlantische Oceaan. Het schiereiland Valdes, dat een beschermd gebied is, is een waar paradijs voor walvissen, zeeleeuwen, olifanten en pinguïns. Op binnenlandse reizen wordt u vaak begeleid door guanaco's, vossen en Ñandus.

  5. Nahuel Huapi Nationaal Park

  Met een totaal van 705.000 hectare is Argentinië's nationale park het grootste en eerste in de regio . Het beschermt een ecologische kern die ongelooflijk waardevol is. De landschappen zijn subliem, ongerept en absoluut representatief voor de Noord-Patagonische Andes. Er zijn veel meren in de bossen en bergen, die de perfecte basis vormen voor een wandeltocht. Minder

  Dit kunt u onder meer beleven tijdens uw reis

  Stadsleven & Cultuur

  Hete nachten in Buenos Aires, ijskoude gletsjerwerelden, ongerepte natuur, ontspannen stadsleven op het strand: het Zuid-Amerikaanse land heeft veel te bieden. Beleef de beroemde Tango in de straten van Buenos Aires of ontdek de unieke charme van de wijnbouwgebieden van Mendoza.

  Wandelen en dieren kijken

  Argentinië heeft niet alleen cultureel veel te bieden, maar is ook de ideale bestemming voor outdoorfans en avonturiers. Zorg ervoor dat u tijdens uw rondreis in Argentinië een reis naar Patagonië maakt. Patagonië is een uitgestrekt gebied dat zich uitstrekt over de zuidelijke punt van Zuid-Amerika en wordt doorkruist door de Andes. Patagonië is verdeeld in twee delen: Een deel behoort tot Argentinië en wordt gekenmerkt door droge steppen, graslanden en woestijnen. In het deel dat bij Chili hoort zijn er gletsjerfjorden en regenwouden.

  In Patagonië kunt u een van de meest dynamische gletsjers ter wereld van dichtbij bekijken. Of ontdek de tropische regenwouden met hun rijkdom aan exotische dieren en planten. U kunt ook wandelen door dorre woestijngebieden en ten slotte, op Kaap Hoorn, het stormachtige einde van de wereld, zich verbazen over hoe de Atlantische en de Stille Oceaan zich verenigen. Minder

  Praktische informatie voor de reis

  Bezoek ook deze bestemmingen in Zuid-Amerika

  1. Rondleidingen door Ecuador bieden een spectaculair uitzicht op watervallen

   Ecuador

  2. Het Tayrona National Park in Colombia

   Colombia

  3. Bezoek het Tijuca National Park nabij Rio de Janeiro gedurende uw rondreis door Brazilië.

   Brazilië

  4. Machu Picchu is een must op uw reis naar Peru.

   Peru

  5. Plan een stop in de Atacama-woestijn tijdens uw rondreis door Chili.

   Chili