Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht over het Nahuel Huapi-meer bij Bariloche Argentinië

Argentinië

Bariloche reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

 1. Bestemmingen
 2. Zuid-Amerika
 3. Argentinië
 4. Bariloche

Wat te doen tijdens uw Bariloche reis?

Bariloche ligt in het Nahuel Huapi National Park en is omgeven door oude bossen, besneeuwde toppen en kristalheldere bergmeren. Dit maakt het de perfecte plek om uzelf onder te dompelen in de adembenemende natuur van Patagonië en van hieruit te verkennen. Niet voor niets wordt het beschouwd als Argentinië's avontuurlijke hoofdstad. Of u nu wilt wandelen, zeilen, wintersporten of gewoonweg de beschaving wilt ontvluchten, Bariloche is het uitgangspunt voor vele spannende excursies door de regio.

 • Bariloche Circuito Chico

  1. Circuito Chico

 • Bariloche Arrayanes Bos

  2. Victoria eiland

 • Bariloche Nahuel Huapi meer

  3. Het Nahuel Huapi-meer

Dit zijn de beste bezienswaardigheden van Bariloche

1. Circuito Chico

Voor een eerste indruk van uw Bariloche-vakantie neemt u de traditionele rondleiding door de stad, waar bossen, meren en bergen op u wachten. Volg de zuidelijke dam van het Nahuel Huapi-meer langs de Bastillo-snelweg naar de regattaclub. Op het schiereiland San Pedro en Puerto Bueno wordt u geboeid door het prachtige landschap en de mysterieuze grotten. Onderweg stopt u bij Villa Llao Llao, St. Edward's Chapel en de kolonie Suiza, waar architectuur en natuur hand in hand gaan.

2. Victoria-eiland en Arrayanes-bos

Het overweldigend mooie Victoria-eiland is per boot te bereiken vanuit Puerto Panuelo. Duizenden jaren oude inheemse culturen hebben hier hun sporen achtergelaten in de vorm van houtsnijwerk. Op uw ontdekkingspaden komt u ook gigantische bomen en soms schuw wild tegen. Op slechts 30 minuten afstand ligt het majestueuze Arrayanes-bos, dat bestaat uit talloze kaneelkleurige mirtebomen en in de zomer bedekt is met witte bloemen.

3. Het Nahuel Huapi-meer

Het helderblauwe water van het Nahuel Huapi-meer wordt gevoed door een gletsjer en beslaat een oppervlakte van 557 vierkante meter. Het ligt op een hoogte van 700 meter en onderscheidt zich door zijn diepte en de zeven armen van de rivier. De intense kleur en het adembenemende landschap maken het een van de mooiste plekken in Patagonië. Bewonder dit natuurwonder tijdens een ontspannende kajaktocht en geniet van de schoonheid van de regio tijdens uw Bariloche-vakantie.

4. Cerro Llao Llao

Klein maar fijn is de Cerro Llao Llao. Hoewel het lager ligt dan andere uitzichtpunten in Bariloche, biedt het u een fantastisch panorama over het Nationale Park van Patagonië. Het maakt ook indruk met een relatief makkelijke klim. Maar het beste is dat u tijdens uw wandeling niet alleen langs gletsjermeren komt, maar ook geniet van de pittoreske idylle van de stranden die aan de voet van de bergen op u wachten.

5. Brazo tristeza

Op een heldere dag kunt u tijdens een boottocht langs de Brazo Tristeza de gletsjers van de Tronadorberg, de hoogste van het Nationale Park, zien. Aan het einde van de tocht stapt u uit de boot en volgt u een wandelpad door de dichte jungle naar de Arroyo Frey waterval. Let vooral op de unieke geluiden die het water maakt in de met stenen omzoomde rivierbedding.

6. Tronador

In de Zuid-Andes tussen Argentinië en Chili ligt de gedoofde vulkaan Tronador in het gebied van twee nationale parken. Op de hoogste berg van de regio kunt u ook een heel bijzonder natuurverschijnsel bewonderen: de zwarte gletsjer. De Ventisquero Negro heeft zijn kleur te danken aan sedimentair gesteente dat door de voedingsstroom wordt meegevoerd. De populaire nationale weg 40 leidt u, langs de oevers van het meer van Gutiérrez en Mascardi, in zuidelijke richting. Langs deze route heeft u ook een indrukwekkend uitzicht op de toppen van Bonete en Cresta de Gallo.

7. San Martín-de-los-Andes

Een uitstapje naar het idyllisch gelegen San Martín-de-los-Andes is gewoonweg uniek vanwege de route. Omdat u zeven bergmeren in één keer passeert. Zelfs in de stad kunt u genieten van het prachtige natuurlandschap en de culinaire specialiteiten van de regio. Neem op de terugweg een alternatieve route die u naar andere hoogtepunten brengt, zoals het bergstadje Caleufú en de samenvloeiing van de Limay en de Tratful. Minder

Ontdek ook deze plaatsen in Argentinië

Profielfoto van Linda - Tourlane reisdeskundige voor Zuid-Amerika

Uw reisexpert voor Zuid-Amerika

Kosteloos & vrijblijvend reisadvies