Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Verlicht_Obelisk_op_het_Plaza_en_la_Republica_in_Buenos_Aires_Argentinië

Buenos Aires reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Zuid-Amerika
  3. Argentinië
  4. Buenos Aires

  Onze deskundige tips voor uw reis naar Buenos Aires

  De hoofdstad van Argentinië is het El Dorado voor liefhebbers van sappige steaks. Al in de ochtend wordt de geur van gegrilde runderwafels van de parrilla's en de eerste fles Malbec of Bonarda geopend. Koloniale prachtige gebouwen of kleurrijke huizen, versierd met nog kleurrijkere graffiti kenmerken hele wijken. Overal wordt matenthee gedronken met rietjes van pompoenen en wordt Dulce de Leche gegeten.

  Nog voor het middaguur zijn de onmiskenbare geluiden van de Argentijnse tango of milonga in de steegjes te horen. Beleef Bueno Aires op zijn best van september tot mei, wanneer de temperaturen aangenaam zijn en er zelden regen valt. Minder

  1. Buenos Aires Plaza de Mayo

   Plaza de Mayo

   Het hart van de stad

  2. Buenos Aires La Boca

   La Boca

   De kleurrijke wijk

  3. Buenos Aires Recoleta

   Recoleta

   Een wijk met koloniale stadsvilla's

  De beste bezienswaardigheden in Buenos Aires

  1. San Telmo

  Een verbazingwekkende wekelijkse markt, omgeven door talloze eersteklas restaurants en bars, maken San Telmo tot de trendy wijk van Buenos Aires. In de 17e eeuw ontwikkeld als woonwijk voor havenarbeiders, heeft San Telmo zich getransformeerd tot een adellijke wijk met glamoureuze stadspaleizen. De bohemienachtige sfeer van San Telmo trekt vandaag de dag op magische wijze kunstenaars aan. Hier vindt u de grappige antiekstraat Calle Defensa, waar de meest extravagante maatjesbekers worden verkocht.

  2. Plaza de Mayo

  Omringd door het oude stadhuis en de hoofdkathedraal is het Plaza de Mayo de plaats waar Argentijnen zich verzamelen voor pittige protesten of jubelende vieringen. In het centrum bevindt zich de Pirámide de Mayo, een witte obelisk - hier komen de inwoners samen voor een glas rode wijn. De gratis concerten zullen u in verrukking brengen tijdens uw verblijf in Buenos Aires.

  3. Puerto Madero

  Met zijn met glas beklede wolkenkrabbers lijkt de barrio Puerto Madero op de toekomstvoorspelling van Buenos Aires. Tot in de 20e eeuw staan een vrachthaven, flatgebouwen met portiers, glinsterende bars en fastfoodrestaurants naast elkaar. En in het midden van dit alles is het grote natuurreservaat uw romantisch toevluchtsoord. De twee museumschepen Sarmiento en Uruguay stralen een beetje nostalgische charme uit, en u leert veel over de geschiedenis van de stad tijdens een bezoek aan hen.

  4. la Boca

  La Boca is de lachende wijk van de stad en hoort gewoon bij een verblijf in Buenos Aires. In de geboorteplaats van het Argentijnse voetbal wordt de tango echter ook uitgevoerd door professionals in het steegje El Caminito. Nergens anders is de energieke sfeer van Argentinië zo intens voelbaar als in La Boca, dat zichzelf graag ziet als een onafhankelijke republiek. Voetbal wordt niet gespeeld, het wordt gevierd in het thuisstadion van de Boca Juniors in La Bombonera en is waardevoller dan de kunstwerken van de ultramoderne Fundación Proa. Doe mee aan de opwinding als de Juniors gaan scoren.

  5. Recoleta

  Met zijn prachtige historische stadsvilla's en elegante hotels wordt Recoleta beschouwd als de meest welvarende buurt in Buenos Aires. Als cultuurliefhebber biedt het Centro Cultural Recoleta vernissages van hedendaagse artiesten, concerten, theatervoorstellingen, workshops en onafhankelijke filmfestivals. Het prachtige Museo Nacional de Bellas Artes presenteert werken van Goya en Rembrandt, en de ambachtsmarkt Feria de Artesanos de Plaza Francia is beter bekend als de "Hippie Fair". Kijk hier voor zeldzame, innovatief ontworpen accessoires.

  6. La Recoleta

  De schoonheid van Recoleta met zijn musea, culturele centra en historische plaatsen vervaagt als u de begraafplaats betreedt. Het ziet eruit als een kleine stad van graven. Sommigen van hen tonen zich in weelderige pracht en praal, anderen worden beschouwd als een nationaal heiligdom, zoals het mausoleum van Eva Peron of de schrijver José Hernández. De helderwitte kerk Nuestra Señora del Pilar in het centrum is het hart van de wijk en staat bekend om zijn spirituele sfeer, die ook indruk op u zal maken.

  7. Palermo

  U kunt zich ontspannen in de wijk Palermo aan de oevers van de Rio de la Plata. Wandel door de Botanische Tuin of bezoek de dierentuin van Buenos Aires. Mis de Japanse Tuin niet, een van de grootste in zijn soort buiten Japan.

  8. Tigre Delta

  Een boottocht van enkele uren brengt u van Buenos Aires naar het delta-eiland Tigre met zijn Engelse landgoederen. Een wandeling door de straten van de luxueuze voorstad van San Isidro maakt ook deel uit van de reis - bezoek de neogotische kathedraal uit 1898. Minder

  Ontdek ook deze spannende plaatsen

  1. Uitzicht over het Nahuel Huapi-meer bij Bariloche Argentinië

   Bariloche

  2. Maak een uitstapje naar Santa Fe tijdens uw rondreis op maat door Argentinië.

   Santa Fe

  3. Uitzicht op de Iguazu watervallen in Brazilië

   Iguazú-watervallen

  4. Uitzicht vanaf de zee naar Ushuaia in Argentinië met besneeuwde bergen op de achtergrond

   Ushuaia