Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht op de Iguazu watervallen in Brazilië

Argentinië

Iguazú-watervallen reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Zuid-Amerika
  3. Argentinië
  4. Iguazú-watervallen

Wat te doen tijdens uw verblijf in Iguazú-watervallen?

Eén attractie maar vele manieren om het te zien. Een reis naar de Iguazu watervallen is niet alleen een paar foto's maken en weggaan. Het nationale park aan de Argentijnse kant biedt verschillende wandelpaden die u de mogelijkheid bieden diep het bos in te gaan en de majestueuze cataracten vanuit verschillende hoeken te bekijken. Er is ook het uitzicht op de Braziliaanse kant, dat even uniek is. De Iguazú-watervallen zijn nog indrukwekkender en imposanter dan de wereldberoemde Niagara- en Victoria-watervallen. Omgeven door een natuurpark dat gelijk verdeeld is tussen Argentinië en Brazilië, kunt u hier adembenemende natuurlandschappen ontdekken zonder dat u een extra visum nodig heeft. Deze buitengewone plek is ideaal voor een beetje rust - onze reisexperts geven u graag advies over hoe u dit het beste kunt opnemen in uw rondreis door Argentinië.

  • Boottocht naar de Iguazu watervallen in Argentinië - Tourlane organiseert het!

    Boottocht

  • Vlieg per helikopter over de Iguazu watervallen in Argentinië.

    Helikoptervlucht

De beste activiteiten rondom de Iguazú-watervallen

1. Bovenste en onderste circuit

Het park aan de Argentijnse kant biedt 4 wandelpaden die door verschillende delen van de watervallen lopen. Met bijna 1,5 km door het regenwoud is het onderste circuit het langst en misschien wel het ruigst. Het volgt een deel van het pad dat de conquistadores moeten hebben genomen toen zij het gebied in 1541 ontdekten, en biedt de meest afgelegen en panoramische uitzichten. De bovenste lus voert over promenades over enkele van de zijwatervallen en over de rivier naar de duizelingwekkende rand van de San Martin Falls: niet aanbevolen voor wie aan hoogtevrees lijdt!

2. Uitzichtpunt in het park

Dit is het meest populaire uitzichtpunt in het park omdat het het meest buitengewoon is. Het is een metalen loopbrug van ongeveer 1 km lang die u naar het midden van de rivier brengt! Hoe dichter bij u komt, hoe indrukwekkender het lawaai wordt en de lucht wordt omhuld met vocht. Het uitkijkplatform is gebouwd op de plek waar de rivier aan zijn 80 meter diepe duik begint. Het landschap is adembenemend, het lawaai oorverdovend, en we voelen ons heel, heel klein in het heelal.

3. Het macuco pad

Dit wandelpad stelt u in staat de watervallen en de drukte te ontvluchten en de natuurlijke omgeving van dit juweeltje te verkennen. Het is een goed bewegwijzerde route van ongeveer 3 km die diep het Atlantische woud ingaat naar de afgelegen en intieme waterval van Arrechea. Het duurt tussen de 2 en 3 uur om er te komen en terug. Loop rustig en kijk uit naar toekans, agoutis of zelfs brulapen.

4. Uitzicht vanuit Brazilië

Als u een extra dag heeft, raden onze experts u aan de grens over te steken en de cataracten vanuit Brazilië te bekijken. Het begaanbare gebied is niet zo uitgestrekt en bestaat uit één enkel pad van 1,2 km dat twee uur duurt om de klif te beklimmen. Het echte voordeel hier is dat u vanuit verschillende hoeken van de majesteit van de Iguazu-watervallen kunt genieten, beginnend met een algemeen panorama en eindigend heel dicht bij de Duivelsmond. Minder

Praktische informatie voor uw Iguazú-watervallen bezoek

Het is mogelijk de watervallen een dag te bezoeken en volledig tevreden te zijn: de cataracten maken indruk vanaf de eerste minuut, of zelfs daarvoor (vanwege het lawaai dat ze maken en als een magneet aantrekken). Als u maar één dag heeft, geef dan de voorkeur aan de Argentijnse kant, die groter en gevarieerder is, en breng daar de hele dag door. Als u twee dagen kunt missen, steek dan de grens over en bezoek de Braziliaanse kant.

Zelfs 3 dagen kunnen goed besteed worden aan de Iguazu watervallen, want er is zoveel te zien in het park aan de Argentijnse kant - dankzij enkele wandelpaden waarmee u het omringende bos kunt verkennen. Kleine tip: Bovendien is het kaartje voor een tweede bezoek de volgende dag 50% goedkoper.

Bekijk ook deze bestemmingen in Argentinië

Profielfoto van Linda - Tourlane reisdeskundige voor Zuid-Amerika

Uw reisexpert voor Zuid-Amerika

Kosteloos & vrijblijvend reisadvies