Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht vanaf de zee naar Ushuaia in Argentinië met besneeuwde bergen op de achtergrond

Ushuaia reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Zuid-Amerika
  3. Argentinië
  4. Ushuaia

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Ushuaia?

  Direct aan het Beagle-kanaal ligt de stad Ushuaia, waarvan de naam in de taal van de Yamana-indianen "baai met uitzicht op het westen" betekent. Het schilderachtige stadje op Vuurland is omgeven door een schilderachtig landschap van zee, bergen, meren en ongerepte bossen. De moderne binnenstad biedt culturele attracties en amusement. Ushuaia is ook het perfecte vertrekpunt voor activiteiten zoals wandelen, paardrijden, klimmen, kajakken of een Antarctische cruise.

  In juni opent het zuidelijkste wintersportcentrum ter wereld zijn deuren rond het Castor-gebergte en bij Glaciar Martial kunt u zelfs van de afdaling genieten met uitzicht op zee. Minder

  1. Ushuaira Tierra del Fuego

   Tierra del Fuego Nationaal Park

   Een reis naar het "einde van de wereld

  2. Ushuaia Martillo Gentoo pinguïns

   Martillo Eiland (Yécapasela Eiland)

   De broedplaats van een pinguïnkolonie

  3. Ushuaia Beagle kanaal vuurtoren

   Beagle Kanaal

   De vuurtoren aan het "einde van de wereld

  De 7 beste bezienswaardigheden van Ushuaia

  1. Scheepvaartmuseum

  Gehuisvest in een gebouw met geschiedenis is het Maritiem Museum. Waar ooit een gevangenis voor recidivisten stond, staat nu een gedenkteken dat herinnert aan het ontstaan van de stad. Deze zijn nauw verbonden met de zee, die tot 1948 de enige verbindingsweg was met de rest van de wereld. In het museum duikt u in de geschiedenis van Vuurland vanuit het perspectief van de zeevaarders. De spannende tentoonstelling over een onderzoeksstation op Antarctica mag u niet missen.

  2. Tierra del Fuego Nationaal Park

  Neem op uw reis naar Ushuaia de trein naar het einde van de wereld. Hier geniet u van een uniek panorama tijdens de acht kilometer lange rit door de vallei. Verken het subpolaire Magellan Woud en verbaas u over kristalheldere gletsjermeren. Vanaf het observatiepunt kunt u ook de twee eilanden Redonda en Estorbo zien, evenals de met sneeuw bedekte toppen van Cadena Sampaio.

  3. Martillo Eiland (Yécapasela Eiland)

  Een ander hoogtepunt voor een reis in Ushuaia is een bezoek aan het eiland Martillo. Een boot brengt u naar de pinguïnkolonie, die een broedplaats is voor duizenden dieren. Tijdens een rondleiding over geautoriseerde paden kunt u tot op drie meter van de vogels komen en hun gedrag van dichtbij observeren. U zult Gentoo pinguïns, Magellanic pinguïns en Skuas zien - een ervaring die u zich nog jaren zult herinneren.

  4. Beagle kanaal

  Een fascinerende tocht voert u langs de kust van Ushuaia. Een majestueus landschap met een donkere bergketen strekt zich voor u uit. Het wordt gecontrasteerd door het lichte blauw van de lucht, weerspiegeld in het kristalheldere water van de gletsjermeren. Uw nautisch avontuur brengt u naar de zeeleeuwen-, aalscholver- en zeehondeneilanden, waar u de dieren in hun natuurlijke omgeving kunt observeren. Tenslotte komt u aan bij de vuurtoren van Scout aan het "Einde van de Wereld" waar u, als u geluk hebt, ook dolfijnen en walvissen kunt zien.

  5. Meer van Fagnano

  Volg het pad bergafwaarts tot u uiteindelijk een hoog plateau bereikt. Hier ligt het Fagnano-meer, dat met zijn 100 kilometer lengte het grootste meer van Vuurland is. Aan de kust kunt u het pittoreske stadje Tolhuin verkennen, aan de voet van de berg Michi. De legendarische La-Union bakkerij en Kaiken restaurant zijn twee klassieke bestemmingen. U kunt hier ook de mooiste uitzichten op het meer als ansichtkaart krijgen.

  6. Escondido-meer

  Deze plaats van unieke schoonheid ligt, zoals de naam al doet vermoeden, verborgen in het midden van een bergketen, aan de voet van de Garibaldipas. Aan de ene kant van de oever staat de zagerij, de belangrijkste bron van inkomsten in het gebied. Aan de andere is een pittoresk uitkijkpunt dat u uitnodigt om de prachtige natuur te fotograferen.

  7. Punta-Arenas

  Deze stad is de toegangspoort tot Patagonië. Door zijn onbeschutte ligging tussen het Torres del Paine National Park, de Straat van Magellan en Vuurland, is het een populaire plaats voor panoramafotografie. Het stadsleven heeft musea, theaters en historische herenhuizen te bieden. Bezoek ook het Sara Braun Palace en de Braun Menendez Residence, overblijfselen van de trotse pioniersgeschiedenis van de gemeenschap. Minder

  Bekijk ook deze bestemmingen in Argentinië

  1. Uitzicht over het Nahuel Huapi-meer bij Bariloche Argentinië

   Bariloche

  2. Verlicht_Obelisk_op_het_Plaza_en_la_Republica_in_Buenos_Aires_Argentinië

   Buenos Aires

  3. Maak een uitstapje naar Santa Fe tijdens uw rondreis op maat door Argentinië.

   Santa Fe

  4. Uitzicht op de Iguazu watervallen in Brazilië

   Iguazú-watervallen