Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Bezoek het Tijuca National Park nabij Rio de Janeiro gedurende uw rondreis door Brazilië.

Rondreizen in Brazilië

Tropische regenwouden en levendige steden

  1. Bestemmingen
  2. Zuid-Amerika
  3. Brazilië

Wat een reis naar Brazilië uniek maakt?

Prachtige stranden, een overvloed aan natuurlijke wonderen, een kleurrijke mix van verschillende culturen - Brazilië is niet alleen overweldigend groot, maar ook een indrukwekkend gevarieerde bestemming die tal van avonturen voor u in petto heeft.

Ontdek de gevarieerde cultuur en keuken, de veelzijdige natuur met exotische dieren en ervaar vooral de vrolijke en hartelijke Brazilianen. De hete ritmes van het land zullen u meenemen in de storm! Minder

Populaire rondreizen en reisroutes

  • Uitzicht over een strand in San Sebastiao, Brazilië met bergen aan de horizon

    vanaf

    € 2.615

    excl. vlucht (p.p.)

Ontdek deze bestemmingen in Brazilië

Zes unieke bezienswaardigheden in Brazilië

1. Christusbeeld

Wanneer u denkt aan Brazilië en vooral aan Rio de Janeiro, dan denkt u zeker aan het monumentale Christusbeeld. De 30 meter hoge Cristo Redentor dateert uit 1931 en stond model voor talrijke andere beelden van Christus over de hele wereld. Er is ook een kapel in de voet van het standbeeld in Art Deco stijl.

2. Suikerbroodberg

Naast Cristo Redentor wordt de Suikerbroodberg ook beschouwd als een mijlpaal van Rio de Janeiro. Het gesteente dankt zijn naam aan zijn vorm en aan het belang van suikerriet voor de stad. Een ritje met de volledig beglaasde kabelbaan naar de top geeft u een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan; het uitzicht vanaf de top zelf is nauwelijks onder woorden te brengen.

3. Lençóis Maranhenses Nationaal Park

De enige woestijn in Brazilië ligt in het Lençóis Maranhenses National Park. De witte duinen worden af en toe onderbroken door kristalheldere lagunes, waarvan de stranden verlaten zijn. Ga hier op tournee met de jeep of ga wandelen. Ook worden er rondvluchten over dit unieke woestijnlandschap aangeboden.

4. Fernando de Noronha

Een waar eilandparadijs in de Atlantische Oceaan wacht op u met de archipel van Fernando De Noronha. De 21 eilanden zijn de thuisbasis van zeeschildpadden, haaien en dolfijnen en van talloze tropische vogels. De bezoekersaantallen zijn strikt gereguleerd, dus u dient uw vluchten naar het eiland ruim van tevoren te boeken.

5. Ilha Grande

Het grote eiland, Ilha Grande, is een van de beroemdste eilanden van Brazilië. Hier bevinden zich 86 stranden en verschillende nationale parken, waar talrijke zeldzame dieren leven. Het eiland is autovrij en heeft een heerlijk originele charme behouden. U kunt hem per boot bereiken in ongeveer twee tot drie uur vanuit Rio de Janeiro.

6. Iguazu watervallen

Tussen Argentinië en Brazilië wacht u een van de meest indrukwekkende natuurwonderen ter wereld: de Iguacu watervallen. 275 watervallen storten hier tot 82 meter in de diepte. Talrijke uitkijkplatformen, die u via wandelpaden kunt bereiken, bieden een adembenemend uitzicht. Rondom is ook het gelijknamige nationale park, waar u zeldzame dieren kunt bewonderen. Minder

Bezoek ook deze bestemmingen in Zuid-Amerika

Profielfoto van Linda - Tourlane reisdeskundige voor Zuid-Amerika

Uw reisexpert voor Zuid-Amerika

Kosteloos & vrijblijvend reisadvies