Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Bezoek het Tijuca National Park nabij Rio de Janeiro gedurende uw rondreis door Brazilië.

Rondreizen in Brazilië

Tropische regenwouden en levendige steden

  Plan uw reis
  1. Bestemmingen
  2. Zuid-Amerika
  3. Brazilië

  Wat een reis door Brazilië uniek maakt?

  Prachtige stranden, een overvloed aan natuurlijke wonderen, een kleurrijke mix van verschillende culturen - Brazilië is niet alleen overweldigend groot, maar ook een indrukwekkend gevarieerde bestemming die tal van avonturen voor u in petto heeft.

  Ontdek de gevarieerde cultuur en keuken, de veelzijdige natuur met exotische dieren en ervaar vooral de vrolijke en hartelijke Brazilianen. De hete ritmes van het land zullen u meenemen in de storm! Minder

  Populaire rondreizen en reisroutes

  1. Uitzicht over een strand in San Sebastiao, Brazilië met bergen aan de horizon

   vanaf

   € 2.615

   excl. vlucht (p.p.)

  Ontdek deze bestemmingen in Brazilië

  1. Praia de Iracema strand in Fortaleza Brazilië vanuit de lucht gezien

   Fortaleza

  2. Buitenaanzicht van het Manaus Opera House in Brazilië

   Manaus

  3. Rio Branco Plein in Recife Brazilië

   Recife

  4. Uitzicht op het standbeeld van Christus de Verlosser vanuit Rio de Janeiro in Brazilië

   Rio de Janeiro

  5. De lift Elevador Lacerda in Salvador Brazilië

   Salvador

  6. Kathedraal van Sao Paulo in Brazilië

   São Paulo

  Zes unieke bezienswaardigheden in Brazilië

  1. Christusbeeld

  Wanneer u denkt aan Brazilië en vooral aan Rio de Janeiro, dan denkt u zeker aan het monumentale Christusbeeld. De 30 meter hoge Cristo Redentor dateert uit 1931 en stond model voor talrijke andere beelden van Christus over de hele wereld. Er is ook een kapel in de voet van het standbeeld in Art Deco stijl.

  2. Suikerbroodberg

  Naast Cristo Redentor wordt de Suikerbroodberg ook beschouwd als een mijlpaal van Rio de Janeiro. Het gesteente dankt zijn naam aan zijn vorm en aan het belang van suikerriet voor de stad. Een ritje met de volledig beglaasde kabelbaan naar de top geeft u een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan; het uitzicht vanaf de top zelf is nauwelijks onder woorden te brengen.

  3. Lençóis Maranhenses Nationaal Park

  De enige woestijn in Brazilië ligt in het Lençóis Maranhenses National Park. De witte duinen worden af en toe onderbroken door kristalheldere lagunes, waarvan de stranden verlaten zijn. Ga hier op tournee met de jeep of ga wandelen. Ook worden er rondvluchten over dit unieke woestijnlandschap aangeboden.

  4. Fernando de Noronha

  Een waar eilandparadijs in de Atlantische Oceaan wacht op u met de archipel van Fernando De Noronha. De 21 eilanden zijn de thuisbasis van zeeschildpadden, haaien en dolfijnen en van talloze tropische vogels. De bezoekersaantallen zijn strikt gereguleerd, dus u dient uw vluchten naar het eiland ruim van tevoren te boeken.

  5. Ilha Grande

  Het grote eiland, Ilha Grande, is een van de beroemdste eilanden van Brazilië. Hier bevinden zich 86 stranden en verschillende nationale parken, waar talrijke zeldzame dieren leven. Het eiland is autovrij en heeft een heerlijk originele charme behouden. U kunt hem per boot bereiken in ongeveer twee tot drie uur vanuit Rio de Janeiro.

  6. Iguazu watervallen

  Tussen Argentinië en Brazilië wacht u een van de meest indrukwekkende natuurwonderen ter wereld: de Iguacu watervallen. 275 watervallen storten hier tot 82 meter in de diepte. Talrijke uitkijkplatformen, die u via wandelpaden kunt bereiken, bieden een adembenemend uitzicht. Rondom is ook het gelijknamige nationale park, waar u zeldzame dieren kunt bewonderen. Minder

  Praktische informatie voor de reis

  Brazilië heeft verschillende klimaatzones. In het grootste deel van het land kunt u een tropisch en subtropisch klimaat verwachten, dus Brazilië is in principe goed om het hele jaar door te reizen. In sommige regio's wordt echter een onderscheid gemaakt tussen regenachtige en droge seizoenen, wat van invloed kan zijn op de beste reistijd. De seizoenen zijn in principe tegengesteld aan die in Europa. In het zuiden duurt het droge seizoen van maart tot oktober, met temperaturen die doen denken aan de Noord-Europese zomers. Voor het binnenland zijn de maanden juni tot oktober geschikt, voor de kustregio's september tot januari. De maanden december tot en met februari en juli tot en met augustus zijn het hoogseizoen, omdat de Brazilianen in deze periode ook vakantie hebben.

  De wilde natuur van Brazilië nodigt uit tot uitgebreide ontdekkingstochten. Bijzonder spannend zijn de tochten door de jungle van de Pantanal of het Amazonegebied. Een boottocht naar de eilanden rond Isla Grande is ook een onvergetelijke ervaring. De stranden aan de kust van Brazilië nodigen uit tot ontspannende uren en watersportavonturen. Ontdek ongerepte baaien en surfparadijzen.

  Reis naar Rio voor Carnaval

  Elk jaar, op de donderdag voor Aswoensdag, begint in Salvador het grootste straatcarnaval ter wereld. Elk jaar komen 2,5 miljoen mensen naar dit uitbundige feest. De legendarische carnavalsoptocht in Rio, die rond dezelfde tijd plaatsvindt, is ook een van de grootste feesten ter wereld, met zijn prachtige kleurrijke kostuums en samba dansen. Als u het geluk hebt om in Brazilië te zijn gedurende deze tijd, mis dan de ervaring niet!

  Bezoek ook deze bestemmingen in Zuid-Amerika

  1. Rondleidingen door Ecuador bieden een spectaculair uitzicht op watervallen

   Ecuador

  2. Het Tayrona National Park in Colombia

   Colombia

  3. Machu Picchu is een must op uw reis naar Peru.

   Peru

  4. Plan een stop in de Atacama-woestijn tijdens uw rondreis door Chili.

   Chili

  5. Uitzicht langs een weg naar de berg Fitz Roy in Patagonië, Argentinië

   Argentinië

  Plan uw reis