Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Praia de Iracema strand in Fortaleza Brazilië vanuit de lucht gezien

Fortaleza reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Zuid-Amerika
  3. Brazilië
  4. Fortaleza

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Fortaleza?

  Fortaleza is bij de Brazilianen vooral bekend om zijn geweldige stranden. Maar de hoofdstad van de noordoostelijke deelstaat Ceará is ook een van de belangrijkste zakenlocaties van Brazilië. Voor feestvierders is het onconventionele strand Iracema het juiste adres, voor vissers en booteigenaars wellicht eerder het meer beschermde Praia do Futuro. Als u genoeg heeft van relaxen, kunt u ook in de voetsporen treden van de Nederlanders, die de stad in 1649 stichtten.

  1. Brazilië Fortaleza Cultuurcentrum

   Centrum voor Kunst en Cultuur

   Een gevarieerd cultureel complex

  2. Kathedraal van Fortaleza

   Kathedraal van Fortaleza

   Geïnspireerd door de Dom van Keulen

  3. Fortaleza Mucuripe Strand

   Mucuripe Strand

   Voor de meest verse zeevruchten

  De beste bezienswaardigheden van Fortaleza

  1. Praia de Iracema

  Geen van Fortaleza's stranden is beroemder dan Praia de Iracema. Dit stuk kustlijn is het feest- en culturele centrum van de metropool en wordt omlijst door de indrukwekkende skyline van de stad. Het zachte, witte zand vormt een groot contrast met de donkerblauwe Atlantische Oceaan. De prachtige waterkant nodigt uit tot een wandeling en u zult tijdens uw ontdekkingstocht veel kunst en andere voorstellingen meemaken. Het idyllische strand dankt zijn naam aan een personage uit de beroemde roman van de plaatselijke schrijver José de Alencar.

  2. Dragão do Mar Centrum voor Kunst en Cultuur

  Kunst en cultuur op één plek biedt u het charmante centrum van de 'Sea Dragon'. De culturele plaats dankt zijn naam aan een plaatselijke visser die in de 19e eeuw beroemd werd door zijn strijd tegen de slavernij in het gebied. Beleef een hele reeks activiteiten in Dragão do Mar, waaronder live theater, een planetarium en muziekoptredens. Bijzonder aan te bevelen is het Museum van Hedendaagse Kunst, gelegen in het Cultureel Complex. Veel Braziliaanse en internationale artiesten kunnen er worden ontdekt.

  3. Jardim Japonês

  U verwacht waarschijnlijk geen op Japan geïnspireerde tuin tijdens uw verblijf in Fortaleza, maar het landschapsproject Jardim Japonês werd aangelegd om de eerste Japanse immigranten te eren. In de tuin van 1.900 vierkante meter kunt u meer dan 50 plantensoorten bewonderen tegen de achtergrond van het imposante stadsgezicht. De pittoreske bruggetjes over de vele vijvers en de traditionele Japanse architectuur geven de tuin een geweldige sfeer en nodigen u uit om uw gedachten even te laten dwalen.

  4. Kathedraal van Fortaleza

  Deze prachtige katholieke kathedraal in gotische stijl in het centrum van Fortaleza werd pas in 1979 voltooid. De constructie zou geïnspireerd zijn op de Dom van Keulen. Het imposante interieur is elegant gedecoreerd in wit en alleen al de omvang van de kerk zal u in vervoering brengen. Tot 5.000 mensen kunnen hier zitten voor de mis. Kleine tip: Ga na uw bezoek naar de Mercador Central (centrale markt) aan de overkant van de straat om lokale delicatessen te proeven.

  5. Mucuripe Strand

  U hebt het waarschijnlijk al gemerkt: de bijzondere charme van Fortaleza zijn de stranden. Ze zijn echter niet allemaal gericht op zwemmen. Op het strand van Mucuripe bevindt zich de vismarkt. Dus, als u in de stemming bent voor zeevruchten en andere lekkernijen, en u wilt ook genieten van een prachtig uitzicht, dan moet u deze aangename en rustige plaats bezoeken. U zult watertanden bij het zien van de oesters, kreeften, garnalen en lokale vissoorten. U kunt de lekkernijen ook ter plekke opeten. Een absoluut hoogtepunt van uw Fortaleza reis! Minder

  Bekijk ook deze reisbestemmingen in Brazilië

  1. Rio Branco Plein in Recife Brazilië

   Recife

  2. Uitzicht op het standbeeld van Christus de Verlosser vanuit Rio de Janeiro in Brazilië

   Rio de Janeiro

  3. Kathedraal van Sao Paulo in Brazilië

   São Paulo

  4. Buitenaanzicht van het Manaus Opera House in Brazilië

   Manaus

  5. De lift Elevador Lacerda in Salvador Brazilië

   Salvador