Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Buitenaanzicht van het Manaus Opera House in Brazilië

Manaus reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Zuid-Amerika
  3. Brazilië
  4. Manaus

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Manaus?

  Het ideale vertrekpunt voor uw avonturen in het wilde Braziliaanse regenwoud is Manaus. De jungle rond Manaus is een van de meest biodiverse gebieden op de planeet. Begin uw tocht op de Rio Negro en verken de idyllische riviereilanden en Igapos (uiterwaardenbossen). Op uw ontdekkingsreis kunt u zeekoeien, reuzenotters en roze rivierdolfijnen spotten of de exotische flora van de Amazone bewonderen.

  Daar vindt u bijvoorbeeld de grootste waterlelie ter wereld - Victoria Regia. Hij kan een diameter tot een meter bereiken. Minder

  1. Manaus Encontro das Aguas

   Encontro das Aguas

   Een bijzonder natuurspektakel

  2. Manaus Aap

   Mindu Gemeentelijk Park

   Een natuurpark in het hart van de stad

  De 5 beste bezienswaardigheden van Manaus

  1. Encontro das Aguas

  Tijdens uw reis door Manaus kunt u een heel bijzonder natuurspektakel meemaken: de samenvloeiing van de Rio Negro en de Solimões. Normaal gesproken kunt u de waterstromen van twee rivieren die in elkaar stromen niet visueel van elkaar scheiden. Aangezien de kleur van de Rio Negro echter zwart is, terwijl die van de Solimões meer zandbruin is, kunnen de verschillen met het blote oog worden waargenomen. De verschillende temperaturen en stroomsnelheden van de twee rivieren doen de rest.

  2. Palácia Rio Negro

  Ook al is de kans groter dat u in het omringende regenwoud op stap gaat, toch heeft Manaus, als een van de grootste steden van Brazilië, ook heel wat te bieden. Bijvoorbeeld de voormalige statige residentie van de gouverneur, die in 1997 werd omgebouwd tot een cultureel centrum. Bezoek een van de kunsttentoonstellingen, het Muntmuseum of ga naar een van de concerten die in het romantische hoofdgebouw worden gehouden. Ook op architectonisch gebied krijgt u waar voor uw geld, want het Palácia Rio Negro is het laatste volledig bewaard gebleven gebouw uit de tijd van de rubberhandel.

  3. Haven van Manaus

  Om beter het hoofd te kunnen bieden aan de regelmatige overstromingen en de getijden van de Rio Negro, zijn de inwoners naar het water getrokken. Daarom zijn er nu drijvende supermarkten en drijvende benzinestations. Dit is nodig omdat het waterpeil van de rivier tot 14 meter kan schommelen. Over het geheel genomen zijn de waterwegen en zeesnelwegen van Manaus drukker en bekender dan de vervoersverbindingen over land.

  4. Praia de Ponta Negra

  Waar ontmoeten jullie elkaar in Manaus? - Zeker aan het strand van Ponta Negra! Hier kunt u flaneren over de mooi aangelegde promenade, zwemmen in het kalme water van de Rio Negro, of tijdens het zonnebaden de skyline van de stad bewonderen. En op zaterdag verandert het zachte zand van het strand in een dansvloer en doet elke bezoeker mee aan het feest. Vooral de schilderachtige zonsondergangen van Praia de Ponta Negra mag u niet missen tijdens uw Manaus reis.

  5. Mindu Gemeentelijk Park

  Dit prachtige natuurpark ligt in het hart van Manaus. Dus als u geen zin hebt in een boottochtje naar het regenwoud, kunt u in plaats daarvan rondwandelen in dit prachtig aangelegde gebied. Exotische vogels, kleine apen en zelfs alligators en slangen zijn aanwezig in Mindu Park. De bruggen en wandelpaden geven u een nog beter uitzicht om verborgen dieren te spotten. U krijgt ook wat informatie over de verschillende inheemse dier- en plantensoorten. Minder

  Bekijk ook deze reisbestemmingen in Brazilië

  1. Rio Branco Plein in Recife Brazilië

   Recife

  2. Uitzicht op het standbeeld van Christus de Verlosser vanuit Rio de Janeiro in Brazilië

   Rio de Janeiro

  3. Kathedraal van Sao Paulo in Brazilië

   São Paulo

  4. Praia de Iracema strand in Fortaleza Brazilië vanuit de lucht gezien

   Fortaleza

  5. De lift Elevador Lacerda in Salvador Brazilië

   Salvador