Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Rio Branco Plein in Recife Brazilië

Recife reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Zuid-Amerika
  3. Brazilië
  4. Recife

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Recife?

  De stad Recife in het noordoosten van het land is een van de spannendste steden van Brazilië. Het dankt zijn naam aan het enorme rotsachtige rif dat de stranden en kusten beschermt. Naast een indrukwekkende skyline, die bestaat uit honderden moderne wolkenkrabbers, kunt u zich verheugen op een cultureel en culinair aanbod, dat in niets onderdoet voor de metropolen van deze wereld. Zelfs het carnaval wordt hier minstens zo uitgebreid gevierd als in Rio.

  Daarnaast maakt de stad indruk met haar fascinerende historische centrum (Recife Antigo), de levendige haven en uitnodigende stranden. Als u op zoek bent naar een stad die modern, divers en opwindend is, dan is Recife de plaats voor u. Minder

  1. Recife Praça Rio Branco

   Praça Rio Branco

   Het meest centrale punt van de stad

  2. Recife Boa Viagem Strand

   boa viagem

   Het verleidelijke strand van de stad

  De 5 beste bezienswaardigheden van Recife

  1. Pargue das Esculturas Francisco Brennand

  Als u van kunst houdt, moet u het Francisco Brennand Beeldhouwpark eens bezoeken. Deze openluchttentoonstelling op een rif is gewijd aan de ontdekking van Brazilië door de Portugezen. De ongeveer 90 keramische sculpturen doen sterk denken aan inheemse kunst. Na de opening in 2000 werd het park al snel berucht, omdat sommige bezoekers de beelden een beetje te erotisch vonden. De fallische vorm van de 32 meter hoge "Coluna de Cristal" is bijzonder controversieel. Erotiek of niet, de plek is bijzonder en biedt u een adembenemend uitzicht op de prachtige skyline van Recife.

  2. Praça Rio Branco

  Concentrische stedenbouw is zelden zo duidelijk te zien als op Praça Rio Branco. Het is het meest centrale punt van Recife van waaruit alle afstanden van de stad worden gemeten. Direct aan zee gelegen, lopen de straten van Recife als stralen naar dit punt toe. De drukte op het plein is aanstekelijk - straatmuzikanten, marktkramers, culinaire verleidingen, musea en prachtig opgevoerde oude gebouwen wachten op u tijdens uw Mature-reis en dragen bij tot de charme van deze plek.

  3. Paço do Frevo

  De levendige Paço do Frevo-tentoonstelling en -school is gewijd aan de authentieke frevo-expressie van de Braziliaanse regio Pernambuco. Frevo' betekent 'koken' en beschrijft het soort muziek dat tijdens carnaval in Recife wordt gespeeld. De muziekstijl doet denken aan polka en wordt uitgevoerd door een fanfare, waardoor de stemming er goed in komt. Maar er is ook de Frevo-dans, die vaak in een gehurkte houding plaatsvindt en gebaseerd is op de vechtbewegingen van Capoeira. U zult verbaasd zijn hoeveel geschiedenis er werkelijk achter dit carnavalsgebruik zit.

  4. Ricardo Brennand Instituut

  Het instituut van Ricardo Brennand - een Braziliaanse verzamelaar en zakenman - kan in één woord worden omschreven: buitengewoon. De prachtige twee kilometer lange palmenlaan die door het exotische en goed onderhouden park loopt, geeft u al een eerste indruk. De culturele instelling zelf kan bogen op een uitgebreide collectie kunst uit verschillende eeuwen en een van de grootste wapencollecties ter wereld. Naast het museum en de kunstgalerie is er ook een bibliotheek met meer dan 60.000 boeken, waarvan sommige zeer zeldzaam zijn.

  5. Boa Viagem Strand

  Boa Viagem is typisch voor de grote Braziliaanse strandcultuur: zacht, geel zand, moderne wolkenkrabbers op de achtergrond en de eindeloze uitgestrektheid van de Zuid-Atlantische Oceaan. U kunt er de hele dag in de zon relaxen tijdens uw reis naar Recife, want het strand biedt vele lekkernijen en verfrissingen voor weinig geld. Zien en gezien worden is hier het motto - net als in de andere badplaatsen in Brazilië. Zelfs na zonsondergang is er altijd wel iets te beleven op het stadsstrand. De verlichting van de Boa Viagem maakt ook 's nachts zwemplezier mogelijk. Minder

  Bekijk ook deze reisbestemmingen in Brazilië

  1. Uitzicht op het standbeeld van Christus de Verlosser vanuit Rio de Janeiro in Brazilië

   Rio de Janeiro

  2. Kathedraal van Sao Paulo in Brazilië

   São Paulo

  3. Praia de Iracema strand in Fortaleza Brazilië vanuit de lucht gezien

   Fortaleza

  4. Buitenaanzicht van het Manaus Opera House in Brazilië

   Manaus

  5. De lift Elevador Lacerda in Salvador Brazilië

   Salvador