Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht op het standbeeld van Christus de Verlosser vanuit Rio de Janeiro in Brazilië

Brazilië

Rio de Janeiro reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

 1. Bestemmingen
 2. Zuid-Amerika
 3. Brazilië
 4. Rio de Janeiro

Wat te doen tijdens uw verblijf in Rio de Janeiro?

Met een bedwelmende mix van hete ritmes, strandcultuur, carnaval en zes miljoen temperamentvolle inwoners, zal deze stad u snel weten te boeien. Maar Rio de Janeiro heeft meer te bieden. De metropool wordt ook wel liefkozend "Cidade Maravilhosa" (de dromerige stad) genoemd en dat is niet alleen te danken aan de Suikerbroodberg en het standbeeld van Christus.

De turkoois blauwe Atlantische Oceaan, de witte, brede stranden, de steile rotskegels, het weelderige, smaragdgroene regenwoud en de bijna beschilderde baaien zijn nog meer redenen om verliefd te worden op de megastad. Minder

 • Rio de Janeiro Suikerbrood

  Suikerbroodberg

  Voor een adembenemend panorama uitzicht

 • Rio de Janeiro Tijuca Nationaal Park

  Tijuca Nationaal Park

  Verborgen grotten en watervallen

 • Rio de Janeiro Copacabana

  Copacabana

  Waarschijnlijk het beroemdste strand

De 5 beste bezienswaardigheden van Rio de Janeiro

1. Suikerbroodberg

Het meest adembenemende uitzicht op de metropool is ongetwijfeld vanaf de Suikerbroodberg. Op de 394 meter hoge granieten rots, die zich voor de stad bevindt, is alles te zien: de goudoranje weerkaatsing van de zon in de glazen torens en wolkenkrabbers van de stad, de bulderende golven op de uitgestrekte stranden van de Atlantische kust en de begroeide takken van het regenwoud. Overigens heet de berg eigenlijk letterlijk "Sugar Loaf" en niet "Suikerbrood" maar dat verandert natuurlijk niets aan de ervaring!

2. Suikerbroodberg Kabelbaan

Er is een geweldig panorama, niet alleen op de Suikerbroodberg, maar ook op de weg erheen. De wereldberoemde kabelbaan, gebouwd in 1912 door een man uit Keulen, is een integraal onderdeel van uw Rio de Janeiro ervaring. De twee delen van de kabelbaan zijn in totaal 1.200 meter lang en het duurt ongeveer 6 minuten om op de top te komen. U deelt de gondel met maximaal 64 andere mensen. De vorm van de cabine is echter zodanig dat u zeker met volle teugen zult genieten van de rit met het adembenemende uitzicht over de stad.

3. Copacabana

Vier kilometer zandstrand omzoomd met prachtige hotels en beboste heuvels, welkom in Copacabana! Joggen langs de promenade, springen in de koele Atlantische Oceaan of gewoon ontspannen op het zand. Er is hier nooit een saai moment, gegarandeerd. Sinds de jaren 1930 staat "Praia Copacabana" bekend als een plaats van glamour, rijkdom en glamoureuze luxe. Als u geen zonaanbidder bent, kunt u ook gewoon kijken naar de rijke en mooie wandeling vanaf de promenade Avenida Atlântica.

4. Cristo Redentor

Het standbeeld van Christus de Verlosser op de Corcovadoberg is ongetwijfeld de belangrijkste attractie en een must op elke Rio de Janeiro reis. Het unieke art-deco-monument werd in 1931 na vijf jaar hard werken door beeldhouwer Paul Ladowski in steen gehouwen. Het schitterende monument is 30 meter hoog, en de enorme spanwijdte van de arm van Christus is ook 30 meter. De pose Christus geeft aan dat de stad die aan zijn voeten ligt, door hem beschermd wordt. Kleine tip: controleer het weer op de basis voordat u vertrekt.

5. Corcovado & het Tijuca National Park

Op weg naar het Christusbeeld moet u ook links en rechts kijken, want u bent in een nationaal park. Het Nationaal Park Tijuca is vol wandelpaden, grotten en watervallen en moet ook worden verkend tijdens uw verblijf in Rio de Janeiro. De markante bergtoppen van het park (hoogste punt: 1.022 m Pico de Tijuca) en het oriëntatiepunt van de stad, de Corcovado, vormen het ideale decor voor elke natuurliefhebber. Vertaald betekent Corcovado trouwens gebochelde en het silhouet van de berg laat duidelijk zien hoe de naam tot stand is gekomen. Minder

Ontdek Rio de Janeiro gedurende deze reizen

 • Uitzicht over een strand in San Sebastiao, Brazilië met bergen aan de horizon

  vanaf

  € 2.615

  excl. vlucht (p.p.)

Bekijk ook deze reisbestemmingen in Brazilië

Profielfoto van Linda - Tourlane reisdeskundige voor Zuid-Amerika

Uw reisexpert voor Zuid-Amerika

Kosteloos & vrijblijvend reisadvies