Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
De lift Elevador Lacerda in Salvador Brazilië

Salvador reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Zuid-Amerika
  3. Brazilië
  4. Salvador

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Salvador?

  Salvador is een echte blikvanger! De zogenaamde "Baai van Allerheiligen" in het noordoosten van Brazilië ligt op twee niveaus van een bergketen en is verdeeld in een werkelijk kleurrijke, koloniale bovenstad en een benedenstad die wordt gedomineerd door markten en de haven. Cultureel gezien belooft Salvador u een vurige ervaring, want tweederde van de inwoners zijn afstammelingen van voormalige slaven en leven hun Afro-Braziliaanse wortels ten volle uit. Verwacht ongelooflijk lekkere Creoolse gerechten, dans (capoeira) en een mix van katholieke heiligenverering, sjamanisme en Indiaanse gebruiken. Het is onmogelijk om het ritme van de trommels en de magie van de labyrintische stad te weerstaan.

  1. Salvador Elevador Lacerda

   Elevador Lacerda

   Een praktische kortere weg

  2. Salvador Rio Branco Paleis

   Rio Branco Paleis

   Een van de oudste gebouwen van het land

  3. Das Fort São Marcelo umgeben von Wasser, eine kreisrunde Festung die ca 300m von der Küste Salvadors entfernt liegt.

   São Marcelo Fort

   Ook wel de 'navel van Bahia' genoemd

  De beste bezienswaardigheden van Salvador

  1. Elevador Lacerda

  Op het eerste gezicht is de 'Elevador Lacerda' gewoon een lift, maar op het tweede gezicht is het waarschijnlijk het meest bijzondere openbaar vervoer ter wereld. Aangezien de Cidade Alta (bovenstad) van de Cidade Baixa (benedenstad) wordt gescheiden door een steile klif, kunt u deze handige kortere weg nemen. Er zijn echter trappen, mocht u sportief willen worden tijdens uw Salvador reis. Met de lift duurt het echter maar 30 seconden om de 72 verticale voet te beklimmen. Met zijn opvallende architectuur en aankomstplatform is de "Elevador" waarschijnlijk de beroemdste bezienswaardigheid in Salvador da Bahia.

  2. Kerk en klooster van St. Franciscus

  De Sint-Franciscuskerk wacht op u met een eenvoudige en voorname façade die geen hint geeft van de schatten die binnenin verborgen liggen. Goud is het alles overheersende stijlelement van de Franciscaner kerk, die in 1708 werd gebouwd. In totaal werd ongeveer een ton van het edele metaal gebruikt voor de kostbare binnendecoratie. Dit unieke en prachtige voorbeeld van de Braziliaanse barok met zijn vergulde houtsnijwerk vormt een integrerend deel van de oude stad.

  3. Rio Branco Paleis

  U zult ook een van de oudste gebouwen van heel Brazilië kunnen bewonderen als u het historische centrum verkent - het Rio Branco paleis. Deze voormalige regeringszetel, die dateert uit 1549, doet nu dienst als museum en kunstgalerie. In het museum krijgt u een overzicht van de geschiedenis van Salvador, terwijl de galerij ook gewijd is aan de voormalige hoofdstad van Brazilië. De tentoongestelde stukken zijn vaak maatschappijkritisch en behandelen het slavernijverleden en de onderdrukking van vrouwen. Het uitzicht vanaf het balkon van het paleis zal u de adem benemen en zal een hoogtepunt van uw Salvador reis zijn.

  4. São Marcelo Fort

  De perfecte rondingen van het fort van São Marcelos hebben het de bijnaam "de navel van Bahia" opgeleverd. Het fort, dat in 1650 op een rif werd gebouwd, werd door de Portugezen op verschillende manieren gebruikt: eerst als een cruciale verdedigingsplaats tegen kapers, piraten en Nederlandse indringers, en vervolgens als gevangenis. Het gerucht gaat dat in de gevangenis niet alleen misdadigers zaten, maar ook luie en onhandelbare studenten. Het is het beste om zelf uit te zoeken of er enige waarheid zit in de geruchten.

  5. Monument van het Gevallen Kruis

  Een geweldige plek om op adem te komen is het 'Cruz Caida' monument. Het stelt een gevallen kruis voor op de plaats waar tot 1933 de kathedraal stond die door de beroemde kunstenaar Mario Cravo was ontworpen. Het uitkijkpunt biedt een uniek uitzicht op de baai van Allerheiligen en de vele eilanden. De zonsondergang is bijzonder schilderachtig en brengt uw dag in de hoger gelegen oude stad tot een goed einde. Voor het zover is, kunt u wat lekkers halen op de grote markt 'Mercado Modello' aan de overkant. Minder

  Bekijk ook deze reisbestemmingen in Brazilië

  1. Rio Branco Plein in Recife Brazilië

   Recife

  2. Uitzicht op het standbeeld van Christus de Verlosser vanuit Rio de Janeiro in Brazilië

   Rio de Janeiro

  3. Kathedraal van Sao Paulo in Brazilië

   São Paulo

  4. Praia de Iracema strand in Fortaleza Brazilië vanuit de lucht gezien

   Fortaleza

  5. Buitenaanzicht van het Manaus Opera House in Brazilië

   Manaus