Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Kathedraal van Sao Paulo in Brazilië

São Paulo reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Zuid-Amerika
  3. Brazilië
  4. São Paulo

  Wat te doen tijdens uw verblijf in São Paulo?

  De grootste stad van Brazilië, São Paulo, verwelkomt u met een diversiteit aan kunst, cultuur en keuken. De "paulistanos", zoals de inwoners van de metropool ook wel worden genoemd, stammen niet alleen af van Brazilianen, maar ook van Portugese, Italiaanse, Duitse, Libanese en Japanse immigranten, en zorgen zo voor een zeer bijzondere architectonische en culturele mix. Ga op ontdekkingstocht tussen wolkenkrabbers, musea, theaters, markten en parken en laat u fascineren en betoveren.

  1. Brazilië Sao Paulo Kathedraal

   De kathedraal van São Paulo

   Het imposante gebouw van de stad

  2. Museu de Arte de São Paulo

   Museu de Arte de São Paulo

   Een architectonische blikvanger

  3. Sao Paulo Pátio do Colégio

   Pátio do Colégio

   Het oudste gebouw van de stad

  De 5 beste bezienswaardigheden van São Paulo

  1. Kathedraal van São Paulo

  Een bezoek aan dit imposante gebouw mag u niet missen tijdens uw verblijf in São Paulo! De kathedraal van São Paulo is een van de grootste neogotische kerken ter wereld. Het werd pas in 1954 voltooid, maar daarvoor stonden er al andere kerken op deze plaats. Naarmate het aantal gelovigen in de afgelopen 400 jaar toenam, werden de heilige gebouwen steeds ruimer. Tegenwoordig biedt de kathedraal met een lengte van 110 meter, een breedte van ongeveer 46 meter en de twee 92 meter hoge torens plaats aan ongeveer 8.000 mensen.

  2. Museu de Arte de São Paulo (MASP)

  De architectuur van het kunstmuseum van São Paulo is al een echte blikvanger. Het door architecte Lina Bo Bardi ontworpen gebouw lijkt immers te kunnen zweven. Binnen toont het museum op drie verdiepingen zowel middeleeuwse als hedendaagse Latijns-Amerikaanse kunst. De collectie varieert van Manet tot El Greco tot Goya en omvat ook indrukwekkende werken van Braziliaanse kunstenaars. Op zondag is er trouwens een antiekmarkt op het plein onder het museum.

  3. Avenida Paulista

  Tijdens de week is de winkelstraat Avenida Paulista de drukke, zesbaans hoofdader van de metropool. Op zondag verandert het echter in een voetgangerszone met een levendige markt. Daar kunt u echt het leven van de grote stad voelen. Slenteren, knabbelen, winkelen en afdingen staan op het programma. Als u even wilt pauzeren, kunt u kijken naar een van de muziek- en dansgroepen die hun kunsten vertonen. Avenida Paulista is de ontmoetingsplaats voor zowel reizigers als de lokale bevolking.

  4. Pátio do Colégio

  Het oudste gebouw en tevens het stichtingspunt van São Paulo is de Pátio do Colégio. Het kleine museum in de voormalige Jezuïetenkerk uit het jaar 1554 vertelt over de geschiedenis van de stad en ook over de religieuze ontwikkeling van São Paulo. In het eenvoudige, maar zeer elegante gebouw kunt u sacrale schatten bewonderen of de originele documenten van de Anchieta in de bibliotheek bekijken. Een insider tip: geniet hier van een kopje koffie. De heerlijke boon is de reden van de rijkdom van Brazilië en zou bijzonder aromatisch smaken in de Pátio.

  5. Edifício do Banespa

  U zult pas begrijpen hoe groot de stad werkelijk is als u haar vanuit vogelperspectief kunt bekijken tijdens uw verblijf in São Paulo. En wat is een betere plek voor zo'n uitzicht dan het hoogste gebouw in de stad? In het geval van São Paulo is dat het bankgebouw Edifício do Banespa, voltooid in 1947, dat 161 meter boven de stad uitsteekt. Vanaf het observatiedek kunt u uitkijken over de skyline die zich uitstrekt tot aan de horizon. Op de 26e verdieping vindt u ook een interessant museum over het ontwerp en de bouw van dit iconische gebouw. Minder

  Ontdek Cartagena gedurende deze reizen

  1. Uitzicht over een strand in San Sebastiao, Brazilië met bergen aan de horizon

   vanaf

   € 2.615

   excl. vlucht (p.p.)

  Bekijk ook deze reisbestemmingen in Brazilië

  1. Rio Branco Plein in Recife Brazilië

   Recife

  2. Uitzicht op het standbeeld van Christus de Verlosser vanuit Rio de Janeiro in Brazilië

   Rio de Janeiro

  3. Praia de Iracema strand in Fortaleza Brazilië vanuit de lucht gezien

   Fortaleza

  4. Buitenaanzicht van het Manaus Opera House in Brazilië

   Manaus

  5. De lift Elevador Lacerda in Salvador Brazilië

   Salvador