Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Plan een stop in de Atacama-woestijn tijdens uw rondreis door Chili.

Rondreizen in Chili

Kustzon en gletsjerpieken

  1. Bestemmingen
  2. Zuid-Amerika
  3. Chili

Wat een reis naar Chili uniek maakt?

Geklemd tussen de Stille Oceaan en de Andes is Chili in totaal slechts 350 km van oost naar west en maar liefst 4.300 km van het noord naar zuid. De extreme lengte van het land en geografische ligging zorgen voor een uitgebreid scala aan verschillende klimaten en landschappen. Ga sterrenkijken in de zoutpannen van de Atacama-woestijn en ga kajakken in de ijsbergen van Patagonië in het Torres del Paine National Park. Het is allemaal mogelijk tijdens dezelfde reis als u Chili bezoekt

Ontdek deze bestemmingen in Chili

De meest bijzondere bezienswaardigheden in Chili

Torres del Paine Nationaal Park

Genoemd naar de enorme, granieten torens die indrukwekkend uit het landschap oprijzen, het Torres del Paine National Park beslaat meer dan 1.100 vierkante mijl van de Patagonische wildernis. Dit park is een must voor natuurliefhebbers en fervente wandelaars die naar Chili reizen. De Cordillera Paine is het middelpunt van dit park als de overgang van de subpolaire bossen naar de Patagonische steppen. Volg de ongrijpbare poema met een deskundige gids en ontdek de gletsjers en diepblauwe ijsbergen van het Grijze Meer.

Atacama-woestijn

De Atacama-woestijn beslaat meer dan 600 mijl en is de droogste niet-polaire woestijn op aarde. U zult werkelijk unieke landschappen zien, die niet te vergelijken zijn met wat u eerder hebt gezien - enorme zoutpannen, geisers, lagunes en vulkanen strekken zich zo ver als het oog kan zien uit. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in astrologie is de Atacama-woestijn een van de beste plekken ter wereld om te sterrenkijken. Bereid u voor om versteld te staan van een avontuurlijke bestemming die echt uit deze wereld is.

Paaseiland

Paaseiland ligt 2.290 mijl uit de kust van Chili. Deze UNESCO-werelderfgoedlocatie is vooral bekend om de bijna 900 stenen hoofdbeelden of Moai. Zie deze monolieten op een van de ceremoniële altaren of ahu en top Terevaka, de hoogste top voor een panoramisch uitzicht op dit spectaculair afgelegen land.

Vulkaan Osorno

Vulkaan Osorno is de perfecte bestemming voor diegenen die willen genieten van een schilderachtige road trip of een avontuurlijke wandeling. Osorno ligt ongeveer 500 mijl ten zuiden van de hoofdstad Santiago en is een van de meest actieve vulkanen van het Andesgebergte. Deze enorme vulkaan, gelegen in de regio Los Lagos in Chili, lijkt qua uiterlijk op de berg Fuji en heeft het prachtige Llanquihue-meer aan de basis.

Chiloé Eiland

Chiloé Eiland is het grootste eiland in Chili. De huizen negeren de grens tussen land en zee en staan boven op houten palen op het water. Het eiland staat bekend om zijn zeevaartcultuur, en zelfs de kerken zijn gebouwd als boten! De meeste van deze unieke godshuizen uit de 18e en 19e eeuw staan op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en zijn volledig van hout gemaakt met afgeronde plafonds als een scheepsromp.

Santiago

Santiago is al sinds de koloniale tijd de hoofdstad van Chili. Nu noemen zo'n zeven miljoen Chilenen deze uitgestrekte stad hun thuis. Wandel door de neoklassieke sfeer van Plaza de Armas of verken de kronkelige straatjes van Bellavista waar lokale ambachtslieden vaak hun waren verkopen. Pak een Italiano hot dog-chock vol avocado's, uien en tomaten om uw ontdekkingstocht te starten.

Valparaíso

Gebouwd op de steile heuvels die uit de Stille Oceaan oprijzen, staat de havenstad Valparaíso bekend om de levendige kleuren van haar gebouwen. Rijd met de kabelbaan het ongewone landschap van de stad op en geniet van een spectaculair uitzicht op de oceaan. Bezoek Sebastiana, het eigenzinnige voormalige huis van Pablo Neruda, en leer meer over deze Nobelprijswinnaar in het bijgevoegde museum. Bekijk de zonsondergang met een dampende kom van Cazuela Mariscos, een traditionele zeevruchtenstoofpot. Minder

Bezoek ook deze bestemmingen in Zuid-Amerika

Profielfoto van Linda - Tourlane reisdeskundige voor Zuid-Amerika

Uw reisexpert voor Zuid-Amerika

Kosteloos & vrijblijvend reisadvies