Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht_op_de_Moai_beelden_op_Easter_Island_bij_ondergang

Chili

Paaseiland reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

 1. Bestemmingen
 2. Zuid-Amerika
 3. Chili
 4. Paaseiland

Wat te doen tijdens uw verblijf op Paaseiland?

Paaseiland, dat sinds 1995 deel uitmaakt van het werelderfgoed van de UNESCO, behoort geografisch gezien tot Polynesië. Vanuit politiek oogpunt is het Chileens grondgebied. Het afgelegen vulkanische eiland is wereldberoemd om zijn uit de kluiten gewassen stenen beelden, de Moai. Deze ceremoniële figuren verrijzen op vele plaatsen te midden van het adembenemende natuurschoon van Rapa Nui, zoals het eiland door de plaatselijke bevolking wordt genoemd.

De naam Paaseiland verwijst naar de ontdekking ervan op Paaszondag in 1722 door Nederlandse zeelieden. Duizend jaar eerder was het echter al bewoond door Polynesische stammen. Op Paaseiland komen tropische en subtropische klimaten samen. De beste tijd om te reizen is van september tot maart. Minder

 • Paaseiland Rano Raraku Vulkaan

  Rano Raraku Vulkaan

  Standbeelden bedekken de hellingen van de vulkaan

 • Paaseiland Ahu Nau Nau

  Ahu Nau Nau

  Gelegen aan het pittoreske strand van Anakena

 • Paaseiland Rano Kao vulkaan

  Rano Kao vulkaan

  De krater met een zoetwatermeer erin

De 10 beste bezienswaardigheden op Paaseiland

1. Anakena strand

Aan het eind van de idyllische Anakena-baai in het noorden van Paaseiland strekt zich een dromerig strandje met kokospalmen uit. Deze populaire zwemplek is een van de slechts twee zandstranden op het eiland. Profiteer van de picknickplaats achter het strand voor een ontspannende rustpauze tijdens uw verkenningstocht tijdens uw reis op Paaseiland.

2. Ahu Akahanga

Ahu Akahanga, ook gelegen aan de zuidkust, markeert de overblijfselen van een verlaten dorp. Dertien omvergeworpen Moai liggen verspreid over de uitgestrekte site. Volgens een oude traditie ligt Hotu Matua, de legendarische stichter van Paaseiland, hier begraven. De grot aan de zeezijde bood ooit Polynesische vissers bescherming tegen stormen.

3. Rano Raraku vulkaan

Rano Raraku is een 150 meter hoge sintelkegel, nauwelijks 15 kilometer van Hanga Roa. Het is vooral bekend als steengroeve en de plaats van de beroemde Moai. De hellingen van de vulkaan zijn bedekt met honderden standbeelden in verschillende stadia van afwerking.

4. Ahu tongariki

Ahu in de Polynesische taal verwijst naar een stenen ceremonieel platform. Ahu Tongariki aan de zuidkust is met zijn 200 meter de grootste ahu op Paaseiland. Vijftien Moai houden hun stille wacht parallel aan de zeekust. Het is een onvergetelijk gezicht wanneer de stenen reuzen gloeien in het licht van de ondergaande zon.

5. Ahu Nau Nau

Aan het pittoreske Anakena Beach staan zeven Moai op u te wachten op deze ceremoniële plek in een van de meest charmante omgevingen van Paaseiland. Volgens de legende is het mythische opperhoofd Hotu Matua hier ooit aan land gegaan. Treed in zijn voetsporen: niet ver van Ahu Nau Nau vindt u de overblijfselen van een Paenga huis waar het opperhoofd zou hebben gewoond.

6. Ahu Ature Huki

Vandaag komt de indrukwekkende moai van Ahu Ature Huki weer tot zijn volle hoogte nadat hij in een stammenvete omver was geworpen. In 1956 werd de site gerestaureerd door de Noorse archeoloog Thor Heyerdahl. Zijn boek "De kunst van Paaseiland" is een interessant reisboek.

7. Orongo Cult Site

Op het zuidwestelijke puntje van Paaseiland ligt de indrukwekkende Orongo Cult Site, die zijn gelijke niet kent in de Polynesische cultuur. De 52 aardgrot-achtige woningen werden waarschijnlijk in de 15e of 16e eeuw gebouwd. Orongo speelde een belangrijke rol in de riten rond de vogelman Tangata Manu. Laat ons u alles vertellen over dit opwindende gebruik tijdens een rondleiding op uw Paaseiland-reis.

8. Rano Kao Vulkaan

Deze 320 meter hoge gedoofde schildvulkaan rijst majestueus op in het zuidwesten van Paaseiland. Door het instorten van de top van de vulkaan is een enorme krater ontstaan met daarin een zoetwatermeer. Langs deze helling kronkelt de Orongo cultus site. Als de klim te inspannend voor u is, kunt u het uitzichtpunt van de vulkaan ook met de auto bereiken.

9. Ahu Akivi

Ahu Akivi bij Hanga Roa, de enige grote stad op Paaseiland, is anders dan alle andere ceremoniële plaatsen. Voor één keer kijken de in totaal zeven Moai uit op zee in plaats van landinwaarts. In de 16e eeuw werd de plek gebruikt als sterrenwacht.

10. Puna Pau steengroeve

Rode zandsteen werd gewonnen in deze groeve ten noordwesten van Hanga Roa. Hiervan maakten steenhouwers de kapvormige hoofdtooien die sommige Moai dragen. Als u uw ogen openhoudt, kunt u nog enkele van de rode esdoorns in het indrukwekkende landschap zien. Minder

Bekijk ook deze reisbestemmingen in Chili

Profielfoto van Linda - Tourlane reisdeskundige voor Zuid-Amerika

Uw reisexpert voor Zuid-Amerika

Kosteloos & vrijblijvend reisadvies