Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Maak een uitstapje naar Punta Arenas tijdens uw rondreis door Chili.

Chili

Punta Arenas reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

 1. Bestemmingen
 2. Zuid-Amerika
 3. Chili
 4. Punta Arenas

Individuele reizen op maat met Tourlane

Een reis naar Punta Arenas is een avontuur naar een ongelooflijk land dat aan het einde van de wereld ligt. Op het kruispunt van vele legendarische plaatsen zoals Kaap Hoorn of Antarctica. Laat onze reisexperts u adviseren over uw reis naar Punta Arenas - voor een droomverblijf! Road trip, self-drive tours, cruises of familie reizen... ontdek onze suggesties voor unieke uitstapjes in Punta Arenas.

 • Bezoek het pinguïnparadijs op het Magdalena-eiland tijdens uw reis naar Punta Arenas.

  Magdalena Eiland

  Pinguïn Paradijs

 • Ontdek tijdens uw reis naar Punta Arenas het Karukinka Nationaal Park op Isla Grande de Tierra del Fuego.

  Karukinka

  Unieke landschappen

Wat kunt u doen tijdens uw reis in Punta Arenas?

1. Ontdek de stad Punta Arenas

Punta Arenas heeft een aantal echte bezienswaardigheden die u tijdens uw verblijf niet zult willen missen. Van Plaza de Armas, het belangrijkste plein van de stad, omringd door prachtige gebouwen, tot Cerro de La Cruz en zijn uitkijkpunt voor een panoramisch uitzicht over de stad en Vuurland. Langs de kathedraal van het Heilig Hart, gebouwd door Europese arbeiders, zult u versteld staan van deze stad met zijn kleurrijke daken. En als u een beetje ruimte in uw koffers hebt, aarzel dan niet om belastingvrij te winkelen in het winkelcentrum Zona Austral.

2. Bekijk de Straat van Magellan

Na een stop bij het Sara Brown Palace, een indrukwekkend neoklassiek gebouw dat ooit door een rijke familie werd bewoond, gaat u naar La Costanera: de haven van Punta Arenas. Ga aan boord van een boot om bultrugwalvissen te bekijken, of werp gewoon een blik op de horizon om u in de schoenen van een oude zeeman te verplaatsen, en vervolg uw wandeling langs de haven om de Straat van Magellan te bewonderen. Het is een geweldige manier om wat frisse lucht te krijgen tijdens uw reis in Punta Arenas.

3. Uitstapjes die de moeite waard zijn

Met een rijk verleden, kunt u vele musea bezoeken die de geschiedenis van Punta Arenas vertellen. In het Regionaal Museum Salesiano Mayorino Borgatello kunt u meer te weten komen over de cultuur, de geschiedenis en de fauna en flora van de streek. In het Nao Victoria Museum kunt u levensgrote reproducties bekijken van historische schepen die de geschiedenis van Punta Arenas hebben bepaald. Of het Regionaal Museum Braun Menéndez, een prachtig gebouw in Franse neoklassieke stijl, om alle geheimen van Punta Arena en de zuidelijke streek van Magallanes te ontdekken. Het is onmogelijk om u te vervelen tijdens een verblijf in Punta Arenas, want er zijn zo veel fascinerende plaatsen om te ontdekken!

4. Verken de wilde en beschermde natuur

Het is onmogelijk Punta Arenas te verlaten zonder de ongelooflijke wildernis te verkennen. Verder weg van de stad kunt u in absolute rust wandelen langs de lagune in Laguna Parrillar National Reserve. Of het Magallanes National Reserve, een prachtig bosreservaat waar veel dieren leven. Wilt u meer? Mis de verschillende escapades en cruises niet die u tijdens uw rondreis door Chili kunt maken! Minder

Praktische informatie voor de reis

De beste tijd om naar Punta Arenas te reizen is van januari tot maart of van november tot december. Goed om te weten: De toevloed van toeristen is vooral groot in de maanden december tot februari.

U heeft verschillende opties om van Ushuaia naar Punta Arenas te reizen. U kunt met de bus, de veerboot of de auto naar Porvenir gaan en vervolgens aan boord gaan van een veerboot.

Om te weten hoe laat het in Punta Arenas is, hoeft u alleen maar 5 uur van uw horloge af te trekken tijdens het zomerseizoen, dat in Punta Arenas van maart tot oktober duurt. Als het in Berlijn middag is, is het in Punta Arenas zeven uur 's ochtends. In het winterseizoen, van november tot eind maart, moet u 4 uur van uw horloge afhalen om de tijd in Punta Arenas te weten. Als het in Berlijn middag is, is het in Punta Arenas acht uur.

Bekijk ook deze reisbestemmingen in Chili

Profielfoto van Linda - Tourlane reisdeskundige voor Zuid-Amerika

Uw reisexpert voor Zuid-Amerika

Kosteloos & vrijblijvend reisadvies