Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Valle_de_la_Luna_in_de_Atacama_woestijn_van_Chili_bij_zonsondergang

San Pedro reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Zuid-Amerika
  3. Chili
  4. San Pedro de Atacama

  Wat te doen tijdens uw verblijf in San Pedro de Atacama?

  De extravagante vormen en kleuren van het hoogplateau bij de stad San Pedro de Atacama zijn niet van deze wereld: steile rotsformaties, machtige bergen en zoutgrotten lijken surrealistisch. Tegelijkertijd worden de bezoekers ontroerd door het natuurspektakel in het noorden van Chili. Geisers en hete bronnen verraden dat de vulkanen nog steeds actief zijn. Zandduinen, zoutpannen en roze rotsmassieven houden verrassingen voor u in petto, zoals zeldzame diersoorten en kristallen.

  Het klimaat is droog en gematigd. De beste reistijd is van september tot april, met als warmste maand januari met 26 graden Celsius. Minder

  1. Chili Atacama woestijn

   Atacama Zoutpan

   De droogste plek op aarde

  2. San Pedro Lagunas Miñiques en Miscanti

   Altiplanian Lagoons

   Chili van zijn mooiste kant

  3. Chili San Pedro Machuca

   Machuca

   Een charmant dorp

  Vijf bezienswaardigheden van San Pedro de Atacama

  1. Maanvallei

  De fantastische Maanvallei in het midden van de droge vlakte van de Zoutberg bestaat uit zout en klei, die in de loop van miljoenen jaren door de elementen zijn gebeeldhouwd tot excentrieke sculpturen. Tijdens een wandeling op uw San Pedro de Atacama tour kunt u genieten van de rust van dit kale stuk land en krijgt u een van de meest spectaculaire uitzichten op het Andesgebergte. Vulkanen vormen een natuurlijk colosseum van reusachtige afmetingen, met daartussen opgedroogde meren, waarvan de oppervlakte bedekt is met een witte mantel van zout. De kroon op het werk is de zonsondergang in dit waarlijk maanlandschap, die de toch al fascinerende kleuren in een rijk rood baadt.

  2. Atacama zoutpan

  Volgens de NASA is de Atacama-zoutpan de droogste plek op aarde, met een neerslag die varieert van 1 tot 3 millimeter per jaar. Geen wonder dat er nauwelijks planten groeien, behalve cactussen en ruige grassen. Zodra het regent, ontwaken de uitgedroogde planten echter in een weelderige zee van bloemen en bloesems. Een van de weinige bewoners hier is de Andes flamingo. Ook 's nachts is het schouwspel overweldigend. Met de telescoop kunt u de ontelbare sterren van de Melkweg bewonderen en de magische ringen van Saturnus zien.

  3. Altiplanische lagunes

  Een absoluut hoogtepunt van uw rondreis door San Pedro de Atacama zijn de lagunes Miscanti en Miñiques, gelegen in de Andes. Ze herbergen een grote verscheidenheid aan soorten. De Andes- en James flamingo, satyr vogels en de puna plover vinden hier hun ongewone thuis. De Groene Lagune wordt gekenmerkt door een intense smaragdgroene kleur. Op slechts 21 kilometer van de Argentijnse grens zijn in het zuiden warme bronnen te vinden. Tenslotte is ook de lagune van Cejar, waarvan het turkooizen water aan de oever bezaaid is met zoutkristallen, van een unieke schoonheid. Tot grote vreugde van amateurfotografen lijken de genomen foto's op adembenemende schilderijen.

  4. El tatio geisers

  Een bijzondere ervaring is het bezoek aan de El-Tatio geiser bij zonsopgang. Gelegen op een hoogte van 4.280 meter, niet ver van de grens met Bolivia, is het het op twee na grootste geisergebied ter wereld. Voor de meer dan 80 actieve geisers is de naam El Tatio toepasselijk. In de taal van de inheemse bevolking betekent het gewoon "oven". Zelfs van een afstand zijn de borrelende gaten in de aarde en de stijgende gaskolommen zichtbaar. De zon komt snel op, dus u moet van dit magische moment profiteren voor een wandeling.

  5. Machuca

  Het charmante dorpje Machuca bestaat uit een paar huizen, gebouwd van adobe en stro met rieten daken. De witgekalkte kerk met blauwe deuren, klokkentoren en een zorgvuldig opgetrokken rode droge stenen muur is een mooi monument van traditionele bouw. Hier krijgt u een goed inzicht in het plattelandsleven van de streek. Een ander hoogtepunt zijn de lama's, alpaca's en eenden die worden gehouden. Bovendien zijn er Andesmeeuwen en flamingo's te zien. U kunt lokaal handwerk kopen als souvenir of genieten van specialiteiten van de grill. Minder

  Bekijk ook deze reisbestemmingen in Chili

  1. Zicht op de haven van Valparaiso bij nacht

   Valparaiso

  2. Maak een uitstapje naar Punta Arenas tijdens uw rondreis door Chili.

   Punta Arenas

  3. Geniet van een reis naar de Torres del Paine in Chili, een waar juweel van de natuur.

   Torres del Paine

  4. Plaza_de_Armas_in_Santiago_de_Chile

   Santiago de Chili

  5. Uitzicht_op_de_Moai_beelden_op_Easter_Island_bij_ondergang

   Paaseiland