Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Plaza_de_Armas_in_Santiago_de_Chile

Santiago de Chili reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Zuid-Amerika
  3. Chili
  4. Santiago de Chili

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Santiago de Chili?

  Santiago de Chile verwelkomt u op de westelijke helling van de Andes op een hoogte van ongeveer 500 meter. De betoverende Chileense hoofdstad met haar zeven miljoen inwoners wordt beschouwd als de veiligste grote stad van Zuid-Amerika en zal u inspireren met haar historische bezienswaardigheden. Laat uw blik over de daken van de metropool dwalen vanaf de Cerro San Cristóbal en bewonder de levendige drukte op het Plaza de Armas. Ook de kleurrijke wijk Bellavista is een bezoek waard, met zijn gezellige bars waar u dankzij het mediterrane klimaat op het terras kunt genieten van heerlijke drankjes.

  De beste tijd voor een bezoek is tijdens de zomermaanden van december tot maart, wanneer er nauwelijks regen valt. Minder

  1. Kathedraal van Santiago de Chili

   Metropolitaanse Kathedraal

   De zetel van de aartsbisschop van Santiago

  2. La Moneda Santiago de Chile

   La Moneda

   De scène van de militaire staatsgreep van 1973

  3. Santiago Wijngaard

   Wijnhuis Viña Aquitania

   De gerenommeerde wijnmakerij in Chili

  De 4 beste bezienswaardigheden van Santiago de Chile

  1. Plaza de Armas

  Het Plaza de Armas, het centrale plein in het hart van de hoofdstad, is een populaire ontmoetingsplaats voor jong en oud. Er zijn regelmatig evenementen en optredens van straatartiesten en komedianten. Langs het Plaza de Armas staan prachtige gebouwen zoals het Palacia de la Real Audencia, het stadhuis, het hoofdpostkantoor en de kathedraal van Santiago. Geniet van wat vrije tijd tijdens uw reis naar Santiago de Chile en ga lekker zitten in de schaduw van de reusachtige palmbomen of kijk mee over de schouders van de deelnemers aan de schaaktoernooien op het plein.

  2. Metropolitana de Santiago Catedral

  De prachtige kathedraal verrijst direct aan de Plaza de Armas in het centrum van de stad en is de zetel van de aartsbisschop van Santiago. De belangrijkste kerk van Chili werd tussen 1748 en 1800 in neoklassieke stijl gebouwd. Zodra u het imposante gebouw betreedt, laat u het lawaai van de grote stad achter u en kunt u genieten van een moment van stilte. Vooral 's avonds, wanneer de voorgevel baadt in het gouden licht van de schijnwerpers, is de kathedraal de moeite waard.

  3. La Moneda

  Een van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden van de hoofdstad is het presidentiële paleis La Moneda, ten zuidwesten van het Plaza de Armas. Het gebouw deed ooit dienst als de Munt van Chili. Vandaag de dag is het de zetel van de Chileense regering. In 1973 was La Moneda het toneel van de militaire staatsgreep tegen Salvador Allende door de latere dictator Pinochet. Een standbeeld van Allende op het Plaza de la Constitución voor het paleis herdenkt de voormalige president. Op alle dagen met oneven data kunt u getuige zijn van de wisseling van de wacht voor het presidentieel paleis, die wordt begeleid door een militaire band.

  4. Viña Aquitania wijnmakerij

  Chili staat bekend om zijn uitstekende wijnen. Zeer dicht bij Santiago- de Chile kunt u enkele gerenommeerde wijnhuizen bezoeken. Een interessant inzicht in de wijnbouw kunt u krijgen tijdens een bezoek aan de wijnmakerij Viña Aquitania, die u vanuit de hoofdstad gemakkelijk met de metro kunt bereiken. De rondleidingen op het betoverende landgoed zijn de moeite waard, waarbij u kunt genieten van het panoramische uitzicht op de wijngaarden en de eersteklas wijnsoorten kunt proeven. Niet alleen voor wijnliefhebbers een hoogtepunt op hun Santiago de Chile reis! Minder

  Bekijk ook deze reisbestemmingen in Chili

  1. Zicht op de haven van Valparaiso bij nacht

   Valparaiso

  2. Maak een uitstapje naar Punta Arenas tijdens uw rondreis door Chili.

   Punta Arenas

  3. Valle_de_la_Luna_in_de_Atacama_woestijn_van_Chili_bij_zonsondergang

   San Pedro de Atacama

  4. Geniet van een reis naar de Torres del Paine in Chili, een waar juweel van de natuur.

   Torres del Paine

  5. Uitzicht_op_de_Moai_beelden_op_Easter_Island_bij_ondergang

   Paaseiland