Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Zicht op de haven van Valparaiso bij nacht

Chili

Valparaiso reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

 1. Bestemmingen
 2. Zuid-Amerika
 3. Chili
 4. Valparaiso

Wat te zien tijdens uw verblijf in Valparaiso?

Valparaíso is een van Chili's meest kenmerkende culturele steden. De betoverende havenstad en zetel van het Chileense parlement staat sinds 2003 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en trekt elk jaar bezoekers uit de hele wereld. Het charmante stadskarakter is wereldberoemd en zal u gewoonweg bekoren. Het Chileense Vaplaraíso ligt op ongeveer 120 km van de hoofdstad Santiago de Chile en is gelegen aan een baai van de Stille Oceaan, die naar het noorden toe open is.

 • Valparaiso Cerre Alegre

  Cerro Alegre buurt

  Een zee van kleine steegjes

 • Valparaiso Vina del Mar

  Viña del Mar

  Palmenboulevards en zandstrand

 • Valparaiso Zapallar Beach

  Zapallar Strand

  Een charmant kustgebied

De beste bezienswaardigheden van Valparaiso

1. Haven van Melle Prat

Wilt u meer van de havenstad ontdekken tijdens uw Valparaíso trip? Wat dacht je dan van een rondvaart vanuit de haven van Melle Prat? Zo krijgt u de kans om Valparaíso met zijn talrijke heuvels vanuit zee te zien en te genieten van een fabelachtig uitzicht. Ook het maritiem museum weet de bezoekers altijd te boeien, daarom is het de moeite waard erheen te gaan.

2. Cerro Alegre wijk

Valparaíso bestaat uit een zee van kleine steegjes waarin veel te ontdekken valt. Bijzonder bezienswaardig is het historische stadscentrum rond de Cerro Alegre, die in 2003 door de UNESCO tot werelderfgoed werd uitgeroepen. Daarom noemen de Chilenen Valparaíso trots de "Parel van de Stille Oceaan".

3. Viña del Mar

De nabijgelegen badplaats Viña del Mar is vooral bekend om de "Internacional de la Canción de Viña del Mar", een van de belangrijkste popfestivals in Latijns-Amerika. Maar ook zonder muzikale evenementen is de plaats een bezoek waard tijdens uw Valparaíso trip. Vooral de prachtige stranden met hun palmenboulevards bieden een prachtig schouwspel en ook het Parque Sausalito nodigt uit tot een verblijf.

4. Zapallar Strand

Ten noorden van Valparaíso zijn er ook talrijke droomstranden die uitnodigen tot uitgebreid zonnebaden, zwemmen, duiken, surfen en snorkelen, zodat ook met deze reiswensen rekening wordt gehouden. Een van de meest pittoreske plaatsen in Valparaíso is het strand van Zapallar. Hier ontmoet het heldere zandstrand schilderachtige heuvels en de weelderige flora vormt een opvallend contrast met het turkooizen water. Zonder twijfel is het strand van Zapallar een van de meest charmante kustgebieden van heel Chili. Minder

Bekijk ook deze reisbestemmingen in Chili

Profielfoto van Linda - Tourlane reisdeskundige voor Zuid-Amerika

Uw reisexpert voor Zuid-Amerika

Kosteloos & vrijblijvend reisadvies