Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Het Tayrona National Park in Colombia

Rondreizen in Colombia

Jungle-avonturen en witte stranden

 1. Bestemmingen
 2. Zuid-Amerika
 3. Colombia

Wat een reis naar Colombia uniek maakt?

Colombia is een land met vele facetten. Ingesloten door Panama in het noorden, Venezuela en Brazilië in het oosten en Peru en Ecuador in het zuiden, wacht de republiek op u met een schat aan onvergetelijke bezienswaardigheden en excursiebestemmingen. Ontdek tijdens uw individuele avontuur interessante metropolen zoals Bogotá, Medellín en Cartagena en leer meer over het koloniale tijdperk van Colombia.

Wandel door kleine steegjes en smalle straatjes in kleurrijke Colombiaanse dorpen, ontdek oude kloosters en kerken te midden van het adembenemende landschap of bezoek de mystieke beelden van San Agustín. De witte zandstranden, kristalhelder water, wilde nationale parken en groene koffieplantages van Colombia zullen u de adem benemen. Ontdek de prachtige landschappen en de gastvrijheid van de Colombianen. Minder

Populaire rondreizen en reisroutes

 • Eiland, Meer, Water, Colombia, Zuid-Amerika

  vanaf

  € 3.580

  excl. vlucht (p.p.)

 • Antioquia, Rots, Colombia, Bezienswaardigheid, Zuid-Amerika

  vanaf

  € 2.295

  excl. vlucht (p.p.)

 • Gezicht tussen twee huisgevels van een kerk in Cartagena Colombia

  vanaf

  € 2.745

  excl. vlucht (p.p.)

Ontdek deze bestemmingen in Colombia

Drie bijzondere bezienswaardigheden in Colombia

1. Santa Marta

De havenstad Santa Marta in het noorden van Colombia is de poort naar het Tayrona National Park en Ciudad Perdida, een oude herontdekte ruïnestad midden in de jungle. Santa Marta werd in 1525 gesticht door de Spaanse veroveraar Rodrígo de Bastidas en is daarmee de oudste stad van Colombia. Het ligt op een hoogte van ongeveer 1300 meter in de Sierra Nevada Marta, het op één na hoogste kustgebergte ter wereld. Met zijn kleurrijke huizen en zijn ligging direct aan het water is Santa Marta zonder twijfel een van de mooiste havensteden ter wereld.

2. Tayrona National Park

Van tropische stranden en droge bossen tot de hogere nevelwouden en de Sierra Nevada met zijn besneeuwde toppen, Tayrona National Park zal u verbazen. Naast het culturele erfgoed staat Tayrona ook bekend om enkele van de mooiste stranden aan de kust en een ongelooflijke variëteit aan wilde dieren - honderden soorten zoogdieren en vogels maken hun thuis in het park.

3. Tierradentro

Het Nationaal Archeologisch Park van Tierradentro ligt in het zuidwesten van Colombia en is een spannend en onvergetelijk hoogtepunt op elke reis naar Colombia. In het park bevinden zich alle beroemde monumentale schacht- en kamergraven van de Tierradentro-cultuur, de grootste en meest uitgebreide graven in hun soort. Een bezoek hier geeft u een diepgaand inzicht in de geschiedenis van het land.

4. De koffiedriehoek

Metropolen zoals de hoofdstad Bogotá of Medellín vertegenwoordigen zowel het moderne Colombia als het historische erfgoed van het land. In de driehoek Medellín - Bogota - Calí vindt u de koffiezone. Wandel door charmante steden als Pereira, Manizales en Marsella, waar u over de schouders van de koffieboeren kunt kijken en vervolgens de vers gezette koffie kunt proeven. Minder

Bezoek ook deze bestemmingen in Zuid-Amerika

Profielfoto van Linda - Tourlane reisdeskundige voor Zuid-Amerika

Uw reisexpert voor Zuid-Amerika

Kosteloos & vrijblijvend reisadvies