Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Eiland, Meer, Water, Colombia, Zuid-Amerika

3 weken Colombia reis: Bogota naar Medellin

Metropolen, eenzame zandstranden en avontuur aan de kust van de Stille Oceaan

 • Vanaf 19 dagen

 • Privé gids

 • Hele jaar door

 • Circa 12 uur

 1. Bestemmingen
 2. Zuid-Amerika
 3. Colombia
 4. 3 weken Colombia reis: Bogota naar Medellin

Reisroute van Bogota via Medellin

Spannende dagtochten door Colombia's metropolen, eenzame zandstranden en een avontuur aan de Pacifische kust van het land wachten op u. Geniet van spectaculaire woestijnlandschappen, verken de jungle en slenter door smalle steegjes in charmante Colombiaanse dorpjes. Dit alles en nog veel meer staat u te wachten tijdens deze 19-daagse individuele rondreis naar Colombia. Na de vele rondleidingen heeft u meer dan genoeg tijd om de bestemmingen op eigen gelegenheid te verkennen. Laat u betoveren door de ontelbare prachtige landschappen en word verliefd op de kleine Colombiaanse dorpjes en de gastvrijheid van de lokale bevolking.

De hoogtepunten van de reis:

 1. Bogota

 2. Monserrate Hills

 3. Villa de Leyva

 4. Neiva

 5. Tatacoa woestijn

 6. San Agustin

 7. Koffieplantage (San Agustin)

 8. Medellin

 9. Comuna 13 (Medellin)

 10. Piedra de Peñol

 11. Nuqui

 12. Rainforest (Nuqui)

 13. Santa Marta

 14. Tayrona Nationaal Park

 15. Cartagena

 16. San Felipe (Cartagena)

 17. Islas del Rosario

 18.  Minder
Catedral Primada de Colombia

1. Bogota

Welkom in Bogotá! Na een lange vlucht, heeft u eindelijk weer vaste grond onder uw voeten. U wordt met een privétransfer naar uw hotel in de stad gebracht. Bogotá is een van de hoogst gelegen hoofdsteden ter wereld. Talloze charmante restaurants en bars nodigen u uit om hier uit te gaan en de Zuid-Amerikaanse flair van de stad zal u onmiddellijk in vervoering brengen. Bogotá biedt niet alleen moderniteit, maar ook veel geschiedenis, waarover u morgen veel te weten zult komen. U zult hier de komende twee nachten doorbrengen. De rest van de dag is ter vrije besteding. Verken de omgeving van het hotel en kijk nu al uit naar de komende twee weken - want morgen begint uw reis door het prachtige Colombia.

Bogota Monserrate

2. Monserrate Hills

Na een heerlijk ontbijt in het hotel, begint het programma voor vandaag al. Er staat u een stadstour van een halve dag in Bogotá te wachten. U begint op het Plaza de Bolivar en kunt u vergapen aan de omringende regeringsgebouwen. De stadstour brengt u naar de oudste kerk van Bogotá. De Iglesia de San Francisco dateert uit de 14e eeuw en ligt midden in de koloniale oude stad van Bogotá, bekend als "La Candelaria". U brengt vandaag ook een bezoek aan het Botero Art Museum, dat een prachtige collectie van de beste werken van de Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero bezit. Daarna gaat u met de kabelbaan de heuvel Monserrate op, die 512 meter hoger ligt dan Bogotá zelf. Van hieruit heeft u een spectaculair uitzicht over de hele stad en de omliggende groene plateaus. Aan het eind van de dag gaat u naar de Paloquemao markt. Hier kunt u de dag ontspannen afsluiten terwijl u de vele verschillende vruchten en andere lekkernijen proeft. Laat u inspireren door de vele nieuwe geuren en de verscheidenheid aan kleuren van de markt.

Villa de Leyva in Colombia, Zuid-Amerika

3. Villa de Leyva

Vandaag beginnen we vroeg in de ochtend! Ga naar het noorden met als bestemming Villa de Leyva. Maar voordat u dit prachtige dorp gaat verkennen, stopt u even voor Tunja en bezoekt u de Puente de Boyacá. Hier kunt u zich vergapen aan het nationale monument van Colombia - een witte brug die twee velden met elkaar verbindt. Simon Bolivar won hier de beslissende slag tegen de Spaanse veroveraars in 1819. Bewonder dit historische monument voordat u na een korte rit weer stopt in Tunja. In dit typisch Colombiaanse stadje heeft u wat tijd om de omgeving te verkennen. Tegen de middag komt u aan in Villa de Leyva. Dit mooie dorp is gebouwd in koloniale stijl en de witte huizen steken schilderachtig af tegen de donkere heuvels. Het dorp ligt op een hoogte van bijna 2200 meter boven de zeespiegel en de oudste gebouwen dateren uit het begin van de 16e eeuw. Na een wandeling door Villa de Leyva, waar u de belangrijkste koloniale bezienswaardigheden en het centrale plein te zien krijgt, kunt u de avond op uw gemak doorbrengen. Kom tot rust terwijl u winkelt voor kunstnijverheid en door de geplaveide straten slentert.

De stad Neiva in Colombia

4. Neiva

De ochtend is vandaag weer ter vrije besteding. Geniet van de charme van Villa de Leyva tijdens een ontspannen wandeling door de stad. In de vroege namiddag, bezoek aan het voormalige klooster 'Ecce Homo'. Hier kunt u een 150 miljoen jaar oud fossiel bewonderen, dat wordt tentoongesteld op dezelfde plaats waar het werd gevonden. Na aankomst in het hotel, gaat u terug naar Bogotá. Maar niet voordat u nog twee prachtige Colombiaanse dorpen hebt bezocht! De eerste stop op de terugweg is het dorp Ráquira. Wandel door kleurrijke steegjes en bekijk de vele spectaculaire aardewerken en keramische gebruiksvoorwerpen. De tweede halte vóór Bogotá is Chiquinquirá, een klein pelgrimsdorp midden op het platteland. Bewonder hier de prachtige witte basiliek in het midden van het dorp, die bezoekers met zijn witte zuilen en gewelfde plafonds versteld doet staan. Zodra u in Bogotá aankomt, is het meteen door naar de luchthaven. U vliegt naar het zuiden van Colombia. Ongeveer 350 kilometer van Bogotá ligt uw bestemming voor vandaag - de stad Neiva. Deze prachtige stad verrukt met zijn talrijke parades en dansen die elk jaar vele bezoekers van over de hele wereld aantrekken. Het archeologische park San Agustín en de spectaculaire Tatacoa-woestijn zijn de hoogtepunten van de streek. U zult beide de komende dagen bezoeken. Kijk er naar uit!"

Indrukwekkende Tatacoawoestijn in Colombia

5. Tatacoa woestijn

Na het ontbijt wordt u opgehaald met een privétransfer. Voordat u naar San Agustín rijdt, maakt u een omweg naar de spectaculaire Tatacoa woestijn. Na een korte wandeling door het woestijnlandschap, gaat u verder naar San Agustín. De kleine gemeente San Agustín telt slechts ongeveer 30.000 inwoners en ligt op 227 kilometer van Neiva. San Agustín werd oorspronkelijk in 1752 gesticht, maar werd later aangevallen en verwoest. De huidige stad, die u binnenkort zult bezoeken, werd in 1790 gesticht door Lucas de Herazo y Mendigaña. Met een aangename gemiddelde temperatuur van 18°C heeft San Agustín het perfecte lenteklimaat.

Het Chaquira Archeologisch Park - San Agustin in Colombia

6. San Agustin

Vandaag plannen we een dagexcursie naar het Archeologisch Park in Agustín. Na het ontbijt in het hotel, gaan we meteen op weg. Het waren de archeologische vondsten die het gebied in de eerste plaats beroemd maakten. Het park staat sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. s Ochtends vroeg bezoekt u het Archeologisch Park en verkent u Mesitas A, B, C en D. Ook de ceremoniële fontein 'Fuente Zeremonial de Lava Patas' wordt van dichtbij bekeken. De vele interessante standbeelden in het park nemen u mee terug in de tijd. Het archeologisch museum bevat ook veel historische inzichten in het verleden van de regio. De middag wordt doorgebracht op de archeologische vindplaatsen El Tablón en La Chaquira. Hier heeft u een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en het adembenemende Colombiaanse landschap.

Koffieplantage bij San Agustin in Colombia

7. Koffieplantage (San Agustin)

Vandaag richten we ons op de wereldberoemde Colombiaanse koffie. Koffie is een van de belangrijkste producten van de economie van de regio. Hier, rond San Agustín, worden momenteel de beste en meest bijzondere koffievariëteiten van Colombia geteeld. Vandaag mag u een bezoek brengen aan een koffiefinca, waar koffie van biologische kwaliteit wordt verbouwd, en leert u over het hele proces van koffieteelt en -productie. Volg de koffieboon van de zaai tot het eindproduct en word een koffie-expert. Laat u imponeren door de ongelooflijke kennis van de arbeiders en eigenaren van de finca. Natuurlijk mag aan het einde van de rondleiding het proeven van een authentiek Colombiaans kopje koffie niet ontbreken. De rest van de dag kunt u in San Agustín doen wat u wilt.

Metro en skyline van Medellin Colombia

8. Medellin

U wordt vanochtend per privétransfer van San Agustín naar de luchthaven in Neiva gebracht. Van hieruit gaat u naar het noorden, waar de beroemdste stad in de Colombiaanse bergen op u wacht. In Medellín wordt u al op de luchthaven van Rionegro verwacht en met een andere privétransfer naar uw hotel gebracht. De op een na grootste stad van Colombia zal u onmiddellijk veroveren met haar charme. Omdat het er het hele jaar door aangenaam warm is, wordt Medellín ook wel de stad van de eeuwige lente genoemd. Nog maar 20 jaar geleden was Medellín een van de gevaarlijkste steden ter wereld. Vandaag zult u daar nauwelijks iets van merken. Vooruitziende politici investeerden met succes in infrastructuur en openbaar onderwijs. Vandaag de dag is Medellín een van de meest innovatieve metropolen ter wereld. Vanmiddag heeft u tijd om de stad te verkennen en uw eigen indruk te krijgen van het culturele centrum van Colombia. U zult in totaal drie nachten in deze prachtige stad doorbrengen.

Straat in Comuna 13 in Medellín in Colombia

9. Comuna 13 (Medellín)

Geniet van het ontbijt in het hotel voordat u vertrekt voor de stadstour van vandaag. Kom te weten wat de inwoners van Medellín denken over de historische ontwikkeling van de stad en laat ons u meenemen op een spannende tocht door het verleden en het heden van de stad. Wandel door fascinerende steegjes en leer bij elke bocht iets nieuws over de geschiedenis van Colombia. U krijgt ook de kans om kennis te maken met de innoverende systemen van openbaar vervoer van vandaag. De openbare roltrappen van Comuna 13 hebben onder andere bijgedragen tot de integratie van de armere delen van de stad en zien er ook nog eens prachtig uit. Na de rondleiding heeft u zelf tijd om de stad verder te verkennen of om te ontspannen in het mooie hotel.

Uitzicht op de indrukwekkende Piedra de Peñol in Colombia

10. Piedra de Peñol

Vandaag gaat u op een andere dagtocht. Meteen na het ontbijt gaat u op weg en wordt u naar de voet van de Piedra de Peñol gereden. Geniet van de schilderachtige rit door de oostelijke hooglanden van Antioquia. U beklimt de 200 meter hoge rots via 740 zigzagtreden. Geniet van het welverdiende, spectaculaire uitzicht op de omringende groene bergen en blauwe meren nadat u de top hebt bereikt. Na de afdaling gaat u naar het idyllische dorpje Gutapé. Het dorp staat bekend om zijn warme klimaat en vriendelijke inwoners. De mooie kerk en de prachtige muurschilderingen van de huizen zullen u onmiddellijk betoveren. Slenter door de steegjes van Gutapé en snuffel in de verschillende souvenirwinkeltjes die de straten rijk zijn. Sluit de dag af met een boottocht op het meer Embalse de Peñol voordat u terugkeert naar Medellín. Eenmaal daar, heeft u de rest van de avond voor uzelf.

Strand bij Nuqui in Colombia

11. Nuqui

Bent u klaar voor een onvergetelijk avontuur? Goed. Want vandaag, na het ontbijt in Medellín, gaat u rechtstreeks naar de luchthaven. De vlucht die u vandaag zult nemen brengt u naar de Pacifische kust van Colombia, om precies te zijn naar Nuquí. Nuquí ligt in het noordwesten van Colombia tussen de schilderachtige kust van de Stille Oceaan en het bergachtige gebied van Baudó. Nuquí is bijzonder geschikt voor expedities in het regenwoud. Bovendien is Nuquí een zeer goed duikgebied. De Pacifische kust van Colombia is een regio ver van het massatoerisme. Slechts enkele wegen leiden naar de kust, waardoor de regio van Colombia aan de Stille Oceaan niet alleen een echt afgelegen strandervaring biedt, maar ook een paradijs is voor natuurliefhebbers. Hier reikt het regenwoud tot aan de donkere zandstranden, watervallen storten zich direct in zee en in de periode van eind juni tot half oktober brengen bultrugwalvissen hun kalveren groot in de milde kustwateren van de tropen. Bezoekers kunnen dit natuurspektakel vanaf de eerste rij meemaken - vaak zelfs vanaf het strand. U zult onmiddellijk verliefd worden op de eenzame kust. U wordt al op de luchthaven van Nuquí verwacht en per boottransfer naar uw hotel gebracht.

Nuqui - Regenwoud in Colombia

12. Regenwoud (Nuqui)

Na een heerlijk ontbijt gaat u op weg. Een begeleide wandeltocht voert u vandaag door het regenwoud van Colombia. U stopt bij verschillende watervallen en keert terug langs de Terco rivier. Geniet van de ongerepte natuur van het regenwoud en laat u inspireren door de vele geluiden en kleuren. In de namiddag kunt u zich ontspannen in de thermale baden van een nabijgelegen dorp en profiteren van de kennis van de plaatselijke gidsen.

Uitzicht op het strand van Santa Marta in Colombia

13. Santa Marta

U wordt per boot teruggebracht naar Nuquí en vliegt van daar naar Medellín. U wordt al op de luchthaven verwacht en naar een hotel voor de nacht gebracht. Geniet van de rest van de dag voordat de spectaculaire reis morgen verdergaat. Hoe moeilijk Medellín ook te verlaten is, Santa Marta en het adembenemend mooie Tayrona National Park wachten op u. Na het ontbijt wordt u per privétransfer naar de luchthaven gebracht. Bij aankomst in Santa Marta wordt u al verwacht en met een andere privé-transfer naar uw hotel bij de ingang van het nationale park gebracht. Santa Marta, de havenstad in het noorden van Colombia, is de toegangspoort tot het Tayrona National Park en de Ciudad Perdida. Santa Marta werd in 1525 gesticht door de Spaanse conquistador Rodrígo de Bastidas en is daarmee de oudste stad van Colombia. De stad is gelegen in de Sierra Nevada Marta, het op één na hoogste kustgebergte ter wereld. Maak het u gemakkelijk in het hotel, want u zult hier twee nachten doorbrengen. Laat uw nieuwsgierigheid de vrije loop en verken het kleine stadje Santa Marta. Met zijn kleurrijke huizen en direct aan het water gelegen, is Santa Marta zonder twijfel een van de mooiste havenstadjes ter wereld.

Het Tayrona National Park in Colombia

14. Tayrona National Park

De ingang van het nationale park ligt slechts een uur ten oosten van Santa Marta en is gemakkelijk te bereiken. Regenwoud, witte stranden en het kristalheldere water van de Caribische Zee vormen een droomachtige natuurlijke achtergrond. De adembenemende schoonheid van het Tayrona National Park zal u vandaag de hele dag vergezellen. Witte droomstranden, kleine baaien, exotische vegetatie en meer dan 100 verschillende soorten zoogdieren zijn te vinden in het nationale park. Misschien ziet u wel een van de vele buidelratten of vangt u een glimp op van een condor of zeearend. U wordt vanochtend naar de parkeerplaats van Cañaveral gebracht. Vanaf hier maakt u een wandeling van een uur door het tropisch regenwoud. U zult het prachtige strand van Arrecifes bereiken. Na een korte pauze en verfrissing gaat u verder wandelen naar de idyllische baaien van Arenillas, Piscina en uiteindelijk naar Cabo San Juan, een van de mooiste stranden van Colombia. Ontspan hier en duik met uw voeten in de Caribische Zee. In de late namiddag wandelt u terug naar de parking voor een transfer terug naar uw hotel in Santa Marta.

Zicht op de skyline van Cartagena met de historische oude stad op de voorgrond

15. Cartagena

Na het ontbijt brengt een privétransfer u naar Cartagena naar uw hotel in de oude stad. Laat u onderweg al inspireren door de chique koloniale architectuur van Cartagena. De perfect gerestaureerde oude binnenstad van Cartagena is door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed en kan het beste te voet of per fiets worden verkend. Verken vandaag de kleurrijke gevels van huizen, mooie pleinen en geplaveide steegjes. Laat u betoveren door de Caribische flair van de stad en geniet van de avond in deze prachtige stad.

Cartagena Castillo de San Felipe de Barajas

16. San Felipe (Cartagena)

Sterk u bij het ontbijt voor de stadstour van een halve dag die u vandaag te wachten staat. Cartagena is een van de mooiste steden van het Amerikaanse continent en wacht erop door u ontdekt te worden. De stad zit vol eindeloze kleuren en Caraïbische levensvreugde - laat u besmetten door deze flair. De tour van vandaag begint met een bezoek aan het fort 'San Felipe' en een klooster naar keuze. De oude stadsmuur uit de koloniale tijd, die het historische oude stadsdeel omringt, heeft zijn oorspronkelijke architectuur behouden. Vanaf hier kunt u genieten van een schilderachtig uitzicht op de Caribische Zee en over de rest van de stad. Kom meer te weten over de fascinerende geschiedenis van Cartagena als een van de belangrijkste knooppunten van het koloniale tijdperk, een verzamelpunt voor de grootste goudschatten van Zuid-Amerika en de grootste slavenhaven van de Amerika's. Spectaculaire aanvallen van piraten en legendarische gevechten tussen de Spaanse en de Engelse Armada hebben hun stempel gedrukt op de talloze vestingwerken, die vandaag de dag nog steeds intact zijn. Tijdens de tocht bezoekt u ook kerken, musea en pleinen in de oude stad. U zult tijd hebben om de vele charmante restaurants te bezoeken en te snuffelen in de talloze winkels en juwelierszaken. Na de rondleiding, kunt u genieten van uw avond alleen. Ga uit vanavond! De vele bars en restaurants van de oude stad nodigen u uit voor een onvergetelijke avond.

Vogelvlucht van de Islas del Rosario in Colombia

17. Islas del Rosario

Pak jullie zwemkleding, want vandaag gaan jullie naar de eilanden! Na het ontbijt wordt u vroeg in de ochtend per privé-transfer naar de haven van Santa Cruz gebracht. U glijdt over het water met een speedboot vanuit de haven richting de eilanden. U wordt al opgewacht op Isla de Majagua met een exotische fruitcocktail. Er is genoeg tijd om te zwemmen en te ontspannen op dit kleine eiland. U gaat verder naar het eiland San Martin en bezoekt de natuurlijke onderwaterdierentuin, waar u zich kunt vergapen aan de ongelooflijke verscheidenheid aan vissen en koralen. Na een bezoek aan de onderwaterdierentuin keert u terug naar Isla Majagua, waar een heerlijke lunch op u wacht (vis, kokosrijst, gebakken bananen inclusief een dessert en een drankje). Opnieuw heeft u op het eiland tijd om de onderwaterwereld te verkennen met een snorkel en om bij te bruinen op de prachtige stranden. De terugreis naar Cartagena vindt tegen het eind van de middag plaats.

Spreek met een reisexpert

Gecombineerd hebben onze reisexperts:

 • Meer dan 10.000 reizen samengesteld

 • Meer dan 150 landen bezocht

 • Meer dan 35 nationaliteiten in het team

 • Meer dan 40.000 ton CO2 gecompenseerd

Personaliseer uw reis met deze extra's

Eten & drinken

Voeg geheel verzorgde maaltijden toe.

Activiteiten

Van wijnproeverijen tot 4x4 safari's.

Accommodaties

Van luxe hotels tot rustieke campings.

Vervoer

Transfers naar hotel of vliegveld.

Bekijk ook deze reisroutes door Colombia

 1. Antioquia, Rots, Colombia, Bezienswaardigheid, Zuid-Amerika

  vanaf

  € 2.295

  excl. vlucht (p.p.)

 2. Gezicht tussen twee huisgevels van een kerk in Cartagena Colombia

  vanaf

  € 2.745

  excl. vlucht (p.p.)