Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Doorkijkje in een steegje met kleurrijke huisgevels in Bogota, Colombia

Bogotá reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Zuid-Amerika
  3. Colombia
  4. Bogotá

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Bogotá?

  Bogota is geen hoofdstad als alle andere: De Colombiaanse metropool, gelegen op een plateau in de Andes, heeft een uitzonderlijk klimaat dat zijn levendige leven en stadsbeeld vorm geeft. Weelderige groene parken worden afgewisseld met historische gebouwen uit de koloniale tijd. Kunst en culturele instellingen nemen u mee van de Muisca cultuur naar het hedendaagse heden. Bogota wordt dus ook gezien als een raakvlak tussen het Zuid-Amerikaanse culturele erfgoed en de nabijheid van de modern-westerse VS.

  1. Bogota Monserrate

   Monserrate

   Voor een fantastisch panorama

  2. Catedral Primada de Colombia

   Catedral Primada de Colombia

   Met een majestueus aura

  3. Botanische Tuin van Bogotá

   Botanische Tuin van Bogota

   Colombia in het klein

  De 6 beste bezienswaardigheden van San Andrés

  1. Monserrate

  Er is bijna geen uitzicht, geen panorama van Bogota zonder de Cerro de Monserrate. De 3.152 meter hoge lokale berg is het herkenningspunt van de stad. Beslis maar tijdens uw verblijf in Bogotá: u kunt Monserrate beklimmen via een idyllisch wandelpad of u kunt gewoon op de kabelbaan springen en naar de top worden gereden. Het uitkijkplatform biedt de ideale gelegenheid om uit te kijken over de beboste omgeving en de savanne rond Bogotá. Bij de helderwitte topkerk kunt u zich vergapen aan het heiligdom van de "Gevallen Jezus", een geliefd bedevaartsoord.

  2. Museo del Oro

  Al wat blinkt is tenslotte goud! In de waarste zin van het woord is het Museo del Oro een echte schat in Bogota. Meer dan 35.000 voorwerpen uit de pre-Columbiaanse tijd worden hier tentoongesteld. U zult veel interessante feiten te weten komen over de kunstnijverheid en de symboliek achter de ingewikkeld bewerkte stukken. Het Museo del Oro ligt aan het Santander Park in het hart van het levendige stadscentrum - ideaal om na uw bezoek onder het genot van een kopje koffie uw indrukken te evalueren.

  3. Plaza de Bolívar

  Beleef de Colombiaanse geschiedenis op het Plaza de Bolívar: vernoemd naar de Zuid-Amerikaanse onafhankelijkheidsstrijder Simón Bolívar, is het Plaza de Bolívar een van de centrale bezienswaardigheden van Bogota. Het enorme, bijna 14.000 vierkante meter grote gebied is omzoomd met historische gebouwen, waarvan de meeste dateren uit de Spaanse koloniale tijd. De eerste structuren (zoals een kleine kapel) die het plein omzoomden, dateren echter uit de Muisca-cultuur. Geniet van een wandeling over het plein en observeer de dagelijkse drukte.

  4. Kathedraal van de Onbevlekte Ontvangenis

  De Catedral Primada de Colombia zal u onmiddellijk betoveren met zijn majestueuze uitstraling. Natuurlijk hoeft u de volledige naam niet te onthouden ("Sacro Santa Iglesia Catedral Primada Basílica Metropolitana de la Inmaculada Concepción de María en Bogotá"). De kathedraal is vooral bekend om zijn sierlijk bewerkte zuilen, die de kathedraal iets van een tempel geven. In de gewelven en crypten liggen beroemde persoonlijkheden begraven, onder wie de stichter van Bogotá, Gonzalo Jiménez de Quesada.

  5. Museo Botero

  Bijna geen andere hedendaagse kunstenaar staat zo voor Colombia als Fernando Botero. Het Museo Botero in de historische wijk La Candelaria is gewijd aan zijn werk. Bijna 200 werken - waaronder schilderijen, tekeningen en beeldhouwwerken - leiden u chronologisch door het leven van deze buitengewone kunstenaar. De tentoonstelling wordt gecompleteerd door kunstschatten uit Botero's privé-collectie. U zult er internationale werken van Dalí, Picasso, Renoire en Miró kunnen bewonderen. Reken op zijn minst twee uur!

  6. botanische tuin van Bogota

  Hier kunt u Colombia op kleine schaal ervaren tijdens uw vakantie in Bogotá, want een wandeling door de Botanische Tuinen is als een korte rondleiding door heel Colombia. In het bijna 20 hectare grote park vindt u alle Colombiaanse landschappen - van de heidevelden van de Andes-hooglanden tot de regenwouden van het Amazonegebied en de Caribische kustgebieden. Ontspan, geniet van de prachtige flora en leer meer over de vruchten en kruiden die in de Colombiaanse keuken worden gebruikt. Minder

  Ontdek Bogotá tijdens deze reisroutes

  1. Eiland, Meer, Water, Colombia, Zuid-Amerika

   vanaf

   € 3.580

   excl. vlucht (p.p.)

  2. Antioquia, Rots, Colombia, Bezienswaardigheid, Zuid-Amerika

   vanaf

   € 2.295

   excl. vlucht (p.p.)

  Bekijk ook deze reisbestemmingen in Colombia

  1. Uitzicht op een klein eiland bij San Andres in Colombia

   San Andrés

  2. Close-up van de kerk van La Ermita in Cali, Colombia

   Cali

  3. Huizen in koloniale architectuur in Villa de Leyva Colombia

   Villa de Leyva

  4. Metro en skyline van Medellin Colombia

   Medellin

  5. Zicht op de skyline van Cartagena met de historische oude stad op de voorgrond

   Cartagena