Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Close-up van de kerk van La Ermita in Cali, Colombia

Cali reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Zuid-Amerika
  3. Colombia
  4. Cali

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Cali?

  Cali, een van de oudste steden van Amerika, ligt in het zuidwesten van Colombia op u te wachten. Sinds de stichting in 1536 ontwikkelde het zich snel tot het centrum van de regio. Met meer dan twee miljoen inwoners is Cali ook de derde grootste stad van Colombia en combineert levensvreugde, moderne en klassieke kunst en architectuur met Caribisch vuur. Of u nu liever in de schaduw van de bomen langs de oevers van de Río Cali flaneert, de architectuur van de kerken bewondert of kunstwerken in de musea bewondert, Cali heeft voor elk wat wils.

  1. Iglesia de la Ermita

   Iglesia de la Ermita

   Het beroemdste gebouw van Cali

  2. Cristo Rey en Cali

   Cristo Rey en Cali

   Grandioos standbeeld op de kristallen heuvel

  De vier beste bezienswaardigheden van Cali

  1. Plaza de Cayzedo

  Beschouwd als het hart en de ziel van de stad, is Plaza de Cayzedo de perfecte plaats om uzelf onder te dompelen in de typische levensstijl tijdens uw verblijf in Cali. Het architectonisch aantrekkelijke plein ligt in het historische centrum van de stad en wordt omringd door enkele van de belangrijkste gebouwen: de neoklassieke kathedraal van San Pedro, het Palacio Nacional en het Otero-gebouw. Genoemd naar de held van de stad, Joaquín de Cayzedo y Cuero, vindt u ook zijn bronzen beeltenis in het midden van het plein.

  2. Iglesia de la Ermita

  De bedevaartskerk Iglesia de la Ermita werd tussen 1930 en 1948 gebouwd en is waarschijnlijk het beroemdste gebouw van Cali. Het is gelegen in het centrum van de stad en wacht op u met een indrukwekkende inrichting, waarvan vele afkomstig zijn uit Europa. Bewonder het marmeren altaar uit Carrara in Italië, de kerkklok uit Levallois bij Parijs of het speeldoosje en de glas-in-loodramen uit Amsterdam. In La Ermita kunt u schilderijen uit meer dan drie eeuwen bekijken, waaronder de Vier Maagden.

  3. Christusbeeld - Cristo Rey en Cali

  Ten westen van de stad, op de zogenaamde kristallen heuvel, Cerro los Cristales, troont het 26 meter hoge Christusbeeld Cristo Rey en Cali. Het standbeeld is gemaakt van gewapend beton en weegt 464 ton. Het werd ingehuldigd ter gelegenheid van de 50e verjaardag van het einde van de Duizenddaagse Oorlog in 1953. Op de weg naar de heuvel kunt u ook het werk van kunstenaar Carlos Andrés Gómez bewonderen, die twee jaar lang figuren van wel vijf meter hoog uit beton en klei heeft gebeeldhouwd en over de 34 ravijnen heeft verspreid.

  4. El Gato del Rio (De kat op de rivier)

  Wanneer u langs de westelijke oever van de Rio Cali loopt, komt u onvermijdelijk het moderne herkenningspunt van Cali tegen, El Gato del Río, de kat op de rivier. Het drie-en-een-halve meter hoge beeld is van de hand van beeldhouwer Hernando Tejada en wordt vergezeld door vele andere voorstellingen van katten. Elk van deze vrienden van de kat, Las Novias del Gato in het Spaans, door verschillende kunstenaars, heeft zijn eigen verhaal en kenmerken. Mis de kans niet om een souvenirfoto te maken van dit embleem van moderne kunst in Cali! Minder

  Bekijk ook deze reisbestemmingen in Colombia

  1. Uitzicht op een klein eiland bij San Andres in Colombia

   San Andrés

  2. Huizen in koloniale architectuur in Villa de Leyva Colombia

   Villa de Leyva

  3. Metro en skyline van Medellin Colombia

   Medellin

  4. Zicht op de skyline van Cartagena met de historische oude stad op de voorgrond

   Cartagena

  5. Doorkijkje in een steegje met kleurrijke huisgevels in Bogota, Colombia

   Bogotá