Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Zicht op de skyline van Cartagena met de historische oude stad op de voorgrond

Colombia

Cartagena reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

 1. Bestemmingen
 2. Zuid-Amerika
 3. Colombia
 4. Cartagena

Wat te doen tijdens uw verblijf in Cartagena?

Cartagena is een van de mooiste koloniale steden van Zuid-Amerika. Niet voor niets draagt de kuststad de bijnaam "Parel van het Caribisch gebied". In de loop van de kolonisatie werd Cartagena in de 16e eeuw door de Spanjaarden gesticht. Door de gunstige ligging aan zee groeide de stad al snel uit tot een aanzienlijke omvang. De historische oude stad, die sinds 1984 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, met haar kerken en paleizen in Andalusische stijl, getuigt ook vandaag nog van de tijd toen schepen vol goud, zilver en edelstenen in de haven voor anker lagen. Laat u betoveren door Cartagena, de Caribische flair, de kleurrijke gebouwen en het doolhof van kleine straatjes zullen onvermijdelijk een betovering over u uitspreken.

 • Cartagena Kleurrijke huizen

  Historische oude stad

  Idyllische steegjes met kleurrijke huizen

 • Cartagena Iglesia de San Pedro Claver

  Iglesia de San Pedro Claver

  Een kerk met een bijbehorend klooster

 • Cartagena Castillo de San Felipe de Barajas

  Castillo de San Felipe de Barajas

  Majestueus fort buiten de historische muren van de stad

De 5 beste bezienswaardigheden van Cartagena

1. Historische oude stad

De oude stad van Cartagena ligt op u te wachten achter in totaal 13 kilometer historische stadsmuren. De bouw van deze muur, die door de plaatselijke bevolking "Las Murallas" wordt genoemd, heeft ooit 200 jaar geduurd, omdat de stad herhaaldelijk het slachtoffer werd van aanvallen van piraten. Wandel door de idyllische geplaveide straten, langs kleurrijke herenhuizen met prachtige balkons, liefdevol gerestaureerde paleizen, imposante kerken en pittoreske binnenplaatsen. Niet voor niets staat de oude stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U vindt hier ook vele charmante restaurants en cafés, waar u zichzelf na uw ontdekkingstocht op een verfrissing kunt trakteren. En voor iets zoets, net voorbij de poort Puerta del Reloj, in de poort El Portal de los Dulces, wacht u een ruime keuze aan verrukkelijke regionale zoetigheden. Een hoogtepunt voor alle zoetekauwen tijdens hun verblijf in Cartagena!

2. Plaza Santo Domingo

De Plaza Santo Domingo is een van de meest charmante plaatsen in de historische oude stad van Cartagena. Het ligt recht tegenover de kerk met dezelfde naam, die niet alleen de mooiste, maar ook de oudste kerk van de stad is. Het plein wordt verder omringd door indrukwekkende gebouwen uit de koloniale tijd, prachtig gerestaureerd en charmant met hun traditionele houten balkons. In het midden van het plein staat het meesterwerk van de bekende Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero, het standbeeld "La Gorda Gertrude". Van nieuwe geliefden die de boezem van de figuur aanraken, wordt gezegd dat zij een bijzonder lange en hartstochtelijke relatie zullen hebben. Geniet van de Caribische flair van het plein met een glas wijn en kijk naar de kleurrijke bedrijvigheid. Meestal geven straatmuzikanten het beste van zichzelf. Als u zin hebt om te dansen, kunt u dat doen in een van de omliggende salsaclubs.

3. Iglesia de San Pedro Claver

De kerk Iglesia de San Pedro Claver met het bijbehorende klooster werd in de eerste helft van de 17e eeuw gebouwd als Convento San Ignacio de Loyola. De naam werd later veranderd ter ere van de monnik Pedro Claver, omdat hij het tot zijn missie had gemaakt de plaatselijke slaven te helpen. Na zijn dood werd de geestelijke zelfs heilig verklaard door de katholieke kerk. In het gebouw hangen foto's die het verhaal van zijn leven vertellen. De overblijfselen van de monnik bevinden zich ook in de kerk. De schedel, bijvoorbeeld, is zichtbaar opgesteld in een glazen kist op het altaar. Een groot deel van het klooster is ook als museum opengesteld voor het publiek. Bewonder hier religieuze kunstwerken en precolumbiaans keramiek. U kunt ook hedendaagse Afro-Caribische werken bekijken, zoals prachtige Haïtiaanse schilderijen en Afrikaanse maskers.

4. Las Bóvedas

De 47 bogen en 23 koepels van Las Bóvedas zijn het nieuwste en waarschijnlijk architectonisch interessantste gebouw binnen de historische stadsmuren. Oorspronkelijk gebouwd aan het eind van de 18e eeuw door de Spaanse ingenieur Antonio de Arevalo, dienden de bogen als opslagplaats voor munitie. Naar verluidt werden zij later ook gebruikt als kerker, waar de gevangenen, door de nabijheid van de zee, het water letterlijk bijna tot aan de nek liepen. Vandaag de dag vindt u hier vooral souvenirs. Slenter langs de verschillende kraampjes waar handelaars van alles aanbieden, van juwelen tot schilderijen en kunstwerken.

5. Castillo de San Felipe de Barajas

Tijdens uw reis wacht u het grootste fort dat ooit door de Spanjaarden in een van hun kolonies is gebouwd: het Castillo de San Felipe de Barajas. Het bastion is te voet bereikbaar vanuit de oude stad, gelegen op een heuvel buiten de historische muren. Alle pogingen om het fort te bestormen of in te nemen mislukten - een ingewikkeld tunnelsysteem zorgde ervoor dat voorraden efficiënt konden worden gedistribueerd of dat het fort snel kon worden geëvacueerd. Sommige van de tunnels zijn vandaag de dag nog te bezichtigen. Mis deze ondergrondse wandeling niet! Tijdens een rondleiding komt u ook meer te weten over de bouwer van het fort, militair ingenieur en uitvinder Antonio de Arévalo, die ook Las Bóvedas bouwde. Minder

Ontdek Cartagena tijdens deze reisroutes

 • Eiland, Meer, Water, Colombia, Zuid-Amerika

  vanaf

  € 3.580

  excl. vlucht (p.p.)

 • Antioquia, Rots, Colombia, Bezienswaardigheid, Zuid-Amerika

  vanaf

  € 2.295

  excl. vlucht (p.p.)

 • Gezicht tussen twee huisgevels van een kerk in Cartagena Colombia

  vanaf

  € 2.745

  excl. vlucht (p.p.)

Bekijk ook deze reisbestemmingen in Colombia

Profielfoto van Linda - Tourlane reisdeskundige voor Zuid-Amerika

Uw reisexpert voor Zuid-Amerika

Kosteloos & vrijblijvend reisadvies