Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Antioquia, Rots, Colombia, Bezienswaardigheid, Zuid-Amerika

Colombia reis met kleine groep

Ervaar het koloniale erfgoed van Zuid-Amerika en de rustige lanen van Colombia

 • Vanaf 12 dagen

 • Kleine groepsreis

 • Hele jaar door

 • Circa 12 uur

 1. Bestemmingen
 2. Zuid-Amerika
 3. Colombia
 4. Colombia reis met kleine groep

Reisroute 2 weken Colombia

Tijdens deze rondreis door Colombia maakt u kennis met het koloniale erfgoed van Zuid-Amerika en slentert u door de rustige steegjes van Bogotá naar Cartagena. U bezoekt de beroemde koffieplantages in de hooglanden en kunt natuurlijk zelf de beste soorten proeven. Dit is ook een gelegenheid om kennis te maken met het nevelwoud met zijn tropische biodiversiteit. Als tegenwicht voor de wandeltochten gaat u tenslotte naar de dromerige Caribische stranden: palmbomen, fijn zand en een blauwe zee nodigen u uit om hier te ontspannen.

De hoogtepunten van de reis:

 1. Bogota

 2. Cerro de Monserrate

 3. Villa de Leyva

 4. De Koffiedriehoek

 5. Tatamá Nationaal Park

 6. Cocora Valley

 7. Santa Marta

 8. Cartagena

 9. San Felipe

 10. Islas del Rosario

 11.  Minder
Catedral Primada de Colombia

1. Bogota

Op de eerste dag komt u per vliegtuig aan in Bogotá en kunt u al tijdens de landing genieten van het fantastische uitzicht over de koloniale huizen en de beboste heuvels aan de rand van de stad. Op Colombiaanse bodem heet de Duitstalige gids u welkom en brengt u per bus naar het hotel in de oude binnenstad van Bogotá. Als u zin hebt, kunt u 's avonds al terecht in een van de vele cafés of een van de tavernes van de hoofdstad met opzwepende Latijns-Amerikaanse muziek en verfrissende cocktails. Op die manier acclimatiseert u en kijkt u vol verwachting uit naar de stadsrondrit van de volgende dag.

Bogota Monserrate

2. Cerro de Monserrate

De tweede dag van uw rondreis door Colombia begint op een ontspannen manier met een typisch Colombiaans ontbijt. Gesterkt op deze manier kunt u in gesprek raken met de andere deelnemers aan de reis en informatie uitwisselen over uw interesses voor de reis. Tijdens een wandeltocht van een halve dag door de Colombiaanse hoofdstad krijgt u veel van Bogotá te zien: In het oude centrum van La Candelaria zijn het vooral de koloniale gevels met hun kleurrijk pleisterwerk die onmiddellijk in het oog springen. Een paar kerken maken ook deel uit van onze rondleiding, evenals het Bolivarplein en het beroemde Goudmuseum. Het laatste hoogtepunt is een ritje met de kabelbaan naar de Cerro de Monserrate, een van de mooiste uitzichtpunten hoog boven de stad. Na de gezamenlijke rondleiding heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Wij raden u aan in de namiddag een bezoek te brengen aan het Museum voor Koloniale Kunst. De meesters die hier worden voorgesteld zijn degenen die veel van de prachtige kerken in barokstijl hebben gebouwd.

Villa de Leyva in Colombia, Zuid-Amerika

3. Villa de Leyva

Na intensieve ervaringen in Bogotá trekt u op de derde dag met de reisgroep het platteland in. Na een stevig ontbijt in het hotel reist u per bus naar Zipaquirá, waar zich de legendarische Catedral de Sal bevindt. De kerk is een echte bezienswaardigheid, aangezien zij in de jaren 1950 volledig werd gebouwd van zout in een oude mijn. Het heeft drie schepen en is volledig ondergronds. Kruisen, engelen en Madonna's zijn uit zout gesneden. De volgende attracties wachten op u in de nabijgelegen gemeenschappen van Chiquinquira en Raquira. Chiquinquira wordt algemeen beschouwd als het religieuze centrum van Colombia en heeft een architectonisch meesterwerk in de vorm van de monumentale Basiliek van de Rozenkrans. Tenslotte bereikt u het oude koloniale dorp Villa de Leyva, waar we ook de nacht zullen doorbrengen. De met kinderkopjes geplaveide pleinen en steegjes, de witte huizen van twee verdiepingen en de bruin geschilderde balkons en raamkozijnen zijn handelsmerken van het dorp. In de namiddag hebben we tijd om de gemeenschap te leren kennen tijdens een ontspannende wandeling en ons over te geven aan een beetje nostalgie met spannende verhalen van de gids.

De koffiedriehoek in Colombia

4. De koffiedriehoek

Na een rustgevende nacht krijgt u een heerlijk ontbijt geserveerd in het hotel in Villa de Leyva. Daarna vervolgen we onze wandeling door de stad en verkennen we de omgeving. Rond de middag, gaan we eerst terug richting Bogotá. Bij deze gelegenheid passeren we de brug van Boyaca, waar u uw blik kunt laten dwalen over het slagveld waar Simón Bolívar de Spaanse conquistadores op de vlucht joeg. Bolívar blijft een van de belangrijkste vrijheidsstrijders in heel Latijns-Amerika van vandaag, onder wie onder meer Colombia, Venezuela, Panama, Ecuador, Peru en Bolivia zich in de 19e eeuw wisten te bevrijden van het Spaanse juk. Na deze korte en verhelderende geschiedenisles is de luchthaven van Bogotá de volgende tussenstop.

Uitzicht op Tatamá Nationaal Park in "De Koffiedriehoek" in Colombia

5. Tatamá National Park

De koffiezone in Colombia wordt ook wel de Koffiedriehoek genoemd. Hoog in de bergen groeien hier eersteklas bonen op meer dan honderd plantages. Onze partners hechten veel belang aan ecologie en duurzaamheid in de teelt, wat begrijpelijk is als u kijkt naar de betoverende natuur van het omliggende Tatamá Nationaal Park. Tijdens een bezoek aan een koffie hacienda komt u meer te weten over de verwerking van koffie uit de eerste hand. Tijdens een vier uur durende rondleiding over de plantages krijgt u een gedetailleerde inleiding over het hele proces, van het planten en plukken tot het roosteren. Een proeverij van de hooglandmerken maakt deel uit van onze excursie naar de plantage. Op de terugweg naar het hotel stoppen we en kunt u zich verheugen op een stevige lunch uit de bergen. Dit is inbegrepen in de prijs van de tour. De rest van de dag is ter vrije besteding en kunt u ontspannen in het hotel.

De Cocora Vallei in Colombia

6. Cocora Vallei

Vandaag willen we samen de landschappen van de Colombiaanse hooglanden leren kennen tijdens een korte wandeltocht. Het pad leidt ons naar de vruchtbare Cocora-vallei, waar we onze ogen laten dwalen over de Quindío-rivier. Natuurlijk zullen de grote waspalmen u onmiddellijk opvallen. Ondanks de hoogte gedijen ze uitstekend en zijn ze zelfs het nationale symbool van Colombia geworden. De reden hiervoor is hoofdzakelijk de vochtige wind uit de Stille Oceaan die de Andes in zijn greep houdt en uiteindelijk ook de groei van het nevelwoud bevordert. Deze laatste is voor ons een kleine tussenstop op de zesde dag. Met zijn sequoia's is het een belangrijke habitat voor tropische diersoorten. U bent welkom om een paard te huren voor deze tour. Het gebruik van de paarden is echter niet inbegrepen in de rondleiding. Individueel kunt u ook deelnemen aan de lunch, die we tegen betaling in een van de dorpen zullen trakteren. Daarna reizen we samen naar Salento, een traditionele nederzetting waar u nog steeds de oude bouwstijlen van de vroege Spaanse boeren kunt zien. De stad is ook bekend om zijn filigraan handwerk.

Uitzicht op het strand van Santa Marta in Colombia

7. Santa Marta

Na een rustgevende nacht in het hotel, rijden we vandaag naar de luchthaven en reizen door naar de Caribische kust. Na de wandeltochten en de transfer naar het noorden van Colombia te hebben overleefd, is het tijd om te ontspannen in Santa Marta. De witte poederstranden strekken zich kilometers ver uit. U hebt de vrije keuze, om het zo maar te zeggen, waar u in de zon gaat liggen. Maak een korte wandeling langs de kust en bewonder de rijke vegetatie in het Tayrona National Park. Op slechts een paar minuten van het met palmen omzoomde strand liggen de schilderachtige mangroves en regenwouden van het Caribisch gebied. Zij vormen het leefgebied van kapucijnaapjes, brulapen, luiaards, slangen en iriserende paradijsvogels. Aan de horizon rijzen de besneeuwde bergen van de Sierra Nevada op als contrast. In Santa Marta kunt u ook het aquarium bezoeken. Een van de beroemdste bezienswaardigheden is La Quinta de San Pedro Alejandrino, de hacienda waar de nationale held Simón Bolívar op 17 december 1830 overleed.

Zicht op de skyline van Cartagena met de historische oude stad op de voorgrond

8. Cartagena

De volgende drie nachten worden doorgebracht in Cartagena, een van de mooiste koloniale steden van heel Colombia. Na het ontbijt verlaten we Santa Marta en reizen we per bus gedurende vijf uur langs de Caribische kust. Zorg dat u uw camera's bij de hand hebt: Het uitzicht vanuit het raam is gewoon adembenemend. Na de transfer komen we aan in een klein middenklasse hotel met regionale charme en checken we in in de kamers. U hebt ruim de tijd om u op te frissen en Cartagena te leren kennen tijdens een eerste rondrit. Wat zo typisch is aan de stad zijn de geelachtige tot roodachtige gevels, die al vroeg na de stichting rond 1533 werden gebouwd. Het historische centrum staat sinds 1984 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. s Avonds is een bezoek aan een van de vele traditionele bars de moeite waard, want Cartagena is de Zuid-Amerikaanse hoofdstad van de rumba en champeta. De laatste combineert Latijns-Amerikaanse en Afrikaanse invloeden tot een vurige dans.

Cartagena Castillo de San Felipe de Barajas

9. San Felipe

Samen, na een stevig Caribisch ontbijt, leren we meer over de vele geheimen die Cartagena herbergt. We wandelen door het historische centrum uit de vroeg-koloniale periode en nemen een kijkje bij de vestingmuren die zich over een volle elf kilometer rond de oude stad uitstrekken. Vooral de vele paleizen gebouwd in Andalusische stijl springen onmiddellijk in het oog. Een ander hoogtepunt is de kathedraal met zijn barokke, ovale koepel. Onze volgende halte is het fort van San Felipe, hoog op een heuvel boven de oude stad. Hier kunt u genieten van het uitzicht over de pannendaken naar de witte Caribische stranden. Een andere bezienswaardigheid is het Convento de la Popa, het beroemde kloostercomplex dat rond 1607 door de Augustijnen werd gesticht. Het is een van de vele kloosterordes die zich in Cartagena gevestigd hebben. In de namiddag bent u welkom om een van de andere kloosters te bezoeken of in een café te luisteren naar het gekletter van paardenhoeven.

Vogelvlucht van de Islas del Rosario in Colombia

10. Islas del Rosario

De laatste volle dag in Colombia is ter vrije besteding. Ontspan op het schilderachtige strand van Cartagena of probeer de hoogwaardige cocktails met Colombiaanse rum in een van de bars in de oude stad. Optioneel kunt u ook een kleine excursie boeken naar Gente de Mar (niet inbegrepen in de prijs). In dit geval nemen wij 's morgens vroeg de speedboot over de baai van Cartagena, passeren het Costa Norte eiland Isla Baru en varen rechtstreeks naar de Islas del Rosario. Bij aankomst in het Gente de Mar Resort krijgt u een aromatische welkomstkoffie en kunt u zich tegoed doen aan het tropisch fruit. Daarna hebt u alle tijd om te zwemmen in deze droomachtige wateren. Een tip van ons: Met de juiste snorkeluitrusting kunt u genieten van een onvergetelijk uitzicht onder het wateroppervlak. Tussen de middag wordt u verwend met de culinaire kunsten van het eilandresort, voordat u eindelijk terugkeert naar Cartagena. De reis duurt in totaal ongeveer zeven uur.

Spreek met een reisexpert

Gecombineerd hebben onze reisexperts:

 • Meer dan 10.000 reizen samengesteld

 • Meer dan 150 landen bezocht

 • Meer dan 35 nationaliteiten in het team

 • Meer dan 40.000 ton CO2 gecompenseerd

Personaliseer uw reis met deze extra's

Eten & drinken

Voeg geheel verzorgde maaltijden toe.

Activiteiten

Van wijnproeverijen tot 4x4 safari's.

Accommodaties

Van luxe hotels tot rustieke campings.

Vervoer

Transfers naar hotel of vliegveld.

Bekijk ook deze reisroutes door Colombia

 1. Eiland, Meer, Water, Colombia, Zuid-Amerika

  vanaf

  € 3.580

  excl. vlucht (p.p.)

 2. Gezicht tussen twee huisgevels van een kerk in Cartagena Colombia

  vanaf

  € 2.745

  excl. vlucht (p.p.)