Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
Metro en skyline van Medellin Colombia

Colombia

Medellín reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

Wat te doen tijdens uw verblijf in Medellin?

De op een na grootste stad van Colombia, Medellín, wacht op u als een moderne metropool midden in de Aburrá-vallei. De dagen van de beruchte Pablo Escobar, door wie de stad ooit dubieuze faam verwierf, zijn al lang geteld. Onlangs nog werd Medellín door Wall Street magazine in 2012 uitgeroepen tot 's werelds meest innovatieve stad.

De aangename temperaturen die de stad het hele jaar door kent, hebben haar ook de bijnaam "Stad van de Eeuwige Lente" opgeleverd. Kijk uit naar ontelbare historische pleinen en monumenten die te voet kunnen worden verkend. De omgeving van Medellín nodigt ook uit tot wandelen en paardrijden. Minder

  • Medellin Parque Arvi

    Parque Arvi

    Het grootste park in de regio

  • Medellin Orchid

    Jardín Botánico de Medellín

    Een paradijs voor plantenliefhebbers

De 5 beste bezienswaardigheden van Medellin

1. Parque Arvi

Met in totaal meer dan 54 kilometer aan wandelpaden nodigt het grootste park in de regio u uit om te wandelen en te fietsen. Het strekt zich uit over vijf administratieve districten en kan vanuit het stadscentrum van Medellín worden bereikt met behulp van een moderne gondellift. Naast de vele sportieve activiteiten zoals wandelen, klimmen of fietsen, kunt u zich in de "Arvis" vergapen aan een verscheidenheid van kleine en grote natuurwonderen, want hier vindt u talloze wilde bloemen, vlinders en vogelsoorten.

2. Museo de Antioquia

Sommigen zeggen dat het Museo di Antioquia de plaats is waar de culturele ziel van Colombia wordt bewaard. Met meer dan 5.000 tentoongestelde voorwerpen vindt u er een indrukwekkende collectie Colombiaanse kunst en vele getuigen van de boeiende geschiedenis van het land. Maak een reis door de tijd vanaf de geavanceerde beschavingen van de inheemse volkeren, tot de Europese ontdekking van Colombia door Alonso de Ojeda en Amerigo Vespucci, tot de onafhankelijkheid van het land van de Spaanse kroon en de bloedige conflicten van de regering met de FARC-rebellen.

3. Parque Explora

De zoektocht naar innovatie en nieuwe kennis die Medellín de afgelopen decennia zo heeft gekenmerkt, komt nergens zo sterk tot uiting als in het interactieve wetenschapsmuseum Parque Explora. U wordt uitgenodigd om zelf een ontdekkingsreiziger te worden, en met meer dan 300 experimenten kunt u alle facetten van de wetenschap ontdekken. Het museum herbergt ook het grootste zoetwateraquarium van Zuid-Amerika. Observeer exotische vissoorten uit de Amazone en dompel u onder in de tropische wereld van het regenwoud.

4. Joaquin Antonio Uribe Jardín Botánico de Medellín

De botanische tuin van Medellín beslaat 14 hectare en heeft veel meer te bieden dan alleen een mooie wandeling in het groen. Meer dan 4.500 plantensoorten en 139 vogelsoorten kunt u hier ontdekken tijdens uw vakantie in Medellín. Bovendien herbergt het "Orchideorama" een van de grootste collecties orchideeën ter wereld, die niet alleen liefhebbers van deze gevoelige bloem fascineert. Maak een uitstapje naar de natuur en geniet van de rust te midden van de bruisende stad of ervaar de levensvreugde van de Colombianen tijdens een van de vele kunst- en muziekfestivals die plaatsvinden in de Jardín Botánico.

5. Botero Plaza

Om meteen aan het begin van uw vakantie in Medellín een flinke dosis geluk op te pikken, bezoekt u Botero Plaza. De 23 beelden, ontworpen door de beroemde Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero, zijn niet alleen in bruikleen gegeven aan de grote musea van de wereld, zoals het Louvre in Parijs of het Guggenheim Museum in New York, maar brengen ook geluk aan degenen die tegen u aanbotsen. Minder

Bekijk ook deze reisbestemmingen in Colombia

Tourlane maakt gebruik van cookies om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met de cookies.


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Omboekingsbeleid

Omboekingsbeleid

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer kosteloos met geld-terug-garantie.

Meer informatie