Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht op een klein eiland bij San Andres in Colombia

Colombia

San Andrés reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

 1. Bestemmingen
 2. Zuid-Amerika
 3. Colombia
 4. San Andrés

Wat te doen tijdens uw verblijf in San Andrés?

San Andres is Colombia's verborgen parel in de Caribische Zee: het eiland, dat slechts 12 kilometer lang en drie kilometer breed is, wordt omringd door een koraalgordel voor de kust van Nicaragua. In 2000 wees de UNESCO San Andres aan als biosfeerreservaat. U zult een echt pirateneiland ervaren, gekenmerkt door zijn natuurlijke schoonheid en koloniale erfgoed. Droomstranden, kleurrijke koraalriffen en slaperige stadjes maken dit vakantieparadijs perfect.

 • San Andres Strand

  Spratt Bight Playa

  Een van de vele droomstranden

 • San Andres Manglares

  Manglares De Old Point

  Nationaal park met eindeloze mangroves

De 7 beste bezienswaardigheden van San Andrés

1. Playa Spratt Bight

Er zijn talloze droomstranden in San Andrés. Playa Spratt Bight is zeker een van de mooiste. Wat het zo bijzonder maakt, is dat het op slechts een steenworp afstand ligt van de levendige strandboulevard van de hoofdplaats. Na een wandeling door het stadje kunt u meteen in het koele water springen, het witte zand tussen uw tenen voelen en al snorkelend de koraalwereld verkennen.

2. San Andrés

San Andrés is de hoofdplaats van het gelijknamige eiland en uw vertrekpunt om de fantastische Colombiaanse Caraïbische wereld te leren kennen. Maar ook San Andrés zelf zal een plaatsje in uw hart veroveren met zijn ontspannen sfeer en prachtige strand. De plaats wordt gewoon "El Centro" genoemd door de lokale bevolking: Zeker, want hier geniet u van alle voorzieningen van een grotere Caribische stad - lekker eten, cultuur en muziek.

3. Laguna Big Pond

Laguna Big Pond (La Laguna de la Loma) is een zoetwatermeer in het binnenland van het eiland en zou u tijdens uw San Andrés reis moeten verkennen. Verken de dichte regenwouden op wandelpaden of mountainbikeroutes, luister naar vogelgezang en bekijk schildpadden aan de oevers van het meer. Mis een rondleiding niet. Dit is de enige manier om echt dicht bij de kleine alligators (kaaimannen) te komen. Laguna Big Pond is een waar paradijs binnen het paradijs.

4. Morgan's Cave

Loop in de voetsporen van Henry Morgan. De kaper en piraat maakte ooit van de koraalgrot, nu bekend als Morgan's Cave, zijn hol. De ingang wordt gevormd door een enorme koraalrots, die zich in de loop der eeuwen heeft ontwikkeld tot een vertakkend tunnel- en grottenstelsel. Spookachtige stalagmieten en stalactieten zullen u de rillingen over de rug doen lopen. Maak van de gelegenheid gebruik om een gids de spannende avonturen van Henry Morgan te horen vertellen.

5. Manglares De Old Point National Park

U zult moeten wennen aan het feit dat er andere tinten zijn dan het azuurblauw van de zee. Neem bijvoorbeeld het Manglares De Old Point National Park, waar zich een dicht regenwoud en eindeloze mangrovebossen ontvouwen. Hun weelderig groen steekt duidelijk af tegen de nabijgelegen zee. Wandel door de mangroves over een promenade van anderhalve kilometer en geniet van de idyllische natuur tijdens uw vakantie in San Andres.

6. De botanische tuin van San Andres

De botanische tuin van San Andres (Parque Ecologico) vertegenwoordigt de natuurlijke schoonheid van het eiland in het klein: Tegen de achtergrond van het strand, ontvouwt het park een ontspannen en maritiem karakter. Wandel langs de talrijke wandelpaden, picknick en leer interessante feiten over de regionale flora en fauna. Neem daarna een duik in het koele water van Playa Spratt Bight.

7. Casa Museo Islena

Het Casa Museo Islena aan de westkust, schilderachtig gelegen en omgeven door pure idylle, is beslist een van de juweeltjes van San Andrés. Het museum is gevestigd in een kusthuis waarvan de landelijke stijl met een terras bij de ingang typerend is voor het Caribische eiland. Binnen komt u veel interessante feiten te weten over de dagelijkse cultuur, het gezinsleven en de kleding uit de streek. Het lijkt erop dat u de meest intieme inkijkjes krijgt in het leven van de plaatselijke bevolking. Minder

Bekijk ook deze reisbestemmingen in Colombia

Profielfoto van Linda - Tourlane reisdeskundige voor Zuid-Amerika

Uw reisexpert voor Zuid-Amerika

Kosteloos & vrijblijvend reisadvies