Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht op een klein eiland bij San Andres in Colombia

San Andrés reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Zuid-Amerika
  3. Colombia
  4. San Andrés

  Wat te doen tijdens uw verblijf in San Andrés?

  San Andres is Colombia's verborgen parel in de Caribische Zee: het eiland, dat slechts 12 kilometer lang en drie kilometer breed is, wordt omringd door een koraalgordel voor de kust van Nicaragua. In 2000 wees de UNESCO San Andres aan als biosfeerreservaat. U zult een echt pirateneiland ervaren, gekenmerkt door zijn natuurlijke schoonheid en koloniale erfgoed. Droomstranden, kleurrijke koraalriffen en slaperige stadjes maken dit vakantieparadijs perfect.

  1. San Andres Strand

   Spratt Bight Playa

   Een van de vele droomstranden

  2. San Andres Manglares

   Manglares De Old Point

   Nationaal park met eindeloze mangroves

  De 7 beste bezienswaardigheden van San Andrés

  1. Playa Spratt Bight

  Er zijn talloze droomstranden in San Andrés. Playa Spratt Bight is zeker een van de mooiste. Wat het zo bijzonder maakt, is dat het op slechts een steenworp afstand ligt van de levendige strandboulevard van de hoofdplaats. Na een wandeling door het stadje kunt u meteen in het koele water springen, het witte zand tussen uw tenen voelen en al snorkelend de koraalwereld verkennen.

  2. San Andrés

  San Andrés is de hoofdplaats van het gelijknamige eiland en uw vertrekpunt om de fantastische Colombiaanse Caraïbische wereld te leren kennen. Maar ook San Andrés zelf zal een plaatsje in uw hart veroveren met zijn ontspannen sfeer en prachtige strand. De plaats wordt gewoon "El Centro" genoemd door de lokale bevolking: Zeker, want hier geniet u van alle voorzieningen van een grotere Caribische stad - lekker eten, cultuur en muziek.

  3. Laguna Big Pond

  Laguna Big Pond (La Laguna de la Loma) is een zoetwatermeer in het binnenland van het eiland en zou u tijdens uw San Andrés reis moeten verkennen. Verken de dichte regenwouden op wandelpaden of mountainbikeroutes, luister naar vogelgezang en bekijk schildpadden aan de oevers van het meer. Mis een rondleiding niet. Dit is de enige manier om echt dicht bij de kleine alligators (kaaimannen) te komen. Laguna Big Pond is een waar paradijs binnen het paradijs.

  4. Morgan's Cave

  Loop in de voetsporen van Henry Morgan. De kaper en piraat maakte ooit van de koraalgrot, nu bekend als Morgan's Cave, zijn hol. De ingang wordt gevormd door een enorme koraalrots, die zich in de loop der eeuwen heeft ontwikkeld tot een vertakkend tunnel- en grottenstelsel. Spookachtige stalagmieten en stalactieten zullen u de rillingen over de rug doen lopen. Maak van de gelegenheid gebruik om een gids de spannende avonturen van Henry Morgan te horen vertellen.

  5. Manglares De Old Point National Park

  U zult moeten wennen aan het feit dat er andere tinten zijn dan het azuurblauw van de zee. Neem bijvoorbeeld het Manglares De Old Point National Park, waar zich een dicht regenwoud en eindeloze mangrovebossen ontvouwen. Hun weelderig groen steekt duidelijk af tegen de nabijgelegen zee. Wandel door de mangroves over een promenade van anderhalve kilometer en geniet van de idyllische natuur tijdens uw vakantie in San Andres.

  6. De botanische tuin van San Andres

  De botanische tuin van San Andres (Parque Ecologico) vertegenwoordigt de natuurlijke schoonheid van het eiland in het klein: Tegen de achtergrond van het strand, ontvouwt het park een ontspannen en maritiem karakter. Wandel langs de talrijke wandelpaden, picknick en leer interessante feiten over de regionale flora en fauna. Neem daarna een duik in het koele water van Playa Spratt Bight.

  7. Casa Museo Islena

  Het Casa Museo Islena aan de westkust, schilderachtig gelegen en omgeven door pure idylle, is beslist een van de juweeltjes van San Andrés. Het museum is gevestigd in een kusthuis waarvan de landelijke stijl met een terras bij de ingang typerend is voor het Caribische eiland. Binnen komt u veel interessante feiten te weten over de dagelijkse cultuur, het gezinsleven en de kleding uit de streek. Het lijkt erop dat u de meest intieme inkijkjes krijgt in het leven van de plaatselijke bevolking. Minder

  Bekijk ook deze reisbestemmingen in Colombia

  1. Close-up van de kerk van La Ermita in Cali, Colombia

   Cali

  2. Huizen in koloniale architectuur in Villa de Leyva Colombia

   Villa de Leyva

  3. Metro en skyline van Medellin Colombia

   Medellin

  4. Zicht op de skyline van Cartagena met de historische oude stad op de voorgrond

   Cartagena

  5. Doorkijkje in een steegje met kleurrijke huisgevels in Bogota, Colombia

   Bogotá