Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Huizen in koloniale architectuur in Villa de Leyva Colombia

Villa de Leyva reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Zuid-Amerika
  3. Colombia
  4. Villa de Leyva

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Villa de Leyva?

  Villa de Leyva verschijnt terecht steeds vaker op de kaart van reizigers naar Colombia: De hele stad, met net geen 10.000 inwoners, wordt beschouwd als een historisch monument. Oude kasseien, de typische koloniale gebouwen van één verdieping en massieve kerktorens vertellen spannende verhalen bij elke bocht. Combineer een stadstour met excursies in de Colombiaanse Páramo, bezoek duizenden jaren oude fossielen en bekijk het grootste aardewerk ter wereld!

  1. Paramo Iguaque

   Paramo Iguaque

   Heuvel met panoramisch uitzicht

  2. Villa de Leyva Plaza Mayor

   Plaza Mayor de Villa de Leyva

   Het hart van de stad

  3. Chocolade

   Chocolademuseum

   Een delicaat smeltende ervaring

  De 7 beste bezienswaardigheden van Villa de Leyva

  1. Casa terracota

  De Casa Terracota is de grootste keramiek ter wereld: architect en kunstenaar Octavio Mendoza transformeert een natuurlijk materiaal van de aarde in een bewoonbaar bouwwerk. Het is inderdaad verbazingwekkend dat Mendoza Casa Terracota bouwde zonder enig ander ondersteunend materiaal, en de klei alleen bakte door de kracht van de zon. Het roodbruine bouwwerk ziet er bijna sprookjesachtig uit tegen de achtergrond van het weelderige groene regenwoud. U bereikt Casa Terracota na een rit van tien minuten vanuit Villa de Leyva. Een waar hoogtepunt van uw verblijf in Villa de Leyva!

  2. Iguaque Meer

  De wieg van de mensheid: als het aan de oude overtuigingen van de Muisca cultuur ligt. De godin Bachué en haar zoon zouden ooit uit het meer van Iguaque zijn opgestaan. Zelfs vandaag nog wordt het hooglandmeer als een heilige plaats beschouwd. Maar ook natuurliefhebbers en actieve reizigers komen hier aan hun trekken. Verken de adembenemende hooglandsteppe van de Páramo op wandelpaden en leer meer over de veerkrachtige flora van deze regio.

  3. Paramo Iguaque

  De Páramo is een van de meest typische vegetatievormen in de noordelijke Andes van Zuid-Amerika. Tijdens uw bezoek zult u genieten van een onbelemmerd uitzicht van mijlenver. Het alpiene toendra landschap is volledig vrij van bomen. Alleen mossen, korstmossen, kruiden en verdorde struiken kenmerken het natuurlijke landschap. In de Páramo Iguaque wandelt u over uitdagende paden. Neem voldoende tijd om aan het klimaat en de lucht te wennen. De inspanningen zijn in ieder geval de moeite waard.

  4. Casa Museo Antonio Narino

  Antonio Narino was een van de pioniers van de onafhankelijkheid en een groot denker die de gewone mensen een nieuw begrip van vrijheid bijbracht. Hij zou het landschap in de verte hebben gadegeslagen vanaf het balkon van het in de 17e eeuw gebouwde huis in het hart van Villa de Leyva. Het was zijn inspiratie om de mensenrechten en burgerrechten uit het Frans te vertalen en ze toegankelijk te maken voor het volk. Leer alles over zijn bewogen leven in het Casa Museo Antonio Narino.

  5. Museo del Fosil

  U kunt een "oude vriend" bezoeken in het Museo del Fosil: Hier ligt een fossiel van een Kronosaurus, meer dan zeven meter lang en meer dan 110 miljoen jaar oud. Onmiddellijk zult u opmerken dat de vormen sterk lijken op die van een krokodil. Een boer ontdekte bij toeval dit enorme fossiel in 1977. In de nu droge, maar ooit met zeewater overstroomde streek rond Villa de Leyva zijn dergelijke vondsten bepaald niet zeldzaam. Deze omvang is echter meer dan opmerkelijk. Een absolute must-see.

  6. Plaza Mayor de Villa de Leyva

  Het centrale plein van Villa de Leyva is een van de grootste pleinen in Zuid-Amerika. Het heeft een oppervlakte van 14.000 vierkante meter en biedt een spectaculair panorama van de historische gebouwen langs het plein en de weelderig groene bergen op de achtergrond. Een fontein en de pittoreske Nuestra Señora del Rosario kerk behoren tot de architectonische hoogtepunten. Trakteer uzelf op een kopje koffie en geniet van de charme van Plaza Mayor de Villa de Leyva.

  7. Chocolademuseum

  Een verrukkelijke ervaring tijdens uw Villa de Leyva reis is een bezoek aan het Museo del Chocolate. Hier kunt u niet alleen naar hartelust snoepen en proeven, maar ook leren hoe de fijnste chocoladerepen, bonbons en dergelijke van cacaobonen worden gemaakt. Het chocolademuseum van Villa de Leyva is uniek en combineert plezier met kennis en vermaak. Het museum en het restaurant bevinden zich direct in de oude stad. Minder

  Ontdek Villa de Leyva tijdens deze reisroutes

  1. Eiland, Meer, Water, Colombia, Zuid-Amerika

   vanaf

   € 3.580

   excl. vlucht (p.p.)

  2. Antioquia, Rots, Colombia, Bezienswaardigheid, Zuid-Amerika

   vanaf

   € 2.295

   excl. vlucht (p.p.)

  3. Gezicht tussen twee huisgevels van een kerk in Cartagena Colombia

   vanaf

   € 2.745

   excl. vlucht (p.p.)

  Bekijk ook deze reisbestemmingen in Colombia

  1. Uitzicht op een klein eiland bij San Andres in Colombia

   San Andrés

  2. Close-up van de kerk van La Ermita in Cali, Colombia

   Cali

  3. Metro en skyline van Medellin Colombia

   Medellin

  4. Zicht op de skyline van Cartagena met de historische oude stad op de voorgrond

   Cartagena

  5. Doorkijkje in een steegje met kleurrijke huisgevels in Bogota, Colombia

   Bogotá