Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Rondleidingen door Ecuador bieden een spectaculair uitzicht op watervallen

Rondreizen in Ecuador

Van de Andes-hooglanden tot de Galapagoseilanden

 1. Bestemmingen
 2. Zuid-Amerika
 3. Ecuador

Wat een reis naar Ecuador uniek maakt?

Wilt u een onvergetelijke reis beleven in het noordwesten van Zuid-Amerika en genieten van avonturen in een klasse apart? Dan komt uw reiswens in vervulling met een rondreis naar Ecuador, de republiek tussen Peru en Colombia. Laat u meeslepen door de tropische kusten en maak een avontuurlijke wandeling door de Andes. U krijgt inzicht in echte natuurlijke schatten zoals de Cotopaxi-vulkaan, klimt naar het turkooisblauwe kratermeer van Quilotoa of verkent het regenwoud van de Amazone.

Populaire rondreizen en reisroutes

Als u ook droomt van een rondreis naar Ecuador, laat u dan inspireren door enkele van onze reisvoorbeelden. Onze reiseperts plannen van begin tot eind uw individuele droomreis op maat.

 • Fruit op een straatmarkt in Ecuador

  vanaf

  € 2.925

  excl. vlucht (p.p.)

 • Uitzicht over de stranden van Bartolome Eiland van de Galapagos Archipel van Ecuador

  vanaf

  € 3.615

  excl. vlucht (p.p.)

 • Het vulkanische meer van Quilotoa in Ecuador

  vanaf

  € 2.305

  excl. vlucht (p.p.)

Ontdek deze bestemmingen in Ecuador

Het land heeft een breed scala aan klimatologische en geografische regio's die een grote diversiteit aan soorten en culturen hebben voortgebracht. Op een reis naar Ecuador kunt u deze diversiteit ervaren.

Lokale evenementen om niet te missen

  • Quito in Ecuador verandert in een zee van lichtjes tijdens het Lichtfestival.

  Lichtfestival in Quito

  In augustus wordt de oude stad van Quito tijdens het "Fiesta de la Luz" omgetoverd tot een zee van lichtjes.

Bezoek deze bezienswaardigheden in Ecuador

1. Cotopaxi Nationaal Park

Cotopaxi National Park is in 1975 opgericht als natuurreservaat en ligt ongeveer 50 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Quito. Het middelpunt is de met sneeuw bedekte vulkaan Cotopaxi, die oploopt tot een majestueuze 5.897 meter - een favoriet bij bergbeklimmers en wandelaars. Een excursie geeft u de mogelijkheid om de diverse flora en fauna te ontdekken, evenals de dieren die in deze regio inheems zijn.

2. Mindo Wolkenwoud

Eenmaal hier zal iedere bezoeker zich onmiddellijk realiseren dat het prachtige Mindo Wolkenwoud een unieke omgeving is. Het natuurreservaat wordt doorkruist door rivieren en watervallen en is een van de beste plekken om vogels te kijken in Ecuador en heel Zuid-Amerika. Alleen al in Mindo kun u zich verwonderen over 500 soorten vogels, waaronder veel verschillende soorten kolibries, de toekanbarbeel en de rotskraan. Maar ook de orchideeën, bromelia's en andere subtropische planten zijn een blijvende betovering voor de bezoekers van Mindo.

3. Amazoneregenwoud

Het Amazone regenwoud is een legende. Het maakt ongeveer 50 procent van de regenwouden in de wereld uit en heeft een ongelooflijke verscheidenheid aan flora en fauna, waaronder zeldzame en exotische dieren zoals jaguars, poema's, luiaards, anaconda's en capibara's, evenals een overvloed aan vogelsoorten. De Amazone omspant maar liefst acht Zuid-Amerikaanse landen. Bij een tour door de jungle loont het de moeite om zich bij een begeleide groep aan te sluiten of in een lodge te verblijven die dergelijke excursies aanbiedt. Een lokale gids kan u veel vertellen over de planten en dieren die dit gebied zo bijzonder maken.

4. Kratermeer Quilotoa

Quilotoa is de meest westelijke vulkaan van de Ecuadoriaanse Andes. De caldera biedt een adembenemend panorama met een groen en turquoise meer. Zijn duidelijke kleur is afkomstig van opgeloste vulkanische mineralen die zijn overgebleven van vroegere uitbarstingen. De krater zelf is al lang niet meer actief. De bodem van het meer bevat echter fumarolen en de oostelijke rand heeft verschillende warmwaterbronnen die getuigen van de voortdurende geologische activiteit.

5. Galapagoseilanden

Op de Galapagoseilanden kunt u ongelooflijk mooie, paradijselijke stranden en vulkanische kegels verwachten die tot aan de hemel reiken en een adembenemende biodiversiteit van dieren en planten bieden. U zult ook betoverd worden door de reuzenschildpadden en de onderwaterwereld ontdekken tijdens een uitgebreide snorkel- of duiktrip. Wandel langs het cactusbos in Santa Fe of ontdek talloze diersoorten die alleen op de Galapagoseilanden voorkomen. Minder

Praktische informatie voor de reis

Het klimaat in het Andesland is net zo gevarieerd als in het hele land. Terwijl het klimaat in de kustgebieden tropisch en warm is, is het het hele jaar door vochtig in het noorden en warm en vochtig in de oostelijke laaglanden. Het klimaat in het zuiden van het land is daarentegen extreem droog, terwijl de hooglanden het hele jaar door een gematigd klimaat hebben. De gemiddelde temperatuur in Guayaquil is het hele jaar door 26° Celsius, in Quito is de gemiddelde temperatuur 15° Celsius. Voor verkenningen in de hooglanden en trektochten is het drogere seizoen van juni tot september het beste. De Galapagoseilanden daarentegen zijn het hele jaar door te bezoeken.

Bezoek ook deze bestemmingen in Zuid-Amerika

Profielfoto van Linda - Tourlane reisdeskundige voor Zuid-Amerika

Uw reisexpert voor Zuid-Amerika

Kosteloos & vrijblijvend reisadvies