Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Rondleidingen door Ecuador bieden een spectaculair uitzicht op watervallen

Rondreizen in Ecuador

Van de Andes-hooglanden tot de Galapagoseilanden

  Plan uw reis
  1. Bestemmingen
  2. Zuid-Amerika
  3. Ecuador

  Wat een reis door Ecuador uniek maakt?

  Wilt u een onvergetelijke reis beleven in het noordwesten van Zuid-Amerika en genieten van avonturen in een klasse apart? Dan komt uw reiswens in vervulling met een rondreis naar Ecuador, de republiek tussen Peru en Colombia. Laat u meeslepen door de tropische kusten en maak een avontuurlijke wandeling door de Andes. U krijgt inzicht in echte natuurlijke schatten zoals de Cotopaxi-vulkaan, klimt naar het turkooisblauwe kratermeer van Quilotoa of verkent het regenwoud van de Amazone.

  Populaire rondreizen en reisroutes

  Als u ook droomt van een rondreis naar Ecuador, laat u dan inspireren door enkele van onze reisvoorbeelden. Onze reiseperts plannen van begin tot eind uw individuele droomreis op maat.

  1. Fruit op een straatmarkt in Ecuador

   vanaf

   € 2.925

   excl. vlucht (p.p.)

  2. Uitzicht over de stranden van Bartolome Eiland van de Galapagos Archipel van Ecuador

   vanaf

   € 3.615

   excl. vlucht (p.p.)

  3. Het vulkanische meer van Quilotoa in Ecuador

   vanaf

   € 2.305

   excl. vlucht (p.p.)

  Ontdek deze bestemmingen in Ecuador

  Het land heeft een breed scala aan klimatologische en geografische regio's die een grote diversiteit aan soorten en culturen hebben voortgebracht. Op een reis naar Ecuador kunt u deze diversiteit ervaren.

  1. Uitzicht_over_Cuenca_in_Ecuador_met_kathedraal

   Cuenca

  2. De_Santa_Ana_heuvel_in_Guayaquil_Ecuador_met_kleurige_huizen

   Guayaquil

  3. Luchtfoto_van_de_haven_van_Puerto_Ayora_in_Ecuador

   Puerto Ayora

  4. Uitzicht_vanaf_het_water_op_de_vis_markt_in_Puerto_Lopez_Ecuador

   Puerto Lopez

  5. Kleurrijke huisgevels in Quito Ecuador

   Quito

  Lokale evenementen om niet te missen

  1. Quito in Ecuador verandert in een zee van lichtjes tijdens het Lichtfestival.

   Lichtfestival in Quito

   In augustus wordt de oude stad van Quito tijdens het "Fiesta de la Luz" omgetoverd tot een zee van lichtjes.

  Bezoek deze bezienswaardigheden in Ecuador

  1. Cotopaxi Nationaal Park

  Cotopaxi National Park is in 1975 opgericht als natuurreservaat en ligt ongeveer 50 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Quito. Het middelpunt is de met sneeuw bedekte vulkaan Cotopaxi, die oploopt tot een majestueuze 5.897 meter - een favoriet bij bergbeklimmers en wandelaars. Een excursie geeft u de mogelijkheid om de diverse flora en fauna te ontdekken, evenals de dieren die in deze regio inheems zijn.

  2. Mindo Wolkenwoud

  Eenmaal hier zal iedere bezoeker zich onmiddellijk realiseren dat het prachtige Mindo Wolkenwoud een unieke omgeving is. Het natuurreservaat wordt doorkruist door rivieren en watervallen en is een van de beste plekken om vogels te kijken in Ecuador en heel Zuid-Amerika. Alleen al in Mindo kun u zich verwonderen over 500 soorten vogels, waaronder veel verschillende soorten kolibries, de toekanbarbeel en de rotskraan. Maar ook de orchideeën, bromelia's en andere subtropische planten zijn een blijvende betovering voor de bezoekers van Mindo.

  3. Amazoneregenwoud

  Het Amazone regenwoud is een legende. Het maakt ongeveer 50 procent van de regenwouden in de wereld uit en heeft een ongelooflijke verscheidenheid aan flora en fauna, waaronder zeldzame en exotische dieren zoals jaguars, poema's, luiaards, anaconda's en capibara's, evenals een overvloed aan vogelsoorten. De Amazone omspant maar liefst acht Zuid-Amerikaanse landen. Bij een tour door de jungle loont het de moeite om zich bij een begeleide groep aan te sluiten of in een lodge te verblijven die dergelijke excursies aanbiedt. Een lokale gids kan u veel vertellen over de planten en dieren die dit gebied zo bijzonder maken.

  4. Kratermeer Quilotoa

  Quilotoa is de meest westelijke vulkaan van de Ecuadoriaanse Andes. De caldera biedt een adembenemend panorama met een groen en turquoise meer. Zijn duidelijke kleur is afkomstig van opgeloste vulkanische mineralen die zijn overgebleven van vroegere uitbarstingen. De krater zelf is al lang niet meer actief. De bodem van het meer bevat echter fumarolen en de oostelijke rand heeft verschillende warmwaterbronnen die getuigen van de voortdurende geologische activiteit.

  5. Galapagoseilanden

  Op de Galapagoseilanden kunt u ongelooflijk mooie, paradijselijke stranden en vulkanische kegels verwachten die tot aan de hemel reiken en een adembenemende biodiversiteit van dieren en planten bieden. U zult ook betoverd worden door de reuzenschildpadden en de onderwaterwereld ontdekken tijdens een uitgebreide snorkel- of duiktrip. Wandel langs het cactusbos in Santa Fe of ontdek talloze diersoorten die alleen op de Galapagoseilanden voorkomen. Minder

  Praktische informatie voor de reis

  Bezoek ook deze bestemmingen in Zuid-Amerika

  1. Het Tayrona National Park in Colombia

   Colombia

  2. Bezoek het Tijuca National Park nabij Rio de Janeiro gedurende uw rondreis door Brazilië.

   Brazilië

  3. Machu Picchu is een must op uw reis naar Peru.

   Peru

  4. Plan een stop in de Atacama-woestijn tijdens uw rondreis door Chili.

   Chili

  Plan uw reis